kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۸۹۸۶
تاریخ انتشار : ۱۴ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۲
در مراسمی با حضور سرلشکر باقری و سرلشکر سلامی

شناور پیشرفته گشتی- رزمی شهید سلیمانی به نیروی دریایی سپاه ملحق شد

 
 
 
آیین الحاق شناور مدرن شهید سلیمانی با طراحی بدنه جدید به نیروی دریایی سپاه، روز گذشته برگزار شد این شناور نخستین شناور ایرانی است که سامانه عمود پرتاب دارد. 
نهمین آیین الحاق تجهیزات تخصصی و دفاعی (شناوری) نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح دیروز با حضور سردار سرلشکر محمد باقری  رئیس ستادکل نیروهای مسلح، سردار سرلشکر حسین سلامی فرمانده‌کل سپاه، سردار دریادار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه، مهدی دوستی استاندار هرمزگان، نماینده ولی‌فقیه و امام جمعه بندرعباس و جمعی از مقامات و مسئولین لشکری و کشوری در بندرعباس برگزار شد.
در این مراسم  شناور گشتی رزمی شهید سلیمانی، شناور تندروی کلاس موشک‌انداز شهید روحی و شناور تندروی موشک‌انداز شهید دارا به تجهیزات سازمان رزم نیروی دریایی سپاه ملحق شد.
شناور گشتی رزمی شهید سلیمانی دارای بدنه شناساگریز با سطح مقطع راداری بسیار پایین است که با توجه به نوع طراحی، قابلیت دریانوردی و اجرای انواع عملیات در آب‌های دور را فراهم می‌کند.
این شناور به‌نسبت شناورهای هم‌اندازه خود از قابلیت مانور بسیار بالاتر و شعاع چرخش بسیار کمتری برخوردار است که این امر در اجرای تاکتیک‌های متنوع آفندی و پدافندی بسیار حائز اهمیت و مهم به‌شمار می‌رود.
قابلیت حمل و نشست و برخاست بالگرد دریایی، حمل و به ‌آب‌اندازی و از آب‌گیری انواع شناورهای تندروی تهاجمی و پهپاد عمودپرواز حین دریانوردی، بهره‌مندی از سامانه‌های بومی خودحفاظتی و تجهیزات ارتباطی و مخابراتی پیشرفته و مدرن از دیگر ویژگی‌های شناور گشتی رزمی شهید سلیمانی است که به‌ دست توانمند جوانان نخبه انقلابی کشورمان طراحی و ساخته شده است.
شناور گشتی رزمی شهید سلیمانی در حوزه اشراف اطلاعاتی و شناسایی و پایش اهداف و ترددهای سطحی زیرسطحی و هوایی مجهز به پیشرفته‌ترین سامانه‌های کشف و آشکار‌سازی شنود راداری و مخابراتی و جنگ الکترونیک است.
نخستین شناور مجهز به سامانه عمود پرتاب
سردار سرلشکر محمد باقری رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح در مراسم الحاق شناورهای رزمی به نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: طراحی و ساخت این شناور به‌دست جوانان نخبه و دانش‌آموخته دانشگاه‌های جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است و دارای بدنه شناساگریز با سطح مقطع راداری بسیار پایین است که می‌توان آن را به‌عنوان دستاورد ملی برای کشور دانست.
سردار سرلشکر محمد باقری افزود: این شناور با توجه به نوع طراحی، قابلیت دریانوردی و اجرای انواع عملیات در آب‌های دور و در شرایط نامساعد دریایی و اقیانوس‌ها را دارد.
وی گفت: شناور کشتی رزمی شهید سلیمانی نسبت به شناور‌های هم‌اندازه خود از قابلیت مانور بسیار بالاتر و شعاع چرخش بسیار کمتری برخوردار است که این قابلیت در اجرای تاکتیک‌های متنوع آفندی و پدافندی بسیار اهمیت دارد.
رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح اضافه کرد: این شناور مجهز به چهار دستگاه موتور پرقدرت بومی‌شده در کشور است که امکان حضور سریع در صحنه عملیات و نیز قابلیت دریانوردی برد بلند را بدون نیاز به پشتیبانی ساحلی، برای دفاع از منافع جمهوری اسلامی در آب‌های دور فراهم می‌کند.
سردار سرلشکر محمد باقری گفت: قابلیت حمل و نشست و برخاست بالگرد دریایی در شب و روز، حمل و به ‌آب‌اندازی و از آب‌گیری انواع شناور‌های تندروی تهاجمی و پهپاد عمودپرواز در حین دریانوردی مبنی بر توانمندی نبرد ترکیبی (سطح هوایی و موشکی) در آب‌های دور نیز از ویژگی‌های این شناور است.
وی ادامه داد: شناور گشتی رزمی شهید سلیمانی در حوزه اشراف اطلاعاتی و شناسایی و پایش اهداف و رفت‌وآمد‌های سطحی، زیرسطحی و هوایی مجهز به پیشرفته‌ترین سامانه‌های کشف و آشکار‌سازی، شنود راداری، مخابراتی و جنگ الکترونیک است.
رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح گفت: از دیگر قابلیت‌های این شناور بهره‌مندی از سامانه‌های بومی خودحفاظتی، تجهیزات روز ارتباطی و مخابراتی (مجهز به انواع رمزکننده) و دیتالینک‌ها است.
سردار سرلشکر محمد باقری اعلام کرد: این نخستین شناور رزمی در جمهوری اسلامی ایران است که مجهز به سامانه‌های پدافند هوایی عمودپرتاب، برد کم و متوسط به‌صورت ترکیبی است.
وی افزود: همچنین مجهز به سامانه‌های خودکار و نیمه‌خودکار، توپ‌های 20 و 30 میلی متری برای دفاع پیرامونی در درگیری با اهداف پروازی و سطحی است.
رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح گفت: این شناور مجهز به نخستین سامانه پرتاب ترکیبی موشک‌های برد کوتاه و متوسط سطح به سطح (اس‌اس‌ام)، بهره‌مندی از اتاق عملیات مبتنی بر نرم‌افزار بومی مدیریت یکپارچه صحنه نبرد با قابلیت تشخیص نوع هدف یا تهدید و تخصیص آنها به سامانه‌های آفندی و پدافندی است.
سردار سرلشکر محمد باقری اضافه کرد: بهره‌مندی از آخرین تجربیات موجود در دنیا در طراحی و جانمایی فضا‌ها، اماکن، چیدمان تجهیزات، ترکیب رنگ، انتخاب تجهیزات و در راستای ایجاد تمرکز فکری و روانی خدمه شناور از دیگر ویژگی‌های این شناور است.
وی گفت: پیش‌بینی فضای اسکان کارکنان همراه برای اجرای مأموریت‌های رزمی و آموزشی و فضای پزشکی مجهز به تجهیزات کامل امدادی هم از ویژگی‌های شناور شهید سلیمانی است.
به فرازهای درخشانی از تقابل راهبردی رسیده‌­ایم
سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده ‌کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در نهمین آیین الحاق تجهیزات تخصصی و دفاعی شناوری نیروی دریایی سپاه، با قدردانی از همت و مجاهدت‌های شبانه‌روزی فرماندهان، مسئولین و متخصصان این نیرو و همچنین حمایت و همراهی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه قدرت‌‌سازی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی و ملت عظیم‌الشأن ایران اظهار داشت: واقعیت این است که در نظام جهانی امروز جایی برای ضعیف‌ها وجود ندارد، امروز جهان منطق قدرت را به ‌رسمیت می‌شناسد تا قدرت منطق را و در این مسیر سخت همواره از قدرت منطق استفاده کرده‌ایم.
وی افزود: ما منطقمان را که منطق عدالت و زندگی براساس مسالمت و برابری انسان‌ها و به‌رسمیت شناختن حق سرنوشت همه ملت‌ها است به جهان عرضه کرده‌ایم، اینها شعائر انقلاب ماست.
سرلشکر سلامی با یادآوری اینکه «دشمنان ما سال‌ها است تلاش کرده‌اند ما را گرفتار تحریم، حصر اقتصادی و انزوای سیاسی سازند»، خاطرنشان کرد: دشمنان همواره به‌دنبال حذف نفوذ گفتمان انقلاب اسلامی از سرتاسر جهان اسلام بوده‌‌اند و در آرزوی محدود‌سازی قدرت ما، پدیده تکفیر و انتشار تروریسم و جنگ‌های نیابتی را در سیاست‌های مخرب و ویرانگر خود قرار دادند.
فرمانده‌کل سپاه با تأکید بر اینکه «به‌رغم آنکه ما به ‌نحو وسیعی درگیر پدیده شوم تروریسم و جنگ‌های نیابتی شدیم، اما به فرازهای درخشانی از مبارزات و کارزار سرسخت تقابل راهبردی رسیده‌ایم»، تصریح کرد: به ‌برکت هدایت‌های رهبری حکیم، شجاع و وارسته این انقلاب شکوهمند،‌ ما به یک نقطه مرجعیت سیاسی در منطقه با تأثیر جهانی تبدیل شده‌ایم امروز باید به‌صراحت بگویم ما یک قدرت بزرگ هستیم و قدرت بزرگ قدرتی است که  اجازه تفوق سیاسی به شیاطین قدرتمند عالم ندهد.
فرمانده ‌کل سپاه همچنین با تأکید بر اینکه «بدون انبساط قدرت نمی‌توانیم امنیت ملی خود را حفظ کنیم» خاطرنشان کرد: برخی کشورهای منطقه خلیج‌فارس فکر می‌کنند رژیم صهیونیستی می‌تواند حفره نبود آمریکای به ‌ظاهر بزرگ را پر کند، در حالی که این یک سیاست شکست‌خورده است و حضور آمریکا در منطقه چیزی جز تحمیل جنگ‌های وسیع به ملت‌ها نبود.
سرلشکر سلامی با اخطار نسبت به حضور غیرقابل تحمل نیروهای امنیتی رژیم غاصب صهیونیستی در سرزمین‌های اسلامی و در جوار مرزهای کشورمان گفت: آنها ناامن‌ساز هستند، رژیم صهیونیستی درختی بی‌ریشه است که قادر نیست سرشاخه‌هایش را در سرزمین‌های دیگر رشد بدهد.
وی با تأکید بر اینکه «قلمرو و شعاع امنیت ملی ما تا آنجایی است که منافع ما امتداد پیدا می‌کند» تصریح کرد: دریانوردی ما در حقیقت بخشی از سرزمین و دارایی سیال و در تحرک ماست؛ هر کشتی ما در هر نقطه‌ای از این عالم، سرزمین جمهوری اسلامی ایران به‌شمار می‌رود و باید دست‌های بلندی برای دفاع در شرایط احتمالی از امنیت این بخش از منافع‌مان را داشته باشیم.
سرلشکر سلامی اضافه کرد: براساس نظریه، طرح و تدبیری که از ستادکل نیروهای مسلح دریافت شده است و ما درصدد فراهم‌‌سازی مقدمات آن هستیم، گسترش قابلیت حضور ما در هر نقطه‌ای از دریا برای دفاع از منافع جمهوری اسلامی ایران است.
فرمانده‌کل سپاه فلسفه نام‌گذاری شناور شهید سلیمانی را حرکت در دوردست‌ها دانست و گفت: همان‌طور که شهید سلیمانی عزیز دشمن را در دوردست تعقیب می‌کرد ما هم نام این شناور راهبردی را به نام این شهید گرانقدر و مورد احترام و تکریم امت اسلامی مزین ساختیم تا نام او را در قلمروی اقیانوس‌ها، دریاها و آب‌های دوردست مقابل چشم دشمنان قرار دهیم.
وی با تصریح به اینکه «کشورهای منطقه اگر با دشمنان متحد نشوند برادر و دوست ما هستند و به‌دلیل پیامدهای ضدامنیتی اجازه نمی‌دهیم برخی از کشورهای منطقه با دشمنان پیوند بخورند»، خاطرنشان کرد: پیام اصلی ما در این منطقه آرامش و امنیت دریایی است و خدای بزرگ را شاکریم که به این کفایت رسیده‌ایم، درواقع فصل فرزندخواندگی تجهیزات و سلاح‌های بیگانه در دستان ما تمام شده است و ما به هیچ بیگانه‌ای برای ساخت سلاح دفاعی خود نیازی نداریم.
فرمانده‌کل سپاه در پایان با بیان اینکه «ما به قدرت عاریتی اعتقادی نداریم»، گفت: ساخت ناو رزمی موشک‌انداز شهید سلیمانی نشان داد که یک ملت می‌تواند برای ملت‌هایی که می‌خواهند مستقل باشند یک الگو و مدل موفق از ایستادگی و ثبات قدم را ارائه دهد.