نماینده کارگران در شورایعالی کار:
سبد معیشت باید ملاک تعیین دستمزد کارگران باشد
نماینده کارگران در شورایعالی کار تاکید کرد سبد معیشت باید ملاک تعیین دستمزد کارگران باشد.
محمدرضا تاجیک در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، با اشاره به برگزاری اولین جلسه کمیته مزد 1402 در روز چهارشنبه گذشته تصریح کرد: خواسته کارگران مانند سالهای قبل توجه به دو موضوع اصلی یعنی نرخ تورم و سبد معیشت است.
وی در ارتباط با ادعای تورمزا بودن دستمزد که از هفتههای قبل توسط برخی نمایندگان و مقامات دولت مطرح شده است، گفت: دستمزد کارگران هیچوقت تورمزا نیست بلکه دنبالهروی تورم است؛ دستمزد هیچ زمان پیشتاز تورم نبوده و نخواهد بود؛ بنابراین معادله را برعکس متوجه شدهاند.
نماینده کارگران در شورایعالی کار درباره اینکه عدهای میگویند نرخها قرار است به شهریور 1400 برگردد تصریح کرد: ما بارها اعلام کردهایم اگر موفق شدند و قیمتها را به شهریور 1400 بازگردانند ما بهدنبال افزایش دستمزد نیستیم.
تاجیک ادامه داد: مقرر شد نمایندگان دولتی دادههای لازم برای محاسبه سبد معیشت را در جلسه بعدی ارائه دهند. با توجه به اینکه زمان زیادی تا پایان سال نداریم و چارچوب محاسبه سبد معیشت مشخص است باید دادههای لازم را بیاورند تا در جلسه بررسی کنیم و بتوانیم در کوتاهترین زمان عدد سبد معیشت را بهدست آوریم.
مزد عقبتر از سبد معیشت
همچنین فتحالله بیات؛ رئیس اتحادیه کارگران قراردادی چند روز پیش در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، درباره دستمزد سال آینده کارگران با بیان اینکه توجه به ماده 41 قانون کار یکی از ملاکهای اصلی در تعیین دستمزد است افزود: در کمیته دستمزد باید سبد معیشت تعیین شود و علاوهبر آن نرخ تورمی که از سوی بانک مرکزی تعیین میشود مورد توجه قرار گیرد و نظر نهایی مرکز آمار لحاظ شود.
او ادامه داد: این مسئله رشد را نشان میدهد این وظیفه شورایعالی کار است که به بحث دستمزد ورود کند. سال گذشته میزان سبد معیشت حدود 9 میلیون تومان تعیین شد. دریافتی کارگر در نهایت حدود شش میلیون تومان تعیین شد و باز سه میلیون تومان با سبد 9 میلیون تومانی فاصله داشت. این فاصلهها از سنوات گذشته روی هم انباشته شده و این مسئله برای کارگر و کارفرما خوب نیست. هر چقدر فاصله نرخ تورم با قدرت خرید کارگران افزایش یابد سفره کارگر کوچکتر میشود.
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی تاکید کرد: باید به سمتی پیش برویم که قدرت خرید کارگران حفظ شود. با توجه به اینکه بیش از نیمی از جمعیت کشور را کارگران تشکیل میدهند. افرادی هستند که تولید داخل را مصرف میکنند. بنابراین افزایش قدرت خرید جامعه کارگران میتواند به رونق تولید داخلی کمک کند.