kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۹۶۱۰
تاریخ انتشار : ۲۳ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۴
رئیس‌ سازمان امور مالیاتی:

اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی آغاز شد

 
 
 
 رئیس‌ سازمان امور مالیاتی از آغاز عملیات قانون پایانه‌های فروشگاهی خبر داد و گفت با اجرای این قانون چانه‌زنی مؤدی و ممیز مالیاتی پایان می‌یابد.
به گزارش خبرگزاری‌ها، داوود منظور در همایش تبیین نظام پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان برای شرکت‌های بورسی اظهار کرد: از روز چهارشنبه عملیات قانون پایانه‌های فروشگاهی را شروع کردیم.
وی با اشاره به اینکه قانون پایانه‌های فروشگاهی یکی از تکالیف بر زمین‌مانده از بیش از دو سال قبل بود، گفت: در دولت سیزدهم یک نیاز ملی و یک تکلیف قانونی به مرحله اجرا درآمد، اهمیت اجرای این قانون در این است که نظام مالیاتی کشور به یک نظام روزآمد تبدیل می‌کند، تمام کشورهای توسعه یافته در حوزه مالیات این مسیر را طی کرده‌اند.
رئیس‌ سازمان امور مالیاتی تأکید کرد: قانون پایانه‌های فروشگاهی فعالان اقتصادی را مکلف می‌کند هنگام تراکنش مالی آن را به صورت الکترونیکی ثبت و نسخه‌ای از صورت حساب را برای پایگاه اطلاعات مالیاتی ارسال کنند. بر این اساس سازمان مالیاتی مستند به اطلاعات با مودیان مواجه خواهد شد.
منظور گفت: زمانی که یک بنگاه کالای خود را به فروش می‌رساند و معافیت و مالیات متعلقه به صورت آنی مشخص می‌شود، دیگر جای چانه‌زنی و گلایه وجود نخواهد داشت. این نوع از شفافیت درآمدهای مالیاتی کشور را افزایش خواهد داد.
وی یادآور شد: این قانون فعالان اقتصادی را مکلف می‌کند زمانی که عملیاتی مانند خرید یا فروش انجام می‌دهند، آن را ثبت کرده و نسخه‌ای از صورت‌حساب الکترونیک را برای پایگاه داده‌های سازمان مالیاتی ارسال کنند که شفافیت در پی دارد.
رئیس ‌سازمان امور مالیاتی درباره تفکیک حساب‌های تجاری از شخصی توضیح داد: قبلاً خلاء نظارت جابه‌جایی پول و تراکنش‌های مالی در بانک مرکزی احساس می‌شد لذا از هفته گذشته تفکیک حساب‌های تجاری از شخصی انجام شد و کسانی که حساب تجاری از حساب شخصی تفکیک کنند از مزایای آن استفاده خواهند کرد.
منظور ادامه داد: اگر مجموع واریزی به حساب‌های تجاری بیش از تعداد صورت‌حساب‌های الکترونیکی باشد مودی مالیاتی مشمول جریمه ده درصد مبلغ فروش خواهد شد.
حذف چانه‌زنی مالیاتی
رئیس ‌مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی هم با بیان اینکه وقتی مالیات‌ها شخص محور تأیید می‌شود، شاهد چانه‌زنی مودی با ممیز مالیاتی هستیم، گفت: در این صورت در نظام مالیاتی سنتی فرار مالیاتی قابل توجهی خواهیم داشت.
محمدبرزگری تصریح کرد: اما در نظام مالیات ستانی هوشمند، داده و اطلاعات فراهم است و تشخیص مالیات به صورت سیستمی بوده و دیگر چانه‌زنی میان مودی و ممیز مالیاتی مطرح نیست.
وی ادامه داد: در تیرماه امسال نسخه اولیه سامانه مودیان ایجاد شد و امکان اجرا یافت.
رئیس‌ مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی با تأکید بر اینکه قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان نیازمند گذشت زمان برای بلوغ تدریجی است، یادآور شد: به همین دلیل اجرای دفعی قانون پایانه‌های فروشگاهی را کنار گذاشتیم و سراغ اجرای تدریجی آن رفتیم.
به گفته برزگری در قانون پایانه‌های فروشگاهی، رویکرد مالیات پسینی به اقدامات پیشینی تبدیل می‌شود. به این معنا که در نظام مالیاتی فعلی منتظریم فعالان اقتصادی اظهار نامه بدهند و بعد ما به آنها مراجعه و اسناد حسابرسی را مطالعه کنیم اما در اقدامات پسینی ما بر اساس صورت حساب الکترونیکی به صورت سیستمی به اطلاعات فعالان اقتصادی دسترسی داریم و نیازی به اظهارنامه‌های فعالان اقتصادی نیست.