kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۴۰۱۸
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۹

دو میلیون و 400 هزار دانش‌آموز یمنی به دلیل جنگ از رفتن به مدرسه باز مانده‌اند



تازه ترين آمار از جنگ يمن حكايت از آن دارد كه كودكان همچنان بزرگ‌ترين قربانيان اين نبرد نابرابر هستند كه از سوي ائتلاف نظامي سعودي بر مردم يمن تحميل شده است.
یک سازمان حقوقی یمنی اعلام کرد که بیش از 8 هزار کودک در هشت سال جنگ یمن کشته و زخمی شده‌اند. سازمان حقوق زنان و کودکان انتصاف در صنعا اعلام کرد: تعداد کودکان یمنی که طی هشت سال جنگ کشته و زخمی شده‌اند به ۸۱۱۶ نفر رسیده است. تعداد کشته‌شدگان ۳۸۶۰ نفر و تعداد زخمی‌شدگان ۴۲۵۶ نفر است.
در بیانیه‌این سازمان آمده است: «تعداد معلولان به ۴.۵ میلیون نفر رسیده است و حدود 2 میلیون و ۴۰۰ هزار کودک همچنان از تحصیل محروم هستند.» در ادامه این بیانیه آمده است: «بیمارستان‌های دولتی و خصوصی در تمام یمن احتمالا به دلیل محاصره و توقیف نفتکش‌ها طی روزهای آتی بسته شوند. محاصره یمن به افزایش سوءتغذیه منجر شده است. بیش از ۲.۳ میلیون کودک زیر پنج سال از سوءتغذیه رنج می‌برند و ۶۳۲ هزار کودک دچار سوءتغذیه بسیار شدید شده‌اند. روزانه بیش از ۸۰ نوزاد تازه متولد شده به دلیل سلاح‌های ممنوعه جان خود را از دست می‌دهند.»
این سازمان، ائتلاف سعودی را مسئول تمام جنایت‌ها علیه غیرنظامیان به ویژه زنان و کودکان دانست و از جامعه بین‌المللی و نهادها و مراکز حقوقی خواست به مسئولیت حقوقی و انسانی خود در قبال این نقض‌ها عمل کنند. این سازمان خواهان تشکیل کمیته بین‌المللی مستقل برای تحقیقات درباره تمام جنایت‌های ائتلاف سعودی در حق ملت یمن و مجازات تمام عاملان شد.
از سوي ديگر، سایت امارات لیکس اعلام کرد که قربانیان شکنجه و جنایات جنگی در یمن قصد دارند که دادخواستی علیه محمد بن زاید آل نهیان رئیس‌امارات در دادگاه حقوق بشر اروپا ارائه دهند. بر اساس این گزارش، این تصمیم پس از آن اتخاذ شده است که طرح شکایت علیه محمد بن زاید در فرانسه به اتهام جنایات جنگی در یمن توسط دستگاه قضایی این کشور مختومه اعلام شد.
این پرونده به نوامبر ۲۰۱۸ مربوط می‌شود که شش یمنی و ائتلاف بین‌المللی دفاع از حقوق و آزادی‌ها به عنوان یک سازمان غیر‌دولتی فرانسوی‌،همزمان با سفر محمد بن زاید به پاریس شکایتی را علیه وی به اتهام ارتکاب جنایت جنگی در یمن به دادگاهی در فرانسه ارائه کردند.
پس از بسته شدن پرونده این شکایت در دستگاه قضایی فرانسه، ژوزف برِهام وکیل مدافع فرانسوی پیگیر این پرونده گفت که احتمالاً بدون تأخیر این پرونده را در دادگاه حقوق بشر اروپا مطرح می‌کند. صاحبان این دادخواست، از شکنجه شدنشان در بازداشتگاه‌های تحت کنترل نیروهای امارات در یمن و کشته و مجروح شدن نزدیکان و بستگانشان در جریان یک مراسم تدفین در سال ۲۰۱۶ در صنعاء پرده برداشته‌اند.
یکی از شکایت کنندگان در این پرونده که برای مدتی توسط نیروهای وابسته به امارات زندانی شده بود، گفته است که وی به مدت ۴۸ ساعت دست و پا بسته در یک حفره باریک شکنجه شده است. وی همچنین تصریح کرده است که نیروهای وابسته به امارات سپس او را عریان و از پا آویزان کرده و با شوک الکتریکی مورد شکنجه قرار گرفته است. به گفته این یمنی، نیروهای وابسته به امارات در یمن فیلترهای سیگارشان را روی بدن و دست و پای او خاموش می‌کردند.