ادعای وزارت صمت
۵۰ درصد خودروها از فرآیند قرعهکشی خارج شد
مدیر صنایع خودرو وزارت صمت گفت: ۵۰ درصد خودروها از فرآیند قرعهکشی خارج شدند بدون تردید فروش قسطی تاثیر خود را در بازار میگذارد و باعث متعادل شدن آن خواهد شد.
عبدالله توکلی لاهیجانی با بیان اینکه بعد از سالها شاهد فروش اعتباری خودرو هستیم، افزود: همانگونه که اشاره شد فروش اقساطی در حوزه وظایف و سیاستگذاریهای وزارت صمت نیست اما بدون تردید این شیوه فروش میتواند در تنظیم بازار تاثیرگذار باشد.
مدیر صنایع خودرو وزارت صمت با مقایسه فروش خودرو در سال جاری و سالی که گذشت، تصریح کرد: سال گذشته برای فروش خودرو مردم صف میکشیدند این در حالیاست که امسال شاهد فروش قسطی خودروها هستیم و امسال برای فروش خودرو، تولیدکنندگان وام در نظر گرفتهاند. پس از اینکه 50 درصد از خودروها از فرآیند قرعهکشی خارج شدند بدون تردید فروش قسطی تاثیر خود را در بازار میگذارد و باعث متعادل شدن آن خواهد شد.
به گزارش تسنیم، توکلی لاهیجانی در پاسخ به این پرسش که آیا این امکان وجود دارد که شاهد فروش قسطی خودروهای ایران خودرو در ماههای آینده باشیم؟ اظهارکرد: به تدریج خودروهای دیگر نیز به فرآیند فروش اقساطی اضافه خواهند شد؛ در قدم نخست فروش ایران خودرو از فرآیند قرعهکشی حذف خواهد شد؛ سپس بعد از دنبال کردن سیاست افزایش تولید به سمت فروش لیزینگی خواهند رفت به نحوی که سال آینده زمینههای فروش لیزینگی اکثر تولیدات 2 خودروساز داخلی فراهم خواهد شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر تولید خودروهای کامل در 6 ماه نخست سال جاری 288 درصد افزایش داشته است چراکه جریان تولید در خودروسازان تثبیت و نظمی در حوزه تامین فراهم شده است و دیگر شاهد تولید خودروهای ناقص نیستیم و خودروهایی که به پارکینگ میرفتند صفر شدهاند و این آمار نشان میدهد که افزایش تولید باعث شد که یک خودروساز (سایپا) به صورت کامل از فرآیند قرعهکشی حذف و دیگر خودروساز (ایران خودرو) نیز در مسیر خروج از فرآیند قرعهکشی قرار بگیرد.
چندی پیش سخنگوی وزارت صمت به ایسنا گفته بود قرعهکشی برای تمام خودروها جز تعدادی از محصولات ایرانخودرو (که آنها نیز تا پایان سال خارج خواهند شد) حذف شده و این تعداد محصولات توسط خود شرکت عرضه خواهند شد. در حقیقت دیگر فروشی در قالب سامانه یکپارچه نخواهیم داشت و شرکتهای خودروساز از طریق سایتهای فروش خود برای عرضه محصولات اقدام میکنند.
امید قالیباف ضمن اشاره به خروج اکثریت محصولات خودروسازان اعم از دولتی و خصوصی بر حذف سامانه یکپارچه فروش خودرو بهجهت قرعهکشی تاکید و اظهار کرده بود: پیش از این که سامانه فروش یکپارچه خودرو با فرآیند قرعهکشی داشتیم، حدود ١٠ خودروساز، محصولات خود را در آن قالب عرضه میکردند، اما اکنون اکثریت خودروها با توجه به افزایش تولید و متعادل شدن عرضه و تقاضا از شمول قرعهکشی خارج شدهاند و در حال حاضر تنها ایرانخودرو باقی مانده است که تعدادی از محصولات خود را با فروش بهصورت قرعهکشی عرضه میکند.