kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۲۴۸۰
تاریخ انتشار : ۰۸ آبان ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۰
وزارت بهداشت:

شیوع آنفلوانزا در کشور و بین کودکان در حال افزایش است

 

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به پیک آنفلوانزا و روند افزایشی آن در کشور بر لزوم رعایت موارد بهداشت فردی و به‌ویژه تزریق واکسن در گروه‌های پرخطر تاکید کرد.
شهنام عرشی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا، با اشاره به روند افزایشی و شروع زودتر از موعد پیک آنفلوانزا در سال جاری،گفت: خوشبختانه واکسن موثر آنفلوانزا از سالیان سال در دسترس است و به گروه‌های هدف شامل افراد بالای 60 سال، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای، بیماری‌های مزمن قلبی – عروقی، ریوی، دیابت و مبتلایان نقص سیستم ایمنی و...، همه ساله توصیه می‌کنیم که نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.
علت شیوع بیشتر آنفلوانزا در کودکان
طی امسال
عرشی با اعلام اینکه امسال و تا این مقطع زمانی، آنفلوانزا در گروه‌های کودکان شیوع بیشتری داشته، افزود: از جمله علل این موضوع آن است که در دوسال گذشته تحت تاثیر پاندمی کرونا، موارد بهداشت فردی از جمله فاصله‌گذاری اجتماعی، پوشش ماسک، بهداشت دست‌ها و... رعایت شده و البته مدارس نیز تا حدی تعطیل بوده و کلاس‌ها به صورت مجازی برگزار شده‌اند و به این ترتیب مواجهه کودکان با ویروس‌های تنفسی کمتر بوده و به همین دلیل نیز مستعدتر هستند که بیماری را با شیوع بیشتری بگیرند.
وی با بیان اینکه انتظار آن است که پیک آنفلوانزا طی حداکثر سه تا چهار ماه فروکش کند، گفت: آنفلوانزا حدود هر 10 تا 30 سال یکبار ممکن است به شکل پاندمی درمی‌آید و به دنبال ایجاد سویه‌های جدید، شدت و وسعت آن زیاد می‌شود. اما در حال حاضر فعلا اکثر موارد آنفلوانزا از نوع A است و خوشبختانه تا این مقطع زمانی هم ویروس آن حالت از جهش را نداشته و همان آنفلوانزای فصلی است.
خوددرمانی ممنوع
سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با تاکید بر لزوم رعایت موارد بهداشت فردی و به ویژه پوشش ماسک و واکسیناسیون در گروه‌های در معرض خطر، در عین حال درباره کودکان بیان داشت: توصیه اساسی در این گروه سنی آن است که اگر کودکی دچار سرماخوردگی شد و مدت بیماری بیش از یکی- دو روز به طول انجامید و مخصوصا در موارد شدید بیماری، حتما در اولین فرصت به متخصصان مربوطه مراجعه شود و از خوددرمانی و تجویز خودسرانه دارو خودداری شود.
عرشی درباره واکسیناسیون آنفلوانزا در کودکان افزود: توصیه آن است که با متخصصان مربوطه صحبت شود. فعلا توصیه کمیته کشوری تزریق واکسن در سنین بالای 60 سال و گروه‌ها و بیماران در معرض خطر است و اگر کودکی نیز دارای بیماری زمینه‌ای باشد، شامل او نیز می‌شود، اما در مجموع تزریق واکسن در کودکان هم مشکلی ندارد. وی همچنین به دست‌اندرکاران مدارس نیز توصیه کرد که در صورت مشاهده علایم سرماخوردگی، بروز تب و... در کودک سریع‌تر والدین را در جریان گذاشته و وی را مرخص کنند همچنین افرادی که جزو گروه‌های پرخطر هستند نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند. سایر گروه‌های افراد نیز پوشش ماسک و شستن مرتب دستها و رعایت فاصله اجتماعی را مد نظر داشته باشند.
مبتلایان آنفلوانزا
نیازی به آنتی‌بیوتیک ندارند
معاون درمان وزارت بهداشت هم با اشاره به اینکه در حال حاضر محدودیت خاصی برای تجویز آنتی‌‌بیوتیک‌های رایج از سوی پزشکان وجود ندارد، اظهار داشت:‌ اخیراً در نامه‌ای که به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شد؛ اعلام کردیم که این موج بیماری تنفسی، آنفلوانزا است و از آنجا که آنفلوانزا یک نوع بیماری ویروسی است؛ در درمان آن هیچ نیازی به تجویز آنتی‌بیوتیک وجود ندارد. سعید کریمی به خبرگزاری تسنیم گفت: دستورالعمل‌های تجویز آنتی‌بیوتیک را به بیمارستان‌ها اعلام کرده‌ایم؛ برای رعایت استانداردهای تجویز آنتی‌بیوتیک در مراکز خصوصی نیز با سازمان نظام پزشکی جلساتی برگزار کرده‌ایم تا اطلاع‌رسانی‌های لازم به پزشکان مبنی بر نحوه صحیح تجویز آنتی‌بیوتیک برای بیماران انجام شود.