kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۸۷۶۵
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۲:۱۴
دیروز اتفاق افتاد

انفجار انتحاری در نماز جمعه مسجد هرات؛ خطیب جمعه و ده‌ها نمازگزار کشته شدند

رسانه‌های افغانستان از وقوع یک انفجار انتحاری در مسجد «گذرگاه» ولایت هرات خبر داده و نوشته‌اند، علاوه‌بر «مجیب الرحمن انصاری» خطیب این مسجد، دست‌کم 20 تن از نمازگزاران نیز کشته شده‌اند.

«محمدافضل محمدی» مدیر نشریات رادیو انصار و از نزدیکان مولوی انصاری، دیروز ساعاتی پس از وقوع این انفجار انتحاری که گفته شده کار تروریست‌های داعش است، مرگ خطیب این مسجد را تایید کرد. به گفته برخی شاهدان عینی، این انفجار بعد از ظهر روز گذشته (جمعه، 11 شهریور) رخ داده شمار کشته‌ها زیاد است. خبرگزاری فارس دیروز به نقل از منابع خود شمار کشته‌های این حمله تروریستی را دست‌کم 20 نفر اعلام کرد. شمار مجروحین اما ده‌ها نفر اعلام شده است. به گزارش تسنیم، اواسط مرداد ماه نیز طی یک حمله انتحاری، که داعش مسئولیت آن را به عهده گرفت، «رحیم‌الله حقانی» از علمای برجسته طالبان کشته شد.
تحلیلگر آمریکایی: مقصر مائیم
دیروز «جک مک فرین،» تحلیلگر آمریکایی نیز با انتشار مقاله‌ای برای نشریه «امریکن تینکر» مقصر اصلی وضعیت امروز حاکم بر افغانستان را دولت فعلی آمریکا و شخص بایدن معرفی کرد و نوشت «تمایل جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا برای اقدام یک‌جانبه بدون توجه به رهبران کنگره، کارشناسان نظامی و اطلاعاتی، خطری برای آمریکا است و در حال حاضر به یک فاجعه وحشتناک سیاست خارجی تبدیل شده است!» وی وضعیت امروز افغانستان را به عنوان یک نمونه از سیاست‌های شکست خورده و وحشتناک دولت آمریکا برشمرد و خاطرنشان کرد سقوط دولت سابق افغانستان پس از خروج سریع نیروهای آمریکایی از این کشور در سال گذشته، لطمه بزرگی به منافع استراتژیک آمریکا و اعتبار بین‌المللی این کشور وارد کرد و رئیس‌جمهور فعلی در این امر مقصر است: «اقدامات بایدن در افغانستان شاید فاجعه‌آمیزترین فاجعه سیاست خارجی بوده است، من نمی‌دانم که او در مدت باقیمانده خود به عنوان رئیس‌جمهور چه آسیب‌های دیگری بر کشور وارد خواهد کرد و من می‌ترسم که آسیب‌های احتمالی به مراتب بیشتر از انتظار باشد!» گفتنی است هفته گذشته نیز نرال مکنزی، رئیس‌پیشین ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا اعتراف کرد جنگ آمریکا در افغانستان از زمان بوش پسر تا بایدن ترکیبی از شکست‌های نظامی و دیپلماتیک بود. «پاکستان تودی» در این باره به نقل از مکنزی نوشته بود «آمریکا درگیر ملت‌‌‌سازی شکست‌خورده در افغانستان شد و بر اجرای الگوی غربی حکومتداری در این کشور پافشاری می‌کرد که اشتباه بود...من نمی‌دانم که افغانستان با مدل غربی قابل اداره است یا نه اما می‌دانم که افغانستان با الگوی بومی بهتر اداره می‌شود. ما به واقعیت‌های این کشور در صحنه توجه بسیار کمی داشتیم...افغانستان هنوز بستری برای تهدید علیه آمریکا است.»