kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۱۱۲۶
تاریخ انتشار : ۲۰ مهر ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۳

26 سال زندان برای «سوچی» برنده جایزه نوبل صلح به جرم فساد مالی!

 
 
 
دادگاهی در میانمار رهبر دوفاکتو سابق و در حبس این کشور را به فساد مالی محکوم کرد که باعث شد تا مجموع مدت زمان حبس وی ۲۶ سال شود. سوچی که جایزه نوبل صلح را هم دارد، به نسل‌کشی مسلمانان میانمار هم متهم است.
«آنگ سان سوچی» بانوی برنده جایزه صلح نوبلِ ۷۷ ساله- که با شراکت در نسل‌کُشی مسلمانان میانمار با ارتش این کشور بعدها تبدیل به خصم او شد- اول فوریه سال گذشته میلادی (13 بهمن 1399) و زمانی که ارتش میانمار در کودتایی قدرت را به دست گرفت، بازداشت شد. او بعد از زمانی کوتاه با دادگاه‌های متعددی روبه‌رو شد که اتهامات زیادی را نسبت به او مطرح کرده‌اند. سوچی تمامی اتهامات را رد می‌کند که یکی از آنها دریافت رشوه ۵۵۰ میلیون دلاری از «مونگ ویک»، محکوم به قاچاق مواد مخدر می‌شود.
به گزارش ایسنا، پرونده‌های فساد بیشترین سهم از اتهاماتی را که ارتش میانمار علیه این برنده صلح نوبل ۱۹۹۱ مطرح کرده است، تشکیل می‌دهد. سوچی در مجموع به ۱۲ مورد بر اساس قانون مبارزه با فساد متهم شده که مجازات هر یک از آنها تا ۱۵ سال زندان و جریمه نقدی است. سوچی پیشتر و پس از محکوم شدن در واردات و مالکیت غیرقانونی دستگاه‌های واکی تاکی، نقض محدودیت‌های کرونایی و نقض قانون اسرار دولتی، فتنه، تقلب انتخاباتی و پنج جرم دیگر فساد به ۲۳ سال حبس محکوم شده بود.
در ماه گذشته، جلسات دادگاهی سوچی در اتاقی شبیه به دادگاه و در زندان اصلی در حومه نایپیداو، پایتخت برگزار شده است. او اجازه صحبت در انظار عمومی از زمان دستگیری را نداشته و وکلایش نیز اجازه نداشتند تا به صورت علنی با او صحبت کنند. در پرونده‌ای که امروز مورد بررسی قرار گرفت، سوچی متهم شد که در مجموع ۵۵۰ هزار دلار در بازه زمانی ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ از مونگ ویک گرفته است.
از طرف دیگر همکار نزدیک سوچی به نام «زاو ماینت مونگ» که به عنوان وزیر ارشد در منطقه ماندالای خدمت می‌کرد نیز به طور جداگانه به دریافت بیش از ۱۸۰ هزار دلار از مونگ ویک متهم و در ماه ژوئن ۲۰۲۲ (خرداد-تیر) به اتهام فساد محکوم شد.
گفتنی است، حامیان آنگ سان سوچی و بسیاری از تحلیلگران می‌گویند این اتهامات با انگیزه سیاسی است و تلاشی برای بد نام کردن سوچی و مشروعیت بخشیدن به تصرف قدرت توسط ارتش در حالی است که سوچی را از شرکت در انتخابات بعدی که ارتش وعده آن را در سال ۲۰۲۳ داده، باز می‌دارد. اما باید در نظر داشت که برخی نیز بر این باورند که او پیشتر از دادگاه‌های بین‌المللی در مورد قتل عام مسلمانان جسته بود و حالا به دست شرکای پیشین خودش گرفتار می‌شود و باشد که شزکایش نیز دیر یا زود محاکمه شوند.