رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد مطرح کرد
تولید ماهانه ۵ میلیون عدد شیرخشک در کشور
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد از تولید ماهانه ۵ میلیون عدد شیرخشک نوزاد در کشور خبر داد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، هانی تحویلزاده گفت: بنابر آمار ماهانه پنج میلیون عدد شیرخشک نوزاد در کشور تولید میشود که با این وجود مشکلی در عرضه نداریم.
به گفته او، طی ماههای اخیر قیمت شیرخشک تغییری در بازار نداشته است. چنانچه ارزش افزوده از ۹ درصد به یک درصد و حقوق گمرکی از چهار درصد به یک درصد اصلاح نشود، چارهای جز اصلاح قیمت نیست.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد ادامه داد: تا زمانی که قیمت شیرخشک نوزاد واقعی نشود و کماکان با نرخهای کمتری نسبت به بازارهای جهانی عرضه شود، بیتردید قاچاق به کشورهای همسایه استمرار مییابد. تحویلزاده بیان کرد: علیرغم آنکه ۸۵ درصد مواد اولیه شیرخشک نوزاد وارداتی و ۱۵ درصد چربی تولید داخل است، اما مشکلی در تامین مواد اولیه نداریم؛ لذا انتظار میرود که هیئت وزیران ارزش افزوده و حقوق گمرکات را اصلاح کند تا تولید دچار مشکل نشود.
بنابر آمار اعلامی انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد، هماکنون کمبودی درخصوص شیرخشکهای معمولی نداریم و تنها در برخی نشانهای تجاری شیرخشک رژیمی در استانها کمبود وجود دارد که از نشانهای جایگزین استفاده میکنیم.
تولید پنبه به ۹۰ هزار تن میرسد
از سوی دیگر مدیرعامل صندوق پنبه هم از تولید مناسب پنبه در کشور خبر داد. محمدحسین کاویانی گفت: برآوردها حاکی از آن است که امسال از مجموع ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار هکتار کشت پنبه، ۹۰ هزار تن محصول تولید شود. اما به علت رکود بازار و عدم قدرت خرید کارخانههای پنبه پاککنی پیشبینی میشود که سطح زیرکشت سال آینده بیش از ۶۰ هزار هکتار نباشد. مدیرعامل صندوق پنبه نسبت به تعطیلی صنایع نساجی هشدار داد و تأکید کرد: با شرایطی که امسال در بحث قیمت و واردات پیش آمد، سیاست خودکفایی چند سال دیگر به تاخیر افتاد چرا که به سبب سودآور بودن دیگر زراعتها، کشاورزان تمایلی به کشت ندارند و در نهایت با استمرار واردات بیرویه نخ، صنعت نساجی در ۲ تا ۳ ماه آینده با بحران تعطیلی روبهرو میشود.
بنابر آمار ۷ ماهه امسال ۲۳ هزار تن نخ و ۴۰ هزار تن پنبه وارد شده است که میزان واردات نخ یک و نیم برابر سال گذشته است.