kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۱۰۷۷
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۴۰۱ - ۲۱:۱۵
2 مسئول در صنعت لوازم خانگی ایران:

نیاز به بیشتر اقلام لوازم خانگی با تولید داخلی برطرف شده است

دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران گفت: بعد از ممنوعیت واردات در سال ۱۳۹۷ در بیشتر کالاهای لوازم خانگی داخلی، تولید به حد رفع نیاز بازار کشور رسید.

عباس ‌هاشمی در میزگرد بررسی وضعیت صنعت لوازم خانگی در خبرگزاری ایسنا با بیان اینکه بعد از ممنوعیت واردات در سال ۱۳۹۷ در بیشتر کالاهای لوازم خانگی داخلی، تولید به حد رفع نیاز بازار کشور رسید، تصریح کرد: البته ممکن است این محصولات مطابق انتخاب مشتری نباشد اما به طور کلی طی این سال‌ها سرمایه‌گذاری‌های درستی انجام شد و تولید برخی از کالاها تا دو برابر رشد کرد؛ بنابراین در حال حاضر در اکثر گروه‌های کالایی مشکلی وجود ندارد.
او افزود: در این شرایط سیاست وزارت صمت باید ارتقای کیفیت، خدمات پس از فروش، مشتری‌مداری و توسعه صادرات باشد. همچنین در شرایط فعلی که دولت به دنبال اقتصاد بدون نفت است، آزاد‌سازی ناگهانی واردات گزینه مطلوبی نخواهد بود؛ بنابراین برای واردات کالای نهایی باید یک فاصله زمانی منطقی در نظر گرفته شود و بعد از ارتقای کیفیت، توسعه خدمات پس از فروش و توسعه صادرات پایدار، موضوع آزاد‌سازی مورد بررسی قرار گیرد؛ چرا که ایران با ۸۵ میلیون نفر جمعیت و اقتصاد قوی، حق دارد گردش آزاد اقتصادی را تجربه کند.
دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران در پاسخ به اینکه در صورت آزاد‌سازی واردات، کدام کالاهای داخلی مزیت رقابتی دارند؟ تصریح کرد: کالاهای گازسوز در صورت آزاد شدن واردات توان رقابت دارند چرا که کیفیت آنها به طور مداوم افزایش یافته، خدمات پس از فروش آنها به درستی توسعه یافته و بازار صادراتی دارند اما در خیلی از کالاها توان رقابت وجود ندارد مثل صنایع لوازم خانگی کوچک که به طور کلی مزیت رقابتی زیادی نداریم.
هاشمی درباره وضعیت قاچاق گفت: ممنوعیت واردات در حال حاضر در بخش اعظمی از محصولات لوازم خانگی به جز چند قلم اجرا می‌شود اما با توجه به اینکه برخی از کالاها مثل سرخ‌کن، قهوه‌ساز و سشوار تولید داخل ندارند یا تولید آنها به حد کافی نیست، بهتر است یک کمیته فنی بررسی کند تا واردات چنین کالاهایی مثل اتو به حد نیاز آزاد شود تا قاچاق کم شود.
او در پاسخ به اینکه آیا تداوم حمایت از صنعت لوازم خانگی، آن را به سرنوشت صنعت خودرو دچار نخواهد کرد؟ تصریح کرد: قیاس صنعت لوازم خانگی با صنعت خودرو هم با توجه به تفاوت‌هایی که دارند، قیاس درستی نیست؛ چراکه صنعت خودرو دولتی و صنعت لوازم خانگی خصوصی است و تعداد تولیدکنندگان هم متفاوت است.
فروش اینترنتی لوازم خانگی قاچاق
در ادامه این نشست اکبر پازوکی؛ رئیس ‌اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: بعد از ممنوعیت واردات در سال ۱۳۹۷، شاهد پویایی صنعت لوازم خانگی در تولید، تکنولوژی و ذائقه شناسی بودیم؛ بنابراین سرمایه‌گذار باید احساس امنیت کند. در حال حاضر با واردات کالای نهایی که با کیفیت در داخل تولید می‌شود، مخالفیم و معتقدیم اگر هم قرار است وارداتی انجام شود، باید همراه با انتقال تکنولوژی روز دنیا باشد. او افزود: اما درباره کالاهایی که تولید داخل ندارند، باید از تولیدکنندگان ضمانت گرفته شود که تولید این محصولات را آغاز کنند و واردات آنها نیز انجام شود. همزمان با افزایش تولید، واردات آنها کاهش یابد و در نهایت بعد از تامین کامل بازار، واردات قطع شود.
رئیس ‌اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی درباره شیوه‌های فروش کالای قاچاق گفت: در حال حاضر فروش‌های اینترنتی کالای قاچاق آسیب‌های زیادی به کسب و کار صنف لوازم خانگی وارد کرده است.
همچنین امید قالیباف؛ سخنگوی وزارت صمت اظهار کرد: زمینه آزاد‌سازی واردات باید هم فراهم شود اما فعلا از نظر دولت، واردات لوازم خانگی موضوعیت ندارد و مشخص نیست این فعلا تا چه زمانی ادامه داشته باشد. حتی اگر تحریم‌ها برداشته شود تاثیری بر این تصمیم نخواهد داشت چون تولیدکننده را دچار عدم ثبات می‌کند. این تصمیم باید با ملاحظات انتقال تکنولوژی و مشورت و نظر تولیدکنندگان گرفته شود.
او افزود: همه برندهای مطرح دنیا در مقاطعی حمایت شدند و کشور‌ها برای مدتی بازارهای خود را به روی خارجی‌ها بستند تا صنایع آنها رشد کند. در حال حاضر خیلی از بحث‌های مربوط به تجارت آزاد در دنیا تغییر کرده و هر کشوری با بالابردن دیوار تعرفه از صنایع خود حمایت می‌کند. 
سخنگوی وزارت صمت  تصریح کرد: در مواقعی ممکن است بین ایده‌آل مردم با سیاستی که در آینده به نفع آنهاست تناقض وجود داشته باشد. در این شرایط وظیفه حاکمیت، لحاظ کردن منافع بلندمدت مردم در سیاستگذاری‌ها است؛ چرا که درنظر گرفتن ایده‌آل‌های کوتاه مدت ممکن است منجر به از دست رفتن صنعت و اشتغال شود.