جنگافروزان آمریکایی و اروپایی نمیتوانند مدعی پهپادهای ایران شوند(خبر ویژه)
رئیس اسبق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس میگوید؛ دعاوی آمریکا و غرب درباره بهکارگیری پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین به دلایل مختلف پذیرفتنی و مسموع نیست.
حشمتالله فلاحتپیشه درباره ادعاهای مطرح شده علیه ایران، به روزنامه آرمان گفت: براساس کنوانسيونهاي بينالمللي در صورت بروز جنگ بين دو کشور اعلام بيطرفي و جانبداري از يک کشور در جنگ کفايت ميکند و کشوري که درباره يک جنگ اعلام بيطرفي ميکند از نظر حقوق بينالملل نبايد در مظان اتهام قرار بگيرد. البته از اين موضوع درباره ايران سوءاستفادههاي زيادي صورت گرفته است. در طول جنگ هشت ساله ايران و عراق، 36 کشور و در حدود350 شرکت آمريکايي و اروپايي از صدام حمايت ميکردند و به وي اسلحه و ادوات جنگي ميفروختند. برخي از کشورهاي اروپايي و آمريکايي در مجهز کردن صدام به سلاح شيميايي نيز نقش داشتند. به همين دليل طرحي در مجلس هشتم توسط بنده مطرح شد که در نهايت نيز به تصويب مجلس رسيد. در اين طرح موضوع احقاق حق قربانيان ايران نسبت به جناياتي که صدام مرتکب شده بود مطرح شد. هدف از ارائه اين طرح نيز شکايت از شرکتهاي خارجي بود که صدام را در جنگ عليه ايران مجهز کرده بودند. نکته مهم در اين زمينه اين است که همه36 کشوري که در جنگ ايران و عراق از صدام حمايت ميکردند به صورت رسمي اعلام بيطرفي ميکردند.
وی افزود: در شرايط کنوني بالاترين تنوع تسليحاتي در جنگهاي دنيا امروز در جنگ اوکراين قابل مشاهده است. در اين جنگ از کشورهاي مختلف از ترکيه گرفته تا آمريکا تسليحات وجود دارد. اين وضعيت درباره اغلب کشورهاي اروپايي نيز وجود دارد و اغلب اين کشورها به اوکراين تسليحات نظامي دادهاند. اين در حالي است که ايران که نزديک به 30 سال است با روسيه ارتباط نظامي دارد در زمينه پهپادها مورد اتهام قرار گرفته است.
فلاحتپیشه همچنین گفت: اتفاقي که امروز در اوکراين رخ داده نقض بيطرفي ايران به شمار نميرود. ضمن اينکه موضوع پهپادهاي ايراني در جنگ اوکراين را گنده کردهاند و بيش از اندازه به آن پرداختهاند. نکته ديگر اينکه تا زماني که آمريکاييها از گزينه نظامي عليه ديگر کشورها استفاده ميکنند ترديد نکنيد که هر جايي که سلاح آمريکايي مورد استفاده قرار ميگيرد به يک محل آزمايش براي مقابله با تسليحات آمريکا و ناتو تبديل ميشود. در شرايط کنوني نيز در جنگ اوکراين از طالبان گرفته تا کشورهايي مانند کره شمالي که آمريکا همواره آنها را به جنگ تهديد ميکنند از جنگ اوکراين به عنوان يک مانور و آزمايشي براي مقابله با تجهيزات آمريکا و ناتو استفاده ميکنند. اين شرايطي است که آمريکاييها به وجود آوردهاند. به همين دليل من معتقدم آقاي زلنسکي بايد اين نکته را نيز در نظر بگيرد که بخش عمده مقابله با سياستهاي آمريکا و ناتو از سوي کشورهايي است که همواره از سوي آمريکا به جنگ و مقابله تهديد شدهاند.