kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۹۲۱۸
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۶
یک مسئول اعلام کرد

رصد دوربینی جنگل‌ها برای مقابله با قاچاق چوب

 
 
 
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: با ۳۳ دوربین حدود ۲ هزار کیلومتر از جنگل‌های کشور را رصد می‌شود و به زودی ۵۰ دوربین دیگر هم اضافه خواهد شد.
به گزارش صدا و سیما، عباسعلی نوبخت اظهار کرد: در حال حاضر مرکز پایش جنگل‌های کشور با ۳۳ دوربین حدود ۲ هزار کیلومتر از جنگل‌های کشور را رصد می‌کند و به زودی ۵۰ دوربین دیگر هم به سامانه اضافه خواهند شد.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: رصد و پایش برخط جنگل‌های کشور راهی برای جلوگیری از قاچاق چوب است.
وی بیابان‌زایی را یکی از مشکلات زیست محیطی در کشور دانست و افزود: در حال حاضر سالانه یک میلیون هکتار در سال بیابان‌‌زایی داریم در حالی که فقط با ۳۰ درصد آن می‌توانیم مقابله کنیم.
حدود ۳۰ میلیون هکتار از اراضی کشور ما در معرض پدیده بیابانی شدن هستند و متأسفانه ۱۴ میلیون هکتار آن کانون‌های فرسایش بادی هستند و ما آنها را به عنوان کانون‌های بحرانی می‌شناسیم و ۷ میلیون هکتار از این ۱۴ میلیون هکتار را کانون‌های فوق بارانی اطلاق می‌کنیم بدین معنا که می‌توانند محل خیزش گرد و غبار با منشأ داخلی باشند.
به اعتقاد کارشناسان، در مقابله با بیابان‌زایی، اصل باید بر پیشگیری باشد. بیابان‌زدایی فرع بر جلوگیری از ایجاد بیابان است و گرد و غبار یکی از معلول‌های بیابانی شدن عرصه‌ها است که کشور ما گرفتار آن است. توسعه صنعتی یا کشاورزی بدون پایش و آمایش سرزمین نتایجی دارد که در منابع طبیعی نمود و ظهور پیدا می‌کند بنابراین در راهسازی، توسعه کشاورزی و توسعه صنعتی و... باید به‌گونه‌ای عمل کنیم که به طبیعت خسارت وارد نشود یا کمتر وارد شود و خسارت وارد شده جبران شود.
علی‌رغم محدودیت‌ها و مشکلاتی که در کشور ما هست تلاش‌های زیادی برای حفظ سرزمین شده است و ما میراث‌دار بزرگانی هستیم که در حوزه مبارزه با بیابان و هجوم شن‌های روان بیش از ۶۰ سال در این کشور تلاش کردند تا از هجوم شن‌های روان جلوگیری و با تثبیت آن، عرصه‌ها احیا شود. در ۳ یا ۴ دهه پیش، خانه‌ها، جاده‌ها، تأسیسات و اراضی کشاورزی در بسیاری از نقاط کشور با هجوم شن‌های روان مدفون و زندگی و معیشت مردم دچار مشکل می‌شد، اما در مناطقی که عملیات بیابان‌زایی انجام شد نسبت به قبل، فرسایش بادی ۱۰۰ برابر کاهش پیدا کرده است. در این سال‌ها ۷ هزار کیلومتر راه که با شن‌های روان مدفون می‌شد تثبیت شده، ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی، ۲۳ فرودگاه و هزار و ۸۰۰ کیلومتر راه‌آهن از هجوم شن‌های روان مصون شده که البته عملیات بیابان‌زدایی به نسبت وضعیتی که داریم کم است و باید تلاش شود منابع لازم دراختیار قرار بگیرد تا کار سرعت بیشتری بگیرد.