kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۸۹۵۶
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۱
وزیر اقتصاد:

شورای رقابت مصوبه‌ای برای توقف فروش خودرو در بورس ندارد

 

وزیر اقتصاد با تاکید بر ادامه عرضه خودرو در بورس گفت: مصوبه شورای‌ عالی بورس مبنی بر عرضه خودرو در بورس ادامه دارد مگر اینکه شورای رقابت تصمیم دیگری درباره قوانین رقابت و انحصار بگیرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، احسان خاندوزی در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت فروش و عرضه خودرو در بورس گفت: مصوبه شورای عالی بورس همان مصوبه قبلی است اما درباره مشمول شدن ذیل قوانین رقابت و انحصار به‌طور قانونی، شورای رقابت است که در این‌باره تصمیم می‌گیرد.
وزیر اقتصاد در پاسخ به سؤالی درباره اینکه چرا شورای رقابت با عرضه خودرو در بورس مخالف است؟ ادامه داد: ما به این موضوع نرسیدیم که شورای رقابت مخالف باشد و آن مصاحبه، نظر شخص رئیس شورای رقابت بود. همان مصوبه شورای‌ عالی بورس مبنی بر عرضه خودرو در بورس ادامه دارد مگر اینکه شورای رقابت تصمیم دیگری درباره قوانین رقابت و انحصار
بگیرد.
حمایت صمت از عرضه خودرو در بورس
امید قالیباف، سخنگوی وزارت صمت نیز با بیان اینکه شورای رقابت تشخیص داده است برخی خودروها مصداق انحصار بوده و قصد قیمت‌گذاری دارد، گفت: پیش‌تر براساس نظر رؤسای قوا این اختیار از شورای رقابت گرفته و یک سال به وزارت صمت داده شد.
وی افزود: وزارت صمت هم روش‌هایی در نظر گرفت که در نهایت این یک سال به اتمام رسید و به‌صورت خودکار وظیفه شورای رقابت موضوعیت پیدا کرد و از این‌رو وزیر صمت از قانون تمکین کرده است. باید تابع تصمیمات این شورا
بود.
سخنگوی وزارت صمت ادامه داد: شورای رقابت می‌تواند قاعده بهتری برای قیمت‌گذاری در نظر بگیرد. به‌گونه‌ای که موضع وزارت صمت ناظر بر ادامه خودرو در بورس کالاست و ما از روشی از سوی شورای رقابت حمایت می‌کنیم که این شورا قیمت‌گذاری بکند اما در مجموع بستر بورس کالا می‌تواند جواب بدهد چون ما از عرضه در بورس کالا جواب خوبی گرفتیم.
وی خاطرنشان کرد: شورای رقابت هنوز به جمع‌بندی نرسیده است.
تأثیر اختلافات بر بورس
گفتنی است یکی از بخش‌های اقتصاد که به‌طور مستقیم از اختلاف بین شورای عالی بورس و شورای رقابت اثر می‌پذیرد، بازار سرمایه است. شاخص کل در آخرین روز کاری هفته نخست بهمن‌ماه به رقم یک میلیون و 611 هزار و 955 واحد رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل از ان 77 هزار و 189 واحد پایین‌‌تر ایستاد و بازدهی هفته شاخص بورس منفی چهار و شش دهم درصد شد. در مجموع کل هفته 2 هزار و 329 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی 665 میلیارد تومان بود.
برخی کارشناسان معتقدند یکی از دلایل اصلاح هفته گذشته بورس تهران، انتشار نامه‌ای از سمت شورای رقابت خطاب به رئیس سازمان بورس بود. در نامه شورای رقابت آمده بود در بین خودروهایی که تاکنون در بورس کالا عرضه شده‌اند، به جز دو محصول‌ هایما و تارا، سایر خودروها مشمول بازارهای انحصاری می‌شوند و عرضه آنها در بورس کالا مجاز نیست.
مجتبی دانشی، کارشناس بازار سرمایه در این‌باره به خبرگزاری فارس گفت: سهامداران از اختلاف بین دستگاه‌های اجرایی و نهادهای تصمیم‌گیری خاطره خوبی ندارند و همین مسئله در هفته گذشته عامل افت بازار سرمایه بوده است.
وی ادامه داد: دود اختلاف بین شورای رقابت و شورای عالی بورس به چشم سهامداران می‌رود و هنوز مشخص نیست با این روند بازار سرمایه به کدام سمت حرکت خواهد کرد.