kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۹۵۴۰
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۵

امیرعبداللهیان: ایران براساس قوانین خود به سند ۲۰۳۰ نگاه می‌کند

وزیر خارجه در دیدار مدیر دفتر منطقه‌ای یونسکو با بیان این‌که «قرار بود سند ۲۰۳۰ در حوزه آموزش باعث همبستگی جهانی باشد اما با نادیده گرفتن هویت و واقعیت‌های فرهنگی کشورها آنها را در این حوزه دچار مشکل کرده است» گفت: جمهوری اسلامی ایران بر اساس قوانین داخلی و فرهنگی خود به این سند نگاه می‌کند.

خانم «گلدا الخوری» مدیر دفتر منطقه‌ای یونسکو دیروز (سه‌شنبه) ۲۲ شهریور ماه در آغاز ماموریت خود در جمهوری اسلامی ایران با حسین امیرعبداللهیان دیدار و روانامه خود را تقدیم وزیر امور خارجه کرد.
امیرعبداللهیان در این دیدار با تبریک و آرزوی موفقیت برای مدیر دفتر منطقه‌ای یونسکو، رابطه جمهوری اسلامی ایران و یونسکو به ویژه در حوزه‌هایی چون ثبت میراث فرهنگی را نزدیک خواند و توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های آموزش، آموزش عالی و فناوری به ویژه در حوزه بانوان ایرانی را مثال زدنی عنوان کرد.
وزیر امور خارجه با اشاره به سند ۲۰۳۰ افزود: قرار بود این سند در حوزه آموزش باعث همبستگی جهانی باشد اما با نادیده گرفتن هویت و واقعیت‌های فرهنگی کشورها آنها را در این حوزه دچار مشکل کرده است و از این رو جمهوری اسلامی ایران بر اساس قوانین داخلی و فرهنگی خود به این سند نگاه می‌کند.
خانم گلدا الخوری نیز در این دیدار ضمن تشریح برنامه‌های خود، وعده داد حداکثر تلاشش را برای ارتقای جایگاه این دفتر منطقه‌ای به عمل آورد.
دفتر منطقه‌ای سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد- یونسکو در ایران هماهنگی فعالیت‌های یونسکو در کشورهای ایران، افغانستان، پاکستان و ترکمنستان را برعهده‌دارد.
امیرعبداللهیان: هیچ محدودیتی در توسعه روابط ایران و تونس وجود ندارد
«سمیر المنصر» سفیر جمهوری تونس در تهران دیروز (سه‌شنبه) ۲۲ شهریور ماه و در پایان ماموریت خود در جمهوری اسلامی ایران با حسین امیرعبداللهیان دیدار و خداحافظی کرد.
وزیر خارجه در این دیدار روابط خوب ایران و تونس و وجود دیدگاه‌ها و مواضع مشترک بین دو کشور در بسیاری از مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی را مورد اشاره قرار داد و افق روابط بین ایران و تونس را مطلوب ارزیابی و با اشاره به وجود ظرفیت‌های قوی همکاری بین دو طرف، تلاش برای توسعه هر چه بیشتر مناسبات را ضروری خواند.
امیرعبداللهیان با تقدیر از مواضع مثبت و سازنده دولت و ملت تونس در حمایت از مردم فلسطین و مخالفت با عضویت ناظر رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا، تأکید کرد: هیچ محدودیتی در توسعه روابط جمهوری اسلامی ایران و تونس وجود ندارد.
وزیر امور خارجه با اشاره به تحولات جاری در تونس اظهار داشت: اطمینان خاطر داریم با حکمت و عقلانیت مسئولان تونس و با وحدت و همدلی ملت و دولت این کشور شاهد رشد و شکوفایی روزافزون تونس در همه زمینه‌ها خواهیم بود.
سفیر جمهوری تونس در تهران نیز ضمن تشکر از میزبانی کشورمان، سال‌های حضورش در تهران و در بین مردم ایران را بسیار عالی خواند و با اشاره به عرصه‌های همکاری فیمابین، بر لزوم استمرار و تلاش دو کشور جهت برگزاری موفق کمیسیون مشترک تأکید کرد.
سمیر المنصر با ابراز خوشبینی نسبت به دورنمای روابط دو کشور و اشاره به روابط صمیمانه وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و تونس تأکید کرد: ما همواره در کنار ملت و دولت ایران مانده و از هیچ تلاشی برای حفاظت از روابط ممتاز دو کشور دریغ نخواهیم کرد.
امیرعبداللهیان خبر داد؛
ارائه خدمات به بیش از چهار و نیم میلیون پناهنده افغانستانی در ایران
حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران شب سه شنبه ماه در گفت‌وگوی وبیناری با خانم «نانایا ماهوتا» وزیر خارجه نیوزیلند درباره مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه بحث و تبادل نظر کرد.
امیرعبداللهیان با اشاره به روند روابط دوستانه دو کشور، از برگزاری کمیسیون مشترک سیاسی و اقتصادی استقبال و ابراز امیدواری کرد که برگزاری این اجلاس گام موثری برای تحقق ظرفیت موجود مناسبات دوجانبه در زمینه‌های مختلف باشد.
وزیر خارجه کشورمان با اشاره به ادامه مخاطرات کرونا و تولید انواع واکسن در ایران، همکاری مشترک علمی در این زمینه را از ظرفیت‌های موثر روابط برشمرد.
امیرعبداللهیان درخصوص اوضاع افغانستان هم تشکیل دولت فراگیر با مشارکت قوی همه اقوام را از بسترهای مورد نیاز برای استقرار صلح و ثبات در این کشور خواند.
وی با یادآوری اقدامات کشورمان برای ارائه خدمات به بیش از چهار و نیم میلیون پناهنده افغانستانی در جمهوری اسلامی ایران، بر ضرورت حمایت جامعه جهانی برای مدیریت این مسئولیت سنگین و کمک کشورهای دوست از جمله نیوزیلند در این راستا تأکید کرد.
وزیر خارجه نیوزیلند نیز با اشاره به روابط دوستانه دو کشور، برگزاری کمیسیون مشترک سیاسی و اقتصادی دو کشور در آینده نزدیک را فرصتی مهم خواند.
خانم ماهوتا با تحسین رویکرد انسانی جمهوری اسلامی ایران در پذیرش میلیون‌ها آواره افغانستانی، بر سیاست کشورش برای حمایت از استقرار صلح در افغانستان و کمک به پناهندگان تأکید کرد.
وی از مساعدت کشورمان برای انتقال شماری از نیروهای افغانستانی مرتبط با نیوزیلند قدردانی کرد.
وزیر خارجه نیوزیلند با اشاره به جایگاه مهم جمهوری اسلامی ایران، بر توسعه هر چه بیشتر همکاری‌ها تأکید کرد.