واکنش انصارالله به کمک تسلیحاتی اسرائیل به ائتلاف سعودی؛ «کمکی به سازشکاران نمیکند»
سرويس خارجي-
دو روز پس از افشاي خريدهاي عمده تسليحاتي و سامانههاي پدافند هوايي رژیم صهیونیستی از سوي امارات، انصارالله به ابوظبي هشدار داده كه اين سامانهها براي آنها امنيت به بار نخواهند آورد.
توافقي كه از آن تحت عنوان «پيمان ابراهيم» ياد مي شود و مبناي عادي سازي روابط امارات و بحرين با رژيم صهيونيستي است، بيش از ابعاد سياسي داراي ابعاد غيرسياسي است. در واقع از نظر سياسي اماراتيها و حتي بحرينيها از سالها قبل از امضاي توافق ابراهيم در آگوست 2020(شهريورماه1399)، روابط پشت پرده و رفت و آمدهاي خود را آغاز كرده بودند و آنچه در حياط جنوبي كاخ سفيد در اواخر تابستان به عنوان سندعادي سازي روابط چند كشور عربي با رژيم صهيونيستي امضا شد، از نظر سياسي داراي ابعاد جديد و تازه اي نبود. به عبارت ديگر، توافق ابراهيم فقط توانست روابط سياسي غيررسمي ميان چند كشور عربي شيخ نشين با صهيونيستها را از پشت پردهها به مقابل چشم دوربينها آورد. با اين حال توافق ابراهيم يك دستاورد غيرسياسي براي بحرين و امارات در جنوب خليج فارس داشت و اين دستاورد آن بود كه دست اين دو كشور براي استفاده علني از تسليحات ساخت تل آويو باز شد. امارات كه بخشي از ائتلاف متجاوز سعودي در جنگ عليه يمن است، به شدت نسبت به تهديد امنيت داخلي خود و حملات موشكي از خارج نگران است و تلاش دارد تا به هر طريق ممكن مسيرهاي ورودي به آسمان خود را امن نگه دارد. اين نگراني به صورت مشابهي در ميان مقامات بحريني نيز موج مي زند و آنها هم اين را مي دانند كه در منطقه شرايط امني ندارند. از همين رو هر دو كشور به تازگي سامانههای پدافند هوایی را از تلآویو خریداری کردهاند.خريد جديد تسليحاتي امارات و بحرين از تل آويو را روزنامه آمريكايي والاستریت ژورنال به نقل از منابع آگاه اعلام کرده و گفته است: «شرکتهای اسلحهسازی اسرائیل بیش از 3 میلیارد دلار معامله با امارات، بحرین منعقد کردهاند.» بر اساس گزارش روزنامه مذکور، «پیمانکاران نظامی اسرائیل توافقنامههایی را برای ارائه سامانههای پدافند هوایی پیشرفته با امارات متحده عربی و بحرین امضا کردند.» این روزنامه تاکید کرد: «مسئولان اسرائیلی در حال مذاکره در مورد فروش هر چیزی از فناوری رادارهای پیشرفته تا امنیت سایبری به بحرین، امارات هستند». به نوشته این روزنامه آمريكايي، بسیاری از همکاریها بین «تل آويو» و کشورهای حوزه خلیجفارس به صورت مخفیانه ادامه دارد، اگرچه بسیاری از توافقات بین دو طرف در زمینههای دیگر علنی به نظر میرسد.
یک ترس هميشگي
خريد اين حجم از تسليحات بويژه سيستمهاي پدافند هوايي از سوي اماراتيها حكايت از آن دارد كه آنها احتمالا حملات موشكي خارجي به خود را بسيار محتمل مي دانند. اين نگراني بيش از همه ناشي از آن است كه امارات بخشي از ائتلاف متجاوز سعودي عليه يمن است كه طي هشت سال گذشته دست به بمباران و نبرد عليه اين كشور زده است. از همين رو اماراتيها به شدت نسبت به پاسخها و واكنش دولت صنعا و ارتش يمن بيمناك هستند. البته تجربه قبلي پاسخهاي موشكي انصارالله به امارات باعث شده تا آنها مطمئن باشند كه تهديدات نيروهاي يمني جدي است.
از زمان پايان آتش بس در يمن از يكشنبه گذشته نيز تا كنون حدود 10 هشدار جدي و رسمي از سوي مقامات سياسي و نظامي يمن به متجاوزان سعودي و اماراتي اعلام شده و به تازگي در شامگاه دوشنبه نيز، «علی القحوم»؛ عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن به کشورهای متجاوز ائتلاف سعودی-اماراتی هشدار داد و گفت: «سامانههای پدافندی اسرائیلی هیچ کمکی به امارات به رژیمهای سازشکار با رژیم صهیونیستی نخواهد کرد.» اين مقام يمني با اشاره به نگرانی این کشورها از افزایش قدرت نظامی یمنی، تأکید کرد، در صورتی که رژیمهای سازشکار به حمله و محاصره یمن ادامه دهند، سامانههای اسرائیلی هیچ حمایتی از این رژیمها نخواهد کرد. القحوم همچنین گفت که در صورت ادامه حملات، دست یمن به آنان خواهد رسید؛ زیرا این کشور قادر است به متجاوزان ضربه وارد کند، هر چند که آمریکا از آنان حمایت کند.
پيشتر نيز «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن به شرکتهای سرمایهگذار در امارات و عربستان هشدار داده و از آنها خواسته بود تا فرصت هست از این کشورها بروند. از اين رو اماراتيها كه طي هشت سال جنگ در يمن از هيچ اقدام ضدحقوق بشري فرونگذاشتهاند، اكنون مي دانند كه اگر يمنيها بخواهند پاسخ دهند، پاسخ آنها دردناك و همراه با هزينههاي سياسي و اقتصادي گسترده براي شيخ نشينان جنوبي خليج فارس خواهد بود. از همين رو نيز آنها دست به دامان صهيونيستها براي خريد سامانههاي پدافند هوايي شدهاند، اما بعيد به نظر مي رسد كه سامانههاي پدافندي ساخت تل آويو بتواند مانعي در برابر موشكهاي بالستيك ارتش يمن باشد، همان گونه كه اين سامانهها در مقابله با راكتهاي فلسطينيها نيز ناتوان بودهاند و راكت مبارزان فلسطيني بارها با عبور از اين سامانهها به اهدافي در مناطق اشغالي اصابت كردهاند. از همين رو شايد بهترين انتخاب امارات براي تامين امنيت خود، كناركشيدن از جنگ و بمباران مردم يمن بهجاي روي آوردن به تسليحات صهيونيستها باشد.