افزایش 9700 واحدی شاخص بورس تهران
بورس اوراق بهادار تهران بعد از روزها روند کاهشی دیروز در یک روند کاملا رو به افزایش قرار گرفت، به گونهای که شاخص کل در پایان معاملات با افزایش 9656 واحد به رقم یک میلیون و 313 هزار و 577 واحد رسید. همچنین شاخص کل با معیار هموزن با افزایش 3181 واحد به رقم 378 هزار و 876 واحد رسید.
ریزشهای هفته گذشته و اوایل این هفته باعث ارزندگی اکثر سهام و ایجاد امکان برای رشد بازار شده بود و برای سرمایهگذاران با چشمانداز بلندمدت اکثر سهام موجود بازار ارزنده شده است. در عین حال نباید هیچ وقت از ریسک و نوسان بازار غفلت کرد.
زمزمه کاهش ۸۰ درصدی مالیات
بر نقل و انتقال سهام
دیروز یک خبر هم بین فعالان بازار سرمایه چرخید؛ عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس و اوراق بهادار از کاهش ۸۰ درصدی مالیات بر نقل و انتقال سهام در صورت تصویب سران قوا خبر داد.
محسن علیزاده در مطلبی در صفحه توئیتر خود نوشت: «در شورای عالی بورس اوراق بهادار به تصویب رسید؛ کاهش ۸۰ درصدی مالیات بر نقل و انتقال سهام در صورت تصویب سران قوا.»
لازم به ذکر است که هماکنون خرید سهم مشمول مالیات نیست و تنها موقع خرید سهم
۳۷ صدم درصد ارزش معامله کارمزد دریافت میشود ولی کارمزد فروش 88 صدم درصد ارزش معامله است که نیم درصد آن مالیات است.
بر اساس اظهارات اخیر اگر مالیات ۸۰ درصد کاهش پیدا کند، یعنی به جای نیم درصد، یکدهم درصد لحاظ میگردد و جمع مالیات و کارمزد فروش از 88 صدم درصد به 48 صدم درصد کاهش پیدا میکند.
بنابراین در صورت نهایی شدن این احتمال، مجموع کارمزد و مالیات خرید و فروش سهام از یک و 24 صدم درصد فعلی به 84 صدم درصد کاهش پیدا خواهد کرد. اما سؤال این است که این تصمیم چه تأثیری بر بازار خواهد داشت؟ به نظر میرسد این تغییر برای پولهای کوچک سهامداران خرد تفاوت چندانی نخواهد داشت ولی برای پولهای بزرگ یعنی حقیقیهای بزرگ و زیرمجموعه حقوقیها رقم قابل توجهی خواهد شد.
به همین علت برخی صاحبنظران بازار سرمایه معتقدند با این تصمیم در عمل اصل اولیه بازار که سرمایهگذاری است نقض میشود و بازار به سمت نوسانی شدن و نوسانگیری تمایل پیدا میکند.
«رضا مدیر شانهچی» از کارشناسان بازار سرمایه با بیان این نکته افزود: در همه دنیا خرید و فروش سهام در بازه کمتر از سه ماه مالیات بسیار سنگین دارد تا بازار دست نوسانگیرها نیفتد و تعادل به هم نخورد و جلوی رشد منطقی گرفته نشود در حالی که با اجرای تصمیم اخیر اتفاق برعکس رخ خواهد داد.