از سال 99 تاکنون
5500 میلیارد تومان به صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز شده است
با توجه به بررسیهای انجام شده، ۵۰۰ میلیارد تومان دیگر به صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز شده است. به این ترتیب مجموع پرداختی به صندوق به 5500 میلیارد تومان رسیده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، با توجه به پیگیریهای انجام شده، صندوق توسعه ملی 500 میلیارد تومان دیگر به صندوق تثبیت بازار سرمایه پرداخت کرده است و مجموع واریزی ریالی صندوق توسعه ملی به 5500 میلیارد تومان رسیده است.
با توجه به قراردادی که پیش از این بین صندوق توسعه ملی و بازارسرمایه منعقد شده بود، مقرر شد معادل ریالی 510 میلیون دلار به صورت تدریجی در بازار سرمایه، سرمایهگذاری شود که این مبلغ به نرخ سامانه معاملات الکترونیک(ETS) حدود 12 هزار میلیارد تومان بوده است.
در همین ارتباط و طی چند مرحله مبالغ مختلفی به صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز شده است. نخستین واریزی در پنجم آذرماه سال 1399 و به میزان هزار میلیارد تومان بود. 26 اردیبهشت سال 1400، یکهزار و 34 میلیارد تومان به عنوان دومین واریزی صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه صورت گرفت. 30 دی ماه سال گذشته نیز سومین مرحله واریز گردید و آخرین مرحله واریزی در سال 1400 به مبلغ 650 میلیارد تومان انجام شد.
در سال جاری نیز واریزی طی دو مرحله و در تاریخهای یازدهم اردیبهشتماه به مبلغ 1300 میلیارد تومان و هشتم تیرماه به مبلغ هزار میلیارد تومان انجام شده بود.
لازم به ذکر است که براساس توافق اولیه از 12 هزار میلیارد تومانی که صندوق توسعه ملی باید پرداخت میکرد، 5500 میلیارد تومان واریز و 6500 میلیارد تومان باقی مانده است.
از این 6500 هزار میلیارد تومان باید سه هزار میلیارد تومان از محل مطالبات صندوق توسعه ملی از سازمان امور مالیاتی و مابقی نیز از منابع در اختیار صندوق پرداخت شود که این فرآیند بر اساس قرارداد منعقده ادامه دارد.
همچنین به گفته رئیس هیئت عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه، توافق با صندوق توسعه ملی برای واریز ماهانه نقدینگی به صندوق تثبیت بازار سرمایه انجام شده است و به نظر میرسد که این پرداخت نیز در همین راستا انجام شده است.
گفتنی است، بورس تهران در ادامه روند نزولی هفتههای گذشته، دیروز هم با ریزش هزار و 156 واحدی به یک میلیون و ۳۰۳ هزار واحد رسید. همچنین شاخص کل با معیار هموزن با کاهش 319 واحد در رقم 375 هزار و 700 واحد متوقف شد. شاخص کل و شاخص کل هم وزن به یک میزان و بهاندازه 9 صدم درصد ریزش را ثبت کردند.
به گفته کارشناسان، بازار سرمایه اگرچه ارزنده شده، اما فضای بیاعتمادی سرمایهگذاران و کمبود پول در بازار باعث کاهش حجم معاملات شده و حتی برخی به سمت خرید اوراق با درآمد ثابت رفته و سهام خود را فروختهاند. به هر حال برای کسانی که با چشمانداز بلندمدت سرمایهگذاری میکنند قیمتها مناسب هستند و بازار ارزنده شده است.