kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۸۹۶۳
تاریخ انتشار : ۱۴ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۰:۵۳
وزیر صمت:

واردات لوازم خانگی نداریم ایران در تولید و صادرات لوازم خانگی جایگاه برجسته‌ای دارد

وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به اینکه برنامه‌ای برای واردات لوازم خانگی نداریم، گفت: در عرصه تولید لوازم خانگی مدعی و صادرکننده هستیم.
 
 
 
سرویس اقتصادی-
 
به گزارش خبرنگار ما، سیدرضا فاطمی‌امین دیروز در نشست خبری که بیشتر خبرنگاران از آیین‌نامه واردات خودرو به دلیل ایجاد انحصار، انتقاد کردند، اظهار داشت: علت تصمیم‌گیری برای واردات خودرو این بود که فضای کشور نشان می‌داد انحصار و حمایت بی‌حد و حصر از تولید خودرو در کشور وجود دارد. نکته دوم این بود که بازار تنظیم نیست و تولید و تقاضا اختلاف دارد و بازار دو قیمتی است و باعث شده خودرو تبدیل به کالای سرمایه‌ای شود. دلیل سوم هم نبود خودروی اقتصادی باکیفیت در سبد شرکت‌های داخلی بود و عرضه محصول جدید هم حداقل ۱۸ ماه زمان می‌برد.
وزیر صمت با اشاره به اینکه با توجه به همین مسائل آیین‌نامه تنظیم شده است، تصریح کرد: چون چهار سال واردات ممنوع بوده و انباشتگی وجود داشت، تنظیم آیین‌نامه بسیار حساس بود. یکی از نکات انتقال فناوری است. همچنین هر خودرویی که وارد می‌شود، باید خدمات پس از فروش داشته باشد، اما به این معنی نیست که واردکننده باید خدمات پس از فروش ایجاد کند، اما می‌تواند با مجموعه خدمات پس از فروش هماهنگ کند. پس این بند محدودیت نیست.
فاطمی‌امین با بیان اینکه عرضه و تقاضا متناسب نیست و به همین دلیل ممکن است در بازار خودرو با قیمتی بیش از سود مناسب فروخته شود، تصریح کرد: مثلا ممکن است خودرو ۴۰۰ میلیون تومان برای واردکننده تمام شود و ۶۰۰ میلیون تومان بفروشد، پس دادن مجوز در این شرایط یک رانت بود. بنابراین قرار شد خودروی وارداتی در بورس کالا عرضه شود که شفاف باشد و رقابت منجر به کاهش قیمت شود. همچنین قرار شد این سود برای جلوگیری از رانت به خزانه دولت واریز شود. پس آیین‌نامه منافع غیرمتعارف را از بین برده و به نفع مردم است.
هیچ مذاکره‌ای با خودروسازان خارجی نکردیم
او با بیان اینکه وزارت صمت به عنوان حاکمیت با هیچ شرکتی برای واردات مذاکره نکرده و نمی‌کند، افزود: موافق عرضه کالاها در بورس و شفافیت عرضه هستیم. 
او درباره تعیین تکلیف اسقاط خودروهای فرسوده گفت: مقرر شده تعداد خودروهای اسقاطی در مقابل واردات از سوی صمت و سازمان ملی استاندارد تعیین و اعلام شود که به زودی انجام می‌شود. وزیر صمت درباره روابط خودرویی با روسیه تصریح کرد: وزارتخانه با شرکت‌های روسیه وارد مذاکره نمی‌شود و ارتباط بین خود شرکت‌ها است. در نمایشگاه اتوموبیلیتی روسیه، شرکت‌های ایرانی بعد از روسیه بیشترین شرکت‌کننده بودند و ۷۰۰ میلیون دلار هم تفاهم‌نامه بین شرکت‌های داخلی و خارجی امضا شده است.
فاطمی‌امین درباره واگذاری سهام خودروسازان گفت: مراحل واگذاری سهام خودروسازان تدوین شده و قرار است اول شرکت‌های زیرمجموعه سایپا و ایران خودرو عرضه شود که به زودی هم عرضه می‌شود چون قیمت‌گذاری تمام شده است.
در تولید لوازم خانگی مدعی هستیم
وزیر صمت با اشاره به رشد تولید ۱۷ درصدی لوازم خانگی در پنج ماهه امسال، اظهار کرد: برنامه‌ای برای واردات لوازم خانگی نداریم، بلکه در تولید آن مدعی هستیم و برنامه صادرات داریم. در این راستا در چند کشور از جمله روسیه، عمان و ارمنستان برای سرمایه‌گذاری مشترک صحبت شده و قرار است قطعه و فناوری ارسال و کالای نهایی تولید شود.
فاطمی‌امین درباره جدیدترین وضعیت تخلف فولاد مبارکه گفت: گزارش صحن علنی مجلس هشت صفحه و گزارش غیررسمی ۳۰۰ صفحه بوده است. وزارت صمت مرجع قضاوت نیست، اما بخشی از چیزهایی که عنوان شده، تخلف نیست. با این حال باید منتظر نظر قوه قضائیه باشیم.
در بخش اکتشاف معدن عقب هستیم
او درباره برگزاری مزایده ۱۲۰۰ معدن تعطیل شده، اظهار کرد: به دلیل بروز برخی تخلفات، همچنین طی کردن فرآیند حقوقی و قیمت‌گذاری، این مسئله زمانبر شد اما هفته آخر شهریور ماه مزایده‌ها آغاز می‌شود. امیدواریم با واگذاری، این معادن فعال شوند.
وزیر صمت در پاسخ به خبرنگار کیهان درباره وضعیت بخش معدن تصریح کرد: در بخش معدن چندین عقب‌ماندگی جدی وجود دارد. اولین عقب‌ماندگی ما در بخش معدن اکتشاف است چه به لحاظ سطح جغرافیایی و چه به لحاظ دقت. بنابراین اولین کار در این حوزه که از مهر سال گذشته در دستور کار بود یک برنامه گسترده اکتشاف بود که از خراسان جنوبی آغاز شد و به‌زودی نتایج آن منتشر می‌شود. همچنین در زمینه ماشین‌آلات معدن با تلاش‌هایی که در زمینه تولید داخلی و واردات صورت گرفته عقب‌ماندگی شدید وجود دارد.
فاطمی‌امین افزود: تولید و انتشار ترازنامه ذخایر معدنی که تاکنون تولید و منتشر نشده در دستور کار قرار دارد. این ترازنامه مشخص می‌کند چه میزان ذخایر داریم و چقدر اکتشاف و استخراج صورت گرفته است. وی در مورد خام‌فروشی معدن نیز گفت: خام‌فروشی نداریم؛ دقیق‌تر باید بگویم که سالانه ۵۰۰ میلیون تن مواد معدنی استخراج می‌شود که کل صادرات مواد خام چهار و نیم میلیارد تن است اما نیمه خام‌فروشی که ما مخالف همین هم هستیم.