kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۷۱۲۴
تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۴۰۱ - ۱۹:۵۸

سال 2022 با 650 تیراندازی جمعی خشونت‌بارترین سال آمریکا شد

 
 
به باور فعالان مبارزه با خشونت‌های مسلحانه، ​سال ۲۰۲۲ بدترین سال از نظر وقوع خشونت‌های مسلحانه برای آمریکا بود.
سال 2022 میلادی بر اساس گزارش‌ها برای مردم آمریکا سال بسیار خشونت باری بود. آزادی حمل اسلحه و گسترش خشونت‌های مسلحانه در شهرهای مختلف این کشور در سال 2022 تبدیل به یک بحران جدی برای دولت «جوبایدن» شد. به طوری که وی در یک سخنرانی رسماً اعتراف کرد که این وضعیت آرامش را از ملت آمریکا سلب کرده است. بایدن شهریورماه گذشته در یک سخنرانی در دانشگاه «ویلکس» در ایالت «پنسیلوانیا» با اشاره به این مسئله گفت: «بسیاری از خانواده‌ها آرامش ندارند. اخبار را نگاه می‌کنند و می‌بینند که تقریباً هر شب کودکان در مدارس و در خیابان‌ها به ضرب گلوله کشته می‌شوند. ما در کشوری که غرق در سلاح‌های جنگی است زندگی می‌کنیم؛ سلاح‌هایی که برای شکار ساخته نشده‌اند بلکه برای کشتن دشمن طراحی شده‌اند. به خاطر خدا بگویید منطق وجود این همه سلاح در خارج از منطقه جنگی چیست؟» 
بر اساس گزارش‌ها کودکان آمریکایی از قربانیان اصلی تشدید خشونت‌های مسلحانه در این کشور هستند. پایگاه «آرشیو خشونت مسلحانه اسلحه» در آمریکا طی گزارش تازه‌ای در همین زمینه اعلام کرده است: «در سال ۲۰۲۲ میلادی 6 هزار و ۲۳ کودک در رده سنی ۱۷ سال و کمتر در اثر تیراندازی کشته یا زخمی شده‌اند.این درحالی است که آمار قربانیان کودک تیراندازی‌ها در آمریکا در سال ۲۰۲۱ حدود ۵ هزار و ۷۰۸ مورد بود.». بر اساس گزارش دیگری از این پایگاه تا  ۲۲ نوامبر  سال ۲۰۲۲(1 آذر 1401)  دست کم ۶۰۷ تیراندازی دسته جمعی در آمریکا صورت گرفته است.» اگر تیراندازی‌های دست جمعی ماه دسامبر نیز به این عدد اضافه شود به 650 تیراندازی می‌رسیم که به گفته فعالان مبارزه با خشونت‌های مسلحانه این آمار، سال 2022 میلادی را تبدیل به مرگبارترین سال برای مردم آمریکا کرده است. 
 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه الجزیره انگلیسی، فعالان می‌گویند سال گذشته بدترین سال از نظر جابجا شدن رکورد خشونت‌های مسلحانه در آمریکا با وقوع ۶۵۰ موردتیراندازی جمعی در این کشور بود. مقامات دولتی و ایالتی با تصویب قوانین کنترل سلاح سعی در محدود کردن استفاده از سلاح دارند. اما به گفته فعالان این تلاش‌ها با موانعی رو‌به‌رو است. در این تیراندازی‌ها بر اساس گزارش آرشیو خشونت‌های مسلحانه بیش از 40 هزار نفر کشته شدند که در طول 3 دهه گذشته بی‌سابقه بوده است.
این گزارش می‌افزاید:10 سال است که از حادثه تیراندازی در دبستان سندی هوک می‌گذرد. در این حادثه ۲۶ تن از جمله ۲۰ کودک ۶ یا ۷ ساله کشته شدند. در آن زمان حامیان کنترل سلاح در آمریکا امیدوار بودند این حادثه نقطه عطفی برای تسریع اقدام دولت برای محدود کردن فروش سلاح‌های تهاجمی و سلاح‌های با ظرفیت خشاب بالا باشد. در مراسم ملی سالانه گرامی‌داشت قربانیان خشونت‌های مسلحانه، که پس از حادثه سندی هوک مرسوم شد جو بایدن به عنوان نخستین رئیس‌جمهوری که در این مراسم شرکت می‌کرد این را آشکار کرد که او از اقدامات انجام شده برای مقابله با خشونت‌های مسلحانه از جمله تصویب قانون کنترل سلاح در تابستان گذشته رضایت ندارد.
الجزیره می‌افزاید: با وجود نبود اقدام مناسب از سوی هر دو حزب در کنگره آمریکا قانون گذاران مجالس ایالتی برای پاسخ به خشم عمومی به دنبال وقوع تیراندازی‌های بزرگ دست به کار شدند تا قوانین سختگیرانه محدود‌کننده استفاده از سلاح وضع کنند.برای مثال دموکرات‌ها در ویرجینیا پیش‌نویس قانون کنترل سلاح را به تصویب رساندند، اما همه این تلاش‌ها با دستور سال گذشته دادگاه عالی آمریکا مبنی بر اینکه تنها قوانین کنترل سلاحی که با سنت‌های تاریخی آمریکا درخصوص قوانین مربوط به سلاح سازگار باشد اجرایی می‌شود بی‌اثر شد. برای آن‌هایی که برای کنترل سلاح مبارزه می‌کنند این تصمیم دادگاه به این معنی است که اگر قوانین سلاحی که در آمریکا به تصویب می‌رسد در کتاب‌های مربوط به قرن ۱۸ و ۱۹ نیامده باشد قانونی نیست.
در پایان این گزارش آمده است: «انتظارات بر این است که تیراندازی‌های بزرگ در سال ۲۰۲۳ و همچنین خشم عمومی نسبت به آن نیز ادامه داشته باشد و این بدین معنی است که قوانین کنترل سلاح در آمریکا همچنان بی‌اثر باقی خواهد ماند.»