معاون فناوریهای بانک مرکزی:
معامله رمز ارز قانونی نیست
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی گفت: با توجه به اینکه هنوز معامله رمزارز در هیئت دولت بررسی نشده استفاده و معامله با آن قانونی نیست.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، مهران محرمیان درباره وضعیت استفاده از رمزارز در ایران یادآور شد: اولین ریال دیجیتال توسط بانک مرکزی در اواسط شهریور با تعداد محدودی انتشار اقدام به فعالیت کرد و دوره پیشآزمایشی آن صورت گرفت و امروز هم سند ریال دیجیتال از سوی بانک مرکزی بهطور رسمی منتشر شد و جهت دریافت نقطهنظرات متخصصان و کارشناسان در دسترس قرار گرفت.
او افزود: ۹۰ بانک مرکزی در دنیا درخصوص رمزپول اقدام به فعالیت میکنند و تعداد بانکهایی که به مرحله نهایی رسیدهاند کم است و بسیاری از آنها در مرحله آزمایشی قرار دارند که در این بخش ایران یک کشور پیشرو به شمار میرود.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی ادامه داد: اولین انتشار رسمی ریال دیجیتال توسط هیئت نظارت بر اندوخته اسکناس و در راستای اجرای مصوبه شورای پول و اعتبار در شهریور امسال صورت گرفت.
محرمیان افزود: پس از انتشار اولیه بهصورت محدود، ریال دیجیتال منتشر شده از طریق دو بانک عامل و با جامعه کاربری کنترلشده مورد بهرهبرداری پیشآزمایشی قرار گرفته و در حال حاضر نیز روند بررسیهای تکمیلی جهت شروع دوره آزمایشی ادامه دارد.
او ادامه داد: همچنین براساس تمهیدات اندیشیدهشده بهزودی با پیوستن بانک سوم به این پروژه، دوره اجرای پیشآزمایشی خاتمه یافته و با آغاز مرحله اجرای آزمایشی، دامنه استفاده تعداد کاربران و مبلغ تخصیصیافته به این طرح نیز گسترش مییابد. بر این اساس، ورود تمامی بانکهای عامل به این پروژه تا پایان دوره آزمایشی از دیگر اهداف برنامهریزیشده در اجرای آن است.
معاون فناوری نوین بانک مرکزی گفت: راهاندازی ریال دیجیتال همانند اسکناس کاغذی است و هر پشتیبانی و برنامهای که در این حوزه بهکار گرفته میشود در ریال دیجیتال هم وجود دارد اما این برنامه هوشمند و قابل برنامهنویسی است و قابلیت آن را دارد که بین گیرنده و مبادله میتواند اقدامات هوشمندانهای را انجام دهد. محرمیان در پاسخ به این سؤال که معامله رمزارز به کجا رسید و آیا قانونی است یا خیر، تصریح کرد: در بحث معاملات رمزارز باید هیئت دولت مصوبه و تصمیماتی را اتخاذ کند که هنوز به آن رسمیت داده نشده است. بنابراین، معامله رمزارز قانونی نیست.