برای شرکت در اجلاس سران کشورهای حاشیه خزر
روحانی از نیویورک به آستاراخان روسیه رفت
رئیسجمهور صبح یکشنبه به وقت تهران، نیویورک را به مقصد آستاراخان روسیه ترک کرد تا در چهارمین اجلاس سران کشورهای حاشیه دریای خزر شرکت کند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور صبح یکشنبه به وقت تهران نیویورک را به مقصد آستاراخان در روسیه ترک کرد تا در چهارمین اجلاس سران کشورهای حاشیه دریای خزر شرکت کند.
ایران، روسیه، جمهوری آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان، پنج کشور حاشیه دریای خزر هستند. سه اجلاس پیشین سران کشورهای حاشیه دریای خزر به ترتیب در ترکمنستان (عشق آباد - اردیبهشت 81)، ایران (تهران - مهرماه 86) و جمهوری آذربایجان (باکو - آبان 89) برگزار شده است.
در مراسم بدرقه حجتالاسلام حسن روحانی در فرودگاه جان اف کندی نیویورک، سفیر و معاون نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل و جمعی از کارکنان این نمایندگی، حضور داشتند.
روحانی روز سهشنبه اول مهر ماه برای شرکت در شصت و نهمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد وارد نیویورک شده بود.
رئیسجمهور در جریان سفر پنج روزه خود به نیویورک، علاوه بر سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و سخنرانی در نشست سران در زمینه تغییرات آب و هوا، با سران کشورهای مختلف و مقامات نهادهای بینالمللی از جمله دبیرکل سازمان ملل متحد و رئیس شورای اروپایی دیدار و گفتوگو کرد.
رئیسجمهور همچنین در آخرین برنامه خود در سفر به نیویورک در جمع اساتید، دانشجویان و دانشپژوهان ایرانی مقیم آمریکا شرکت کرد.
روحانی در این دیدار با اشاره به استقرار ثبات و آرامش در فضای اقتصادی ایران طی یکسال گذشته، افزود: جامعه امیدوار و بانشاطی ایجاد شده است. مردم ایران دارند خوب تلاش میکنند و در بسیاری موارد، دولت دنبالهرو مردم ایران است. دولت وظیفه دارد ضمن حفظ امید مردم، نسبت به ایجاد فرصت برای حرکت سریع مردم اقدام کند.
وی افزود: ایران استعداد و زمینه این را دارد که از مرحله در حال توسعه به یک کشور پیشرفته و توسعهیافته تبدیل شود. در این راه، تلاش دولت نیز این است که هم فضای دانشگاههای کشور بانشاطتر باشد و هم کیفیت دانشگاهها ارتقا پیدا کند.
رئیس جمهور، «امید» را اساس کلیه فعالیتهای علمی، تحقیقاتی، فرهنگی و اقتصادی دانست و گفت: وقتی مردم امید پیدا میکنند و آینده را روشن میبینند، همه چیز درست میشود و دولت هم باید به مناسبسازی شرایط لازم برای اصلاح امور بپردازد.
روحانی در آغاز سخنانش، حضور ایرانیان تحصیلکرده و فرهیخته در کشورهای دیگر را سرمایهای ارزشمند دانست و ایرانیان مقیم خارج کشور را همچون آیینهای برای نشان دادن واقعیت ایران در خارج کشور قلمداد کرد و اظهار داشت: توسعه ایران نیازمند کمک همه ایرانیان داخل و خارج کشور است و کمک به وطن و عشق به ایران، چیزی است که جایگزینی ندارد.
رئیس جمهور در بخش دیگر سخنانش، مبارزه با ایرانهراسی را وظیفه همه ایرانیان داخل و خارج از جمله دانشجویان و اساتید ایرانی مقیم خارج کشور دانست و گفت: مبارزه با ایرانهراسی تنها وظیفه رسانهها و وزیر امور خارجه و دولت نیست بلکه ایرانیان فرهیخته و اهل علم و دانش در خارج کشور نیز لازم است به سهم خود در این زمینه تلاش کنند.
وی با اشاره به ایستادگی مردم ایران در برابر فشارهای تحریم، به قدمهای دولت یازدهم برای عبور دادن زندگی مردم از مشکلات اقتصادی اشاره کرد و ابراز داشت: این گامها در شرایطی برداشته شده که هنوز نه توافقی نهایی شده و نه تحریمی برداشته شده است.
رئیس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه کشور ظرف یکسال گذشته از بسیاری مشکلات عبور کرده است، به گامهای استوار ایران در عرصه سیاست خارجی اشاره کرد و گفت: باید در چارچوب منافع ملی خود با دنیا تعامل کنیم. مردم ایران اهل دعوا و درگیری و تجاوز نیستند و هرگز آغازگر تخاصم نبودهایم.
روحانی همچنین «تحریم» را اقدامی غلط و ضد انسانی و «یکجانبهگرایی» را راهی نادرست دانست و تصریح کرد: یکجانبهگرایی معنا ندارد بلکه همه باید به دنبال چند جانبهگرایی و تعامل باشیم.
تاکید رؤسای جمهور ایران و گینه
بر گسترش روابط دوجانبه
رئیس جمهور کشورمان در حاشیه اجلاس سازمان ملل در نیویورک در دیدار با رئیس جمهور گینه گفت: دو کشور میتوانند مناسبات فیمابین را با شناسایی زمینههای همکاری بهویژه در عرصههای اقتصادی، فرهنگی و سیاسی گسترش دهند.
خوزه ماریو واز رئیس جمهور گینه نیز در این دیدار با اشاره به روابط تاریخی دو کشور، سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را به عنوان کشوری غیر متعهد که نه به شرق وابسته است و نه به غرب، ستود و گفت: ایران پیشرفتهای زیادی در عرصههای مختلف داشته است و میتواند در حوزههای مختلف بهویژه در عرصه کشاورزی، سدسازی و استخراج معادن به گینه کمک کند.