kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۱۶۱۶
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۸

عملیات حیرت‌انگیز حاج قاسم و نیروهایش در سینمایش 410(اخبار ادبی و هنری)

کارگردان سینمایش 410 گفت: در این نمایش که جاذبه سینمایی پیدا کرده کاراکترهای واقعی چون شهیدان حاج قاسم سلیمانی، حسن یزدانی، احمد امینی، علی عابدینی و... ترسیم می‌شوند.

نشست خبری سینمایش (تلفیق سینما و تئاتر) 410 روز گذشته با حضور علی فروزانفر معاون هنری حوزه هنری، کوروش زارعی کارگردان اثر و علیرضا کوهفر تهیه‌کننده کار در حوزه هنری برگزار شد.
فروزانفر در ابتدای این نشست گفت: 410 روایتی متفاوت از دفاع مقدس با محوریت شهید سپهبد قاسم سلیمانی و فتح گردان غواصی لشکر ۴۱ ثارالله است. این کار بنا بود که در ایام دفاع مقدس رونمایی شود اما به دلایل متعدد همچون تقارن با اربعین حسینی وشهادت امام رضا(ع) در آخرین روزهای ماه صفر و همچنین ناآرامی‌های اخیر با تأخیر به اجرا رسید. وی افزود: سینمایش ۴۱۰ کار بزرگی است و گروهی که مستقیماً درگیر اجرای کار هستند چیزی حدود ۲۰۰ نفر می‌شوند. حدود ۱۰۰ هنرور و بازیگر درگیر اجرا هستند و حجم دکور و اجرای سنگینی را در آن شاهد هستیم. ما شاهد انفجارهای متنوع و اتفاق‌های میدانی جدی در نمایش هستیم. معاون هنری حوزه هنری درباره برنامه اجرای این اثر نمایشی بیان کرد: سینمایش 410 برای ۱۵ شب اجرا می‌شود. اجرا هم از ۲۵ مهر شروع شده و تا ۹ آبان در پارکینگ شماره سه برج میلاد با ظرفیت هر شب ۴ هزار مخاطب ادامه خواهد داشت. فروزانفر همچنین تأکید کرد: ما در سال ۱۴۰۱ با تحولی در حوزه فعالیت‌های نمایشی مواجه هستیم. اتفاقات جدیدی از جانب دوستان ما در حوزه نمایش و در سطح ۳۱ استان کشور درحال برنامه‌ریزی است. حوزه هنری در عرصه نمایش‌های میدانی نیز ورود پیدا کرده و این اتفاق‌ها خرق عادتی را در حوزه نمایش‌های میدانی به همراه خواهد داشت. در ادامه زارعی توضیح داد: اتفاق‌هایی که در این نمایش روایت می‌شود شاید برای مخاطبان امروز جالب باشد آن هم از این لحاظ که انسان‌های ویژه‌ای در این لشکر بوده‌اند. به‌طور مثال نوجوان شانزده‌ساله‌ای به نام حسن یزدانی که جزو رزمنده‌های شناسایی لشکر بوده برای اینکه منطقه را برای عملیات والفجر۸ شناسایی کند و اطلاعات را به فرماندهان جنگ برساند طول اروند را بین ایران و عراق ۶۰ بار شنا کرده است.
وی افزود: ۸۵ درصد کار مستند است. شخصیت‌های اصلی ما شهید قاسم سلیمانی، احمد امینی، علی عابدینی، حسن یزدانی و... هستند که فرماندهان و شخصیت‌های مستند در لشکر ۴۱ ثارالله بودند.
وی درباره چرایی اطلاق سینمایش به این اثر توضیح داد: سینمایش تلفیقی از سینما و تئاتر است و تکنیک‌های سینمایی را در کار لحاظ کردیم و توانسته‌ایم برای مخاطب جذابیت ایجاد کنیم. جذابیت‌های تکنیکی و فنی باعث شد مواردی که نمی‌توانستیم در صحنه تئاتر را به اجرا دربیاوریم اجرا کنیم. اینجاست که صنعت سینما به کمک تئاتر می‌آید و ما می‌توانیم با جلوه‌های سینمایی اثر را دیدنی کرده و ناگفته‌هایمان را بگوییم. استفاده از تکنیک‌های سینما، دوربین، جلوهای ویژه و... تجربه‌ای است که آن را سینمایش می‌نامیم. کوهفر هم در این نشست گفت: یکی از وجه تمایزهای سینمایش ۴۱۰ رودخانه‌ای است که بچه‌های صحنه درست کرده‌اند. در این رودخانه چیزی حدود ۱۰۰ هزار لیتر آب داریم و حدود ۲۰ غواص در آن شنا می‌کنند. انفجارهای متعدد و حتی انفجار در آب و تعداد زیادی از بازیگران و هنروران از دیگر نکات مهمی است که در این نمایش می‌توانیم به آن اشاره کنیم.