وزیر آموزش و پرورش در بیستونهمین اجلاس سراسری نماز مطرح کرد
وجود بیش از ۶۹ هزار نمازخانه در مدارس کشور
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۶۹ هزار نمازخانه در مدارس داریم، گفت: یکی از برکات اجلاس نماز این است که با پیام رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۷۱ در مشهد شروع به کار کرد، در حال حاضر بیش از ۴۷ هزار امام جماعت در مدارس داریم.
یوسف نوری در بیستونهمین اجلاس سراسری نماز که با عنوان «نماز، مدرسه، دانشگاه، خانواده و معلمان آینده» با حضور رئیسجمهور در سالن اجتماعات وزارت کشور برگزار شد، متن وصیتنامه شهید دانشآموز فرهاد حسینعلی را که درباره نماز بود، قرائت کرد و گفت: آنچه در تحقیقات و پژوهشها درباره نماز نشان میدهد این است که اولا نماز امری فطری است؛ بهدلیل فطری بودن و بهدلیل اینکه کودکان معصوم هستند، اشتیاق به آن بیشتر است لذا گرانیگاه و خاستگاه کار باید در سنین کودکی باشد.
به گزارش فارس، وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۶۹ هزار نمازخانه در مدارس داریم، گفت: یکی از برکات اجلاس نماز این است که با پیام رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۷۱ در مشهد شروع به کار کرد، در حال حاضر بیش از ۴۷ هزار امام جماعت در مدارس داریم.
وی اظهار داشت: آموزش فلسفه نماز در کودکستان، ابتدایی و دبستان متفاوت است و ما در این روشها فقیر هستیم، البته استانهایی داریم که کارهای خوبی انجام دادند اما شبکهای وجود ندارد و نیاز است این نیاز فطری و عالی با روشهای نوین و ابزار، تکنیکها و تاکتیکهای جدید پاسخ داده شود.
نوری گفت: در رابطه با فلسفه نماز کمتر کتاب داریم اما در رابطه با احکام نماز کتابهای بیشتری داریم و برای کودکان بسیار کمتر داریم لذا لازم است در این موضوع کار کنیم چون گرانیگاه چالشهای فرهنگی و اجتماعی نماز عموما در دوران کودکی است که اگر در دوران کودکی خوب شکل بگیرد، میتواند رشد خوبی داشته باشد و مدرسه کانون این اتفاق است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه امسال ۷۰ هزار هنرستانی اضافه شدند که به معنی شغل پایدار است، بیان داشت: برای معلمان هم باید دوره توانمندسازی ایجاد کنیم و نباید مانند کتابی باشد که بخوانند و امتحان دهند بلکه باید مهارت داشته باشند تا بتوانند پاسخگو به شبهات دانشآموزان باشند و این خلأ را پر کنند؛ این خلأ در مدرسه با معلم آماده و دارای شایستگیهای حرفهای علاوهبر شایستگیهای تخصصی و عمومی پر میشود تا بتوانند دانشآموزان را به نماز جذب کنند و دانشآموزان این زمینه را دارند.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور نیز در این اجلاس با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان و معلمان را جدی بگیریم زیرا نسل جدید تحت آموزش این قشر بزرگ قرار خواهند گرفت، اظهار کرد: شرایط جسمانی خوبی ندارم و برای سخنرانی فقط به دانشگاه فرهنگیان میروم.
وی با اشاره به اینکه برخی سؤال میکنند که چرا اجلاس نماز برگزار میشود، گفت: ستاد اقامه نماز برخلاف دستگاههای دولتی، دارای بازوهای اجرایی نیست، بلکه در امر سیاستگذاری و رهنمود در این حوزه فعالیت میکند؛ در همین سالها خوشبختانه توانستیم موضوع نمازخانههای مناسب را در مدارس جا بیندازیم و در همین سالهای اخیر اتفاقات خوبی در این خصوص در مدارس اتفاق افتاده است؛ اجلاس نماز میتواند مسئولین را به یک همافزایی برای رقم زدن اتفاقات نمازی هدایت کند.
کاری کنیم نسل جوان عاشق نماز شود
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی بیان کرد: تفسیر ما از قرآن بهویژه برای نسل جوان باید به خوبی صورت گیرد. باید نماز همان یوسف قرآن را به خوبی نشان دهیم تا نسل جوان عاشق آن شود، اما آیا این اتفاق را برای نسل جدید رقم زدهایم؟ بنده در سالهای پیش که توان بیشتری داشتم در طول سال بیش از ۱۰۰ سفر استانی داشتم اما امروز با توجه به توان خود بر روی دانشگاه فرهنگیان متمرکز شدم زیرا نسل جوان را آموزش میدهند.
نماز باید در یک افق فراراهبردی
در همه جا دیده شود
همچنین، حجتالاسلام والمسلمین حاجعلیاکبری، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در بیستونهمین اجلاس سراسری نماز خاطرنشان کرد: نماز باید در یک افق فراراهبردی در همهجا دیده شود، رویکردی که در این اجلاس مطرح شده الهامبخش همین امر است و در حال عمقبخشی به نماز است.
وی با طرح یک پیشنهاد به اجلاس سال آینده نماز بیان داشت: ستاد اقامه نماز سال آینده وارد سیاُمین دوره اجلاس خواهد شد و به نظر میرسد باید آن اجلاس به شکل متفاوتی برگزار شود، به نظرم میتوان کارگروههایی بر پایه شعار این دوره یعنی مدرسه، دانشگاه، خانواده و رسانه شکل داد. در اصل میتوان راه جدی در این مسیر را از همین حالا آغاز کرد.