kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۶۱۹۹
تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۶
براساس نظرسنجی دانشگاه سافولک و روزنامه یو‌اس‌ای‌تودی

آمریکایی‌ها هیچ اعتمادی به رهبرانشان ندارند

نتیجه یک نظرسنجی در آستانه سال جدید میلادی نشان می‌دهد که عمده مردم آمریکا نسبت به آینده خود در سال آینده میلادی ناامید هستند و عمدتا هیچ اعتمادی به رهبران خود برای اصلاح وضعیت فعلی مخصوصا گرانی افسار گسیخته ندارند. 
 
 
 
سرویس خارجی-
 
سال جدید در هر کشوری توام است با حس امیدواری و انگیزه قوی برای ورود به یک 360 روز دیگر، این قاعده اگرچه عمومیت داره اما گاهی با نمونه‌های نقض همراه است. مثلا در همین آمریکا که خود را برای سال جدید میلادی آماده می‌کند، مردم چندان حس خوبی نسبت به آینده خود ندارند و تصور می‌کنند که اتفاقات خوبی چشم به راهشان نیست. یک نظرسنجی جدید در آمریکا نشان می‌دهد که مردم این کشور نسبت به رهبران خود و احزاب سیاسی کشورشان ناامید هستند و عمیقا باور دارند که آنها نمی‌توانند گام مثبتی جهت اصلاح امور انجام دهند. نتایج نظرسنجی که به صورت مشترک از سوی دانشگاه «سافولک» و روزنامه «یواس‌ای‌تودی» آمریکا انجام شده، تاکید می‌کند که اساسا شهروندان آمریکا دیدگاه منفی نسبت به سال 2023 دارند.
حدود 65 درصد از پاسخ دهندگان به نظرسنجی می‌گویند که آمریکا در مسیری اشتباه قرار دارد. آنها همچنین تاکید دارند که هیچ یک از احزاب سیاسی یا ارکان حکومتی آمریکا قادر به رسیدگی موثر و حل چالش‌های آمریکا را ندارند. اولویت مردم آمریکا از دیدگاه این نظرسنجی برای سیاست‌ورزی در سال آینده میلادی هم اعلام شده است. به طوری که ۵۴ درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی، دو موضوع مهار تورم و رسیدگی به وضعیت اقتصادی را اصلی‌ترین معضل کشورشان برای رسیدگی خوانده‌اند.
این نظرسنجی که در آن حدود هزار نفر شرکت کردند از تاریخ ۷ تا ۱۱ دسامبر (۱۶ تا ۲۰ آذر) انجام شده است. بر اساس این پرسش، 26 تا ۶۵ درصد آمریکایی‌های شرکت‌کننده در این نظرسنجی تصریح می‌کنند که کشورشان در مسیر درستی قرار ندارد. وقتی از شرکت‌کنندگان خواسته شد که حس خودشان را از ورود به سال جدید میلادی بیان کنند، ۳۹ درصد حال و هوای خود را «امیدوار»، ۵ درصد «شوق‌زده»، ۲۴ درصد «نگران»، ۱۱ درصد «وحشت‌زده» و ۱۸ درصد گزینه «فرسوده» اعلام کردند. براون ۶۶ ساله که یک زندگی متوسطی دارد، از حال خودش می‌گوید و اعتراف می‌کند: «حتی با وجود کاهش قیمت بنزین، تورم در سایر حوزه‌ها همچنان رو به افزایش است. قبض برق من تقریباً ۶۰۰ دلار در ماه است که قبلا نصف این مبلغ بود. هزینه گوشت بالا است؛ هزینه مرغ بالا است؛ هزینه همه چیز بالا است، اگر درآمد ثابتی دارید، امیدی هست که گلیم خود را از آب بکشید اما من واقعا نمی‌دانم برخی از مردم که شغل و درآمد ثابت ندارند، با این وضعیت چه می‌کنند». از فهرست ۱۱ موضوع سؤالات این نظرسنجی، ۳۵ درصد از شرکت‌کنندگان «تورم و گرانی کالاها» را به عنوان نگرانی اصلی خود برای رئیس‌جمهور و کنگره در سال آینده عنوان کرده‌اند، 12 درصد دیگر نگران تهدیدات جاری علیه دموکراسی و مسئله پناهجویان در رتبه بعدی، ۱۰ درصد دیگر نگرانی را به خود اختصاص دادند. از سویی دیگر یک سؤال سیاسی هم در جریان این نظرسنجی مطرح شده و اینکه ۵۱ درصدی آمریکایی‌ها می‌گویند که تحقیقات کنگره از دولت فعلی بیشتر تلاشی سیاسی برای ایجاد موانع در راه دولت بایدن خواهد بود. ۳۸ درصد اما تحقیقات را اقدامی بجا و مناسب برای الزام دولت بایدن به پاسخگویی می‌دانند. از نقطه نظر حزبی هم، ۷۳ درصد جمهوری‌خواهان تحقیقات مذکور را ضروری می‌خوانند و در مقابل ۸۱ درصد از دموکرات‌ها تاکید می‌کنند که این تحقیقات با انگیزه سیاسی انجام خواهد شد.
۳۴ تا ۵۴ درصد از حاضران در این نظرسنجی، می‌گویند که مستقل هستند و طرفدار هیچ‌یک از دو حزب جمهوری‌خواه یا دموکرات نیستند. این آمار حقیقت بزرگی را فاش می‌کند و آن اینکه بیش از نیمی از این جمعیت آماری ابراز نقطه نظرات خود را در بستر دو حزب فعال فعلی ممکن نمی‌دانند.
به‌هرحال و با توجه به مشکلات متنوع در میان مردم آمریکا، تورم و نابسامانی اقتصادی جدی‌ترین چالش نزد مردم این کشور است، آنها عمیقا باور دارند که رکود و تورم در سال آینده میلادی نه تنها بهبود نخواهد یافت بلکه به اوج خود خواهد رسید.