kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۹۵۹۸
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۸

اعتصاب بی‌سابقه در مراکز بهداشتی انگلیس معترضان حقوق و دستمزد بیشتر می‌خواهند

در ادامه اعتراضات علیه بحران اقتصادی و سنگین شدن هزینه‌های زندگی در انگلیس، کارمندان بخش بهداشت و درمان این کشور بزرگ‌ترین اعتصاب تاریخ خود را آغاز کردند.
 
 
 
سرویس خارجی-
 
بحران انرژی و بحران اقتصادی زیر سایه جنگ اوکراین طی ماه‌های گذشته بر اساس گزارش‌ها نزدیک به یک تریلیون دلار هزینه روی دوش کشورهای اروپایی گذاشته است با این وجود دولت‌های اروپایی به جای حل مسئله و تلاش برای برقراری آتش بس با تسلیح اوکراین به دنبال ریختن بنزین روی آتش این جنگ هستند. در اروپا بر اساس گزارش‌ها وضعیت اقتصاد انگلیس از سایر دولت‌ها بحرانی‌تر است. با اینکه همه کشورهای اروپایی در بحران اقتصادی به سر می‌برند و تورم به شکل افسارگسیخته‌ای افزایش یافته است، اما طبق ارزیابی جدید صندوق بین‌المللی پول که سه‌شنبه هفته گذشته منتشر شد اقتصاد انگلیس از هر نظر در بدترین وضعیت نسبت به سایر قدرت‌های اقتصادی جهان قرار دارد و در سال جدید میلادی کوچک‌تر خواهد شد. نرخ تورم در انگلیس طی یک سال و نیم گذشته از محدوده ۲ به ۱۰.۵ درصد رسیده است. این شاخص البته طی دو ماه اخیر یک کاهش جزئی را تجربه کرده و دولت هم وعده داده که تورم را امسال نصف می‌کند اما نه کارشناسان چنین وعده‌ای را عملیاتی دانسته و نه معترضان که تحت فشار افزایش افسارگسیخته قیمت‌ها روزگار سختی را سپری می‌کنند زیر بار وعده‌های دولت می‌روند. سازمان‌های بین‌المللی هم دورنمای تاریکی را نسبت به شاخص‌های اقتصادی انگلیس ترسیم کرده و درباره کوچک‌تر شدن اقتصاد این کشور هشدار داده‌اند. 
طی چند ماه گذشته انگلیس شاهد شدیدترین اعتصاب‌ها در اعتراض به وضعیت کنونی بوده است اعتراض مشاغل عمومی در انگلیس اوایل تابستان گذشته با اعتصاب کارکنان شبکه ریلی آغاز شد و به تدریج با پیوستن سایر مشاغل عمومی به یک جنبش مدنی تبدیل شد اینک ده‌ها اتحادیه و سندیکای معترض به صف معترضان ملحق شده و اعتصاب‌ها به اوج رسیده است.طبق برآوردهای صورت گرفته تحرکات اعتراضی ماه‌های اخیر بالغ بر ۶ میلیارد پوند به اقتصاد بحران زده انگلیس زیان زده است. مرکز ملی آمارهای انگلیس هم اعلام کرده که در سال گذشته میلادی بیش از ۱.۶ میلیون روز کاری از دست رفت که این میزان بالاترین رقم سالانه از سال ۱۹۹۰ بشمار می‌رود. رفتاری که «ریشی سوناک» در ماه‌های اخیر نشان داده گونه‌ای از خوش‌باوری است که اوضاع خودبخود بهبود می‌یابد. او همچنین روی لایحه‌ای که برگزاری اعتصاب‌ها در کشور را محدود می‌کند حساب زیادی باز کرده است. در لایحه پیشنهادی دولت ریشی سوناک، سطحی حداقلی از خدمات عمومی مشخص شده است که بر اساس آن کارگران و کارکنان در بخش‌های خدمات اضطراری عمومی حق اعتصاب نخواهند داشت. چهارشنبه هفته گذشته در ادامه این موج اعتصاب‌ها اتحادیه‌های کارگری دست به اعتصاب بزرگی زدند در جریان این اعتصاب بیش از 120 هزار تن از معلمان انگلیس و ولز، کارکنان دانشگاه‌ها، رانندگان قطار، کارمندان دولت و بسیاری دیگر از مشاغل در تداوم اعتراض به افزایش افسارگسیخته هزینه‌های زندگی و مشکلات عمیق مالی دست از کار کشیدند. 
بزرگ‌ترین اعتصاب تاریخ بخش بهداشت انگلیس
دیروز دوشنبه نیز نوبت کارکنان بخش بهداشت و درمان انگلیس بود که دوباره اعتصاب کنند. اعتصابی که به نوشته رسانه‌ها بزرگ‌ترین اعتصاب کارمندان بخش بهداشت و درمان در تاریخ این کشور به شمار می‌رود به نوشته خبرگزاری «رویترز»، ده‌ها هزار نفر از‌پرستاران و کارمندان بخش آمبولانس در انگلیس در ادامه اعتراضشان به نادیده گرفتن مطالبات شغلی خود از سوی دولت لندن در اعتصاب بزرگ روز دوشنبه شرکت کردند که می‌تواند بیش از پیش به مشکلات و اختلالات قبلی در نظام سلامت انگلیس بیفزاید. هزاران کارمند بخش آمبولانس انگلیس که از اعضای دو اتحادیه تجاری «یونایت» و «جی‌ام‌بی» هستند نیز در اعتصاب دیروز حضور داشتند. 
بر اساس این گزارش از اواخر سال گذشته میلادی، کارمندان آمبولانس و‌پرستارهای انگلیسی به دفعات اعتصاب‌هایی را در اعتراض به شرایط کاری و وضعیت حقوق‌های خود به اجرا گذاشتند اما اعتصاب بزرگ دیروز که مشترکا از سوی هر دو گروه و در سراسر انگلیس به اجرا در آمد بزرگ‌ترین اعتصاب کارمندان سرویس سلامت ملی انگلیس در تاریخ 75 ساله این سازمان بود. «استفن پاویس»، مدیر پزشکی ملی در سرویس سلامت ملی انگلیس گفت، موج اعتصاب کارمندان این سازمان در هفته جاری که شامل اعتصابی از سوی پزشکان فیزیوتراپی در روز پنجشنبه نیز می‌شود به احتمال زیاد مختل‌کننده‌ترین اعتصابی که تا کنون به اجرا در آمده، خواهد بود. کارمندان بخش بهداشت و درمان انگلیس خواستار دریافت حقوقی متناسب با بدترین تورم چهار دهه اخیر در این کشور شده‌اند اما دولت لندن اعلام کرده، چنین افزایش حقوقی مقرون به صرفه نیست و باعث افزایش بیشتر قیمت‌‌ها و متقابلا بالا رفتن نرخ بهره و رهن می‌شود. در ماه‌های اخیر خدمات سرویس سلامت ملی انگلیس به دلیل اعتصابات و مشکلات دیگر تحت فشار شدیدی قرار گرفته به نحوی که میلیون‌ها بیمار در فهرست‌های انتظار طولانی برای انجام عملهای جراحی هستند وهر ماه هزاران نفر از دریافت مراقبت‌های فوری اورژانس باز می‌مانند.نخست‌وزیر انگلیس ماه پیش جلسه اضطراری مشترکی را با حضور وزرای دارایی، بهداشت و اتحادیه‌های معترض برگزار کرد اما نتیجه ملموسی را که مانع تداوم اعتصاب‌ها شود به همراه نداشت. در واقع این جلسه به تشکیل ستادی در داخل بیمارستان‌ها شد که برای جلوگیری از تراکم در مواقع برگزاری اعتصاب، بیماران بین مراکز مختلف درمانی توزیع شوند.نتایج تازه‌ترین تحقیقات صورت گرفته نشان می‌دهد که بیشتر انگلیسی‌ها از عملکرد نظام سلامت این کشور در بحبوحه افت شدید خدمات درمانی و اعتصاب گسترده پزشکان،‌پرستاران و رانندگان آمبولانس‌ها ناراضی هستند.
تظاهرات در دانمارک
طرح دولت دانمارک نیز برای لغو یکی از تعطیلات عمومی به منظور تامین بودجه دفاعی ارتش روز یکشنبه هزاران معترض را در کپنهاگ به خیابان‌ها کشاند. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، اعتراضات یکشنبه با فراخوان اتحادیه‌های بزرگ کارگری دانمارک برگزار شد و طبق برآوردها دست‌کم ۵۰ هزار نفر در تظاهرات کپنهاگ شرکت کردند. حضور پرشمار معترضان در خیابان‌ها به گفته رسانه‌ها بزرگ‌ترین تظاهرات در بیش از یک دهه اخیر در این کشور به شمار می‌آید. بر اساس گزارش رویترز تعطیلات مسیحی «روز دعای بزرگ» که در چهارمین جمعه بعد از عید پاک برگزار می‌شود، لغو خواهد شد تا دولت بتواند بودجه کافی برای هزینه‌های دفاعی را تامین کند.دولت دانمارک در ماه دسامبر(آذر) پیشنهاد کرد تا برای افزایش درآمدهای خود از مالیات بر درآمد و تخصیص آن به هزینه‌های دفاعی تعطیلات روز دعای بزرگ لغو شود.این پیشنهاد در سایه جنگ اوکراین ارائه شده و بخشی از اصلاحات گسترده دولت دانمارک برای مقابله با چالش‌های مالی است.
 این گزارش می‌افزاید: دولت دانمارک قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ بودجه نظامی را تا میزان ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی افزایش دهد. این عدد رقمی است که کشورهای عضو ناتو باید خود را به آن برسانند.بر این اساس دولت دانمارک قصد دارد این بودجه را از محل درآمدهای مالیاتی تامین کند اما برخی از اقتصاددانان، اتحادیه‌های کارگری و قانونگذاران اپوزیسیون نسبت به موفقیت‌آمیز بودن این طرح ابراز تردید کرده‌اند.آنها معتقدند که اگر دولت این طرح را اجرا کند کارگران راه جدیدی برای کاهش ساعات کاری خود پیدا خواهند کرد.آمار نشان می‌دهد که دانمارک در میان سایر کشورهای اروپایی کمترین ساعات کاری را دارد.
گنبد آهنین در اوکراین
از تحولات دیگر جنگ اوکراین نیز رسانه‌ها گزارش می‌دهند ظاهراً صهیونیست‌ها تردیدها را کنار گذاشته و به دنبال حضور جدی‌تر در جنگ اوکراین هستند. در همین راستا نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در یک مصاحبه اعلام کرد که در حال ارزیابی گزینه ارسال سلاح از جمله سامانه گنبد آهنین به اوکراین است. به گزارش فارس، به نقل از خبرگزاری آناتولی، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در مصاحبه با شبکه ال سی آی فرانسه گفت: مسئله ارسال سلاح به اوکراین توسط دولت قبلی مورد بررسی قرار گرفت و رد شد. من این موضوع را بررسی می‌کنم و به مناسب‌ترین شکل به آن پاسخ خواهم داد. اما تل‌آویو باید گزینه‌های خود را بررسی کند و موقعیت خود در منطقه را نیز در نظر بگیرد.نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در مصاحبه با  سی ان ان نیز در پاسخ به سؤالی مبنی بر احتمال کمک‌های تل‌آویو به اوکراین به خصوص در زمینه عرضه سامانه‌های «گنبد آهنین» گفت: «خب، من مطمئناً در حال بررسی آن هستم». البته نتانیاهو توضیح نداد گنبد آهنینی که از پس موشک‌های چند دلاری حماس و جهاد اسلامی بر نمی‌آید چگونه از پس موشک‌های روسی برخواهد آمد.
وزیر دفاع اوکراین نیز قبل از جابه جایی اطلاعات منتشر شده مبنی بر قول رژیم اسرائیل برای انتقال فناوری‌های هشدار موشکی به کیف را تایید کرد. به گزارش ایسنا، به نقل از اسپوتنیک، پیش از این، «یوهن کورنیچوک»، سفیر اوکراین در اسرائیل گفته بود که کشورش به توافقی با طرف اسرائیلی در مورد انتقال فناوری‌های هشدار موشکی و پهپادی به کیف دست پیدا کرده است.«اولکسی رزنیکوف» در این مورد گفت:« این موضوع درست می‌باشد. اسرائیل انتقال این فناوری‌های هشدار دهنده را به ما وعده داده است» گفتنی است دیروز رسانه‌های اوکراینی اعلام کردند که «اولکسی رزنیکوف» وزیر دفاع اوکراین به یک مسئولیت اداری دیگر منتقل و در عوض «کریلو بودانف» رئیس‌سازمان اطلاعات نظامی اوکراین جانشین او خواهد شد.«رزنیکوف» که پیشتر روز یکشنبه گفته بود که هر تصمیمی مبنی بر تغییر کابینه به خود زلنسکی مربوط می‌باشد، اما سپس به یک رسانه اوکراینی آنلاین گفت که از انتقالش به یک وزارت جدید «بی‌خبر» بوده است. در هفته‌های اخیر، وزارت دفاع اوکراین درگیر یک «رسوایی فساد» بر سر قرارداد غذای ارتش شد که در آن قیمت‌های بسیار بالا پرداخت می‌شد؛ اتفاقی که خشم عمومی را برانگیخت.یکی از معاونان این وزارتخانه اخراج شد و دو مقام ارشد دیگر پست خود را ترک کردند.