تسلیح مبارزان فلسطینی از سوی پوتین؛ خبر بد برای صهیونیستها
سرويس خارجي-
حمايت تاريخي روسيه از فلسطينيها، تل آويو را نگران كرده و رئيس رژيم صهيونيستي در تماس تلفني خواستار توقف حمايت پوتين از گروههاي فلسطيني شده است.
وقتي در سال 2005 «ولادیمیر پوتین»، رئیسجمهور روسیه وعده داد که به رهبران فلسطینی تجهیزات و آموزشهای نظامي ارائه خواهد داد، صهيونيستها كمتر اين تصور را داشتند كه تجهيزات و آموزشهاي نظامي كه مسكو به فلسطينيها مي دهد، تنها شامل تشكيلات خودگردان فلسطيني نخواهد بود، بلكه روسيه مصمم است كه از همه گروههاي فلسطيني حمايت كند. حداقل 2 بار سفر هيئتي از گروه مقاومت حماس به مسكو در شش ماه گذشته نشان
ميدهد كه روسها چشم اميد بسياري به مقاومت فلسطين در تحولات غرب آسيا دارند و برخلاف غربيها همه تخم مرغهاي خود را در سبد سازشگري محمود عباس قرار نمي دهند.
روابط و حمايت دولت پوتين از مقاومت فلسطين اكنون كار را به جايي رسانده كه صهيونيستها دست به دامن مسكو شدهاند تا كرملين از حمايت نظامي و تسليحاتي از گروههاي مقاومت فلسطيني دست بكشد. اين موضوع را خبرنگار روزنامه عبري زبان «معاریو» نيز به نقل از منابع آگاه روسی تایيد كرده و گفته است كه هرتزوگ، رئيس رژيم صهيونيستي در تماس با پوتین نسبت به محمولههای تسلیحاتی که از مسیر روسیه به دست گروههای مسلح و نظامي فلسطینی میرسد، ابراز نگرانی کرده است. بر اساس این گزارش، اسرائیلیها مدعی هستند که اطلاعاتی در اختیار دارند که منبع و مسیری که تسلیحات برای رسیدن به فلسطین طی میکنند از روسیه مي باشد.
نكته قابل توجه در درخواست صهيونيستها از كرملين براي توقف ارسال تسليحات به گروههاي فلسطيني آن است كه در حال حاضر مسكو روابط بسيار سردي را با تل آويو تجربه مي كند و جنگ در اوكراين باعث شده تا اختلافات روسها و صهيونيستها زبان باز كند. اين اختلافات حتي تا بدان جا بالا گرفت كه «ولاديمیر پوتين» دستور تعطيلي آژانس يهود را در مسكو و ديگر شهرهاي روسيه امضا كرد و تقلاي مقامات ارشد تل آويو براي جلوگيري از تعطيلي آژانس يهود در روسيه راه به جايي نبرد. در اين شرايط اكنون که موضوع ارسال سلاح از منبع روسیه به مقصد فلسطین و گروههای فلسطینی چالش جديدي را به چالشهاي گذشته ميان روسيه و رژيم صهيونيستي افزوده است، بعيد به نظر
ميرسد كه روسها براي تماس تلفني رئيس رژيم صهيونيستي ارزشي قائل شوند و به احتمال بسياري حمايت مسكو از گروههاي فلسطيني بعد از اين نيز ادامه خواهد داشت.
در عين حال بايد در نظر داشت كه حمايت روسيه از گروههاي فلسطيني موضوع جديدي نيست و روابط دو طرف ريشه در تاريخ معاصر روسيه در دوران اتحاد جماهير شوروي دارد. تا آنجا كه كتاب «اتحاد جماهير شوروي و سازمان آزادي بخش فلسطين» تایيد ميكند كه حجم قابل توجهي از تسليحاتي كه سازمان آزادي بخش فلسطين پيش از دوران سازش و در نبرد با صهيونيستها بدست مي آورد، از سوي شوروي تامين و پشتيباني مي شد و اين حمايت پس از سقوط شوروي نيز در دوران روسيه تا كنون ادامه يافته است.
محكوميت جهاني تل آويو از مادريد تا نيويورك
با وجود آن كه يك هفته از بمباران نوار غزه در جنگ سه روزه مي گذرد، محكوميتهاي جهاني تجاوزات صهيونيستها همچنان ادامه دارد. در همين ارتباط نيز شهروندان انگليسي كه شرمنده حمايت دولت شان از تجاوزات ضدانساني و ضد حقوق بشري تل آويو عليه فلسطينيها هستند، روز شنبه اقدام به برگزاري تظاهرات اعتراض آميز ضد صهيونيستي كردند. در اين ارتباط گفته شده كه حامیان مردم فلسطین از قشرها، ملیتها و ادیان مختلف بارها با برپایی تظاهرات برابر ساختمان نخستوزیری انگلیس پایان دادن به پشتیبانی از رژیم صهیونیستی را خواستار شدند.
یک فعال مدنی و حامی فلسطین در این باره گفت: من برای آزادی فلسطین، برای محکوم کردن کشتار و آزار مردم فلسطین در این تظاهرات شرکت کردهام.
در عين حال ابراز خشم از صهیونیستها و کشتار مردم به ویژه زنان و کودکان فلسطینی محدود به لندن و عرصههای سیاسی و اجتماعی نیست، بلكه در اسکاتلند واقع در شمال انگلستان هم روز جمعه شمار زیادی از هواداران تیم سلتیک (مشهورترین تیم فوتبال اسکاتلند) بارها با برافراشتن پرچم فلسطین و حمایت از آزادی مردم فلسطین خشم و انزجار خود را از صهیونیستها و جنایاتشان ابراز کردند. یک ورزشکار اسکاتلندی حامی مردم فلسطین پس از پايان مسابقه در جمع خبرنگاران گفت: دولتهای غربی در سمت و سوی پشتیبانی از اسرائیلند. چشمان خود را به روی جنایات این رژیم میبندند. دولتهای غربی همیشه فلسطینیان را نادیده میگیرند و فلسطینیها هم صدایشان به جایی نمیرسد و ما تلاش میکنیم صدای آنان باشیم و به حمایت از آنان تا آزادی سرزمینشان ادامه خواهیم داد.
همچنين صدها نفر در آلمان با برگزاری مراسمی در گرامیداشت یاد و خاطره شهدای غزه، جنایتهای اشغالگران علیه فلسطینیها را محکوم کردند. آنها همچنین با روشن کردن شمع، همبستگی خود را با خانواده شهدای غزه و ملت فلسطین ابراز داشتند. شهر مادرید نیز شاهد تجمع فعالان حامی ملت فلسطین بود. این تجمع در مقابل وزارت خارجه اسپانیا برگزار شد و شرکت کنندگان در آن تجاوز رژیم اسرائیل به نوار غزه و سکوت بینالمللی در قبال آن را محکوم کردند.
در آن سوي اقيانوس اطلس در آمريكا نيز یهودیان آمریکایی در کنار سایر مردم در شهر نیویورک، تظاهرات گستردهای بر علیه جنایات رژیم صهیونیستی برگزار کردند. تظاهر کنندگان ضمن انزجار از رژيم كودك كش اسرائیل، با خانوادههای شهدای غزه ابراز همدردی کردند.
اسير فلسطيني در آستانه شهادت
شهروندان فلسطيني نيز با وجود آن كه تحت ظلم و اشغال نظاميان صهيونيست قرار دارند، اما همچنان مصمم هستند كه به مقاومت عليه اشغالگران ادامه دهند. اين روزها نام «خليل عواوده»، اسير فلسطيني بيش از هر زمان ديگري به گوش مي رسد و او كه در اعتراض به بازداشت چند ماهه و غيرقانوني خود دست به اعتصاب غذا زده، اكنون در 154 روز اعتصاب غذا به سر مي برد. جنبش جهاد اسلامی فلسطین روز جمعه رژیم صهیونیستی را مسئول کامل جان «خلیل عواوده»، اسیر فلسطینی دانست و نسبت به آسيب جاني به اين اسير فلسطيني هشدار داد.
مدیریت زندانهای اسرائیل موسوم به «شباس» نيز گزارش داد که وضعیت جسمی خلیل وخیم است. شرايط اين اسير فلسطيني در اعتصاب غذا در حالي است که «دلال عوده» همسر خلیل هفته پیش طی اظهاراتی تاکید کرد که شوهرش از درد قفسه سینه و قلب بسیار رنج میبرد و وضعیتش بسیار وخیم است و هر لحظه احتمال جان باختن وی وجود دارد.