kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۶۹۱۴
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۷
عضو هیئت ‌مدیره انجمن صنایع لبنی اعلام کرد

پایان مفت‌فروشی لبنیات به کشور‌های اطراف با مردمی‌‌سازی یارانه‌ها

 
 
 
عضو هیئت‌ مدیره انجمن صنایع لبنی گفت: بعد از مردمی‌‌سازی یارانه‌ها صادرات وزنی لبنیات کاهش و ارزش دلاری آن افزایش یافت و در واقع مفت‌فروشی فرآورده‌های لبنی به کشورهای همسایه تمام شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی‌اصغر محمدپور دیروز در نشست خبری، اظهار کرد: بعد از آزاد‌سازی یارانه‌ها مفت‌فروشی فرآورده‌های لبنی به کشورهای همسایه تمام شده است که این موضوع تصمیم مناسبی توسط دولت بود زیرا ما پیش از این محصولات لبنی خود را با قیمت ناچیزی صادر می‌کردیم اما اکنون با وجود کاهش وزنی صادرات میزان ارزآوری افزایش یافته زیرا محصولات ما با قیمت‌های بالاتری به دیگر کشورها صادر می‌شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر نیز قیمت تمام شده فرآورده‌های لبنی در ایران در مقایسه با کشورهای دیگر پایین‌تر است زیرا کماکان یارانه‌های پنهانی مانند دستمزد، کرایه و انرژی با قیمت پایین وجود دارد و محصول ما را رقابتی می‌کند اما لازم است که بر روی بازارپسندی تلاش‌های بیشتری انجام شود.
مدیرعامل صنایع شیر ایران تصریح کرد: بعد از اصلاح یارانه‌های مردمی سهم صادرات شیرخشک و کره در مقایسه با فرآورده‌های لبنی نهایی افزایش یافته است که این امر در کاهش اشتغال در کشور تاثیر دارد و باید بتوانیم سهم صادرات کالای نهایی خود را دوباره افزایش دهیم.
محمدپور گفت: چهار قلم محصول لبنی دارای قیمت مصوب هستند که به صورت نامحدود تولید و عرضه می‌شوند و ما محدودیتی برای آنها نداریم.
وی یادآور شد: صنایع مصرف لبنیات با سلامت مردم گره خورده است و با کاهش مصرف لبنیات بیماری‌هایی از جمله پوکی استخوان خود را نشان می‌دهد که متأسفانه براساس آمار موجود سن پوکی استخوان در کشور به 42 سال رسیده است.
عضو هیئت ‌مدیره انجمن صنایع لبنی افزود: براساس آمار رسمی سرانه مصرف لبنیات در کشور 75 کیلوگرم اعلام شده است اما در مقام واقع براساس آمار تولید سرانه مصرف 60 کیلوگرم در سال است که بعد از طرح اصلاح یارانه‌ها و مردمی‌‌سازی آن شاهد کاهش دوباره مصرف این محصول هستیم.
محمدپور ادامه داد: در کشورهای پیشرفته مصرف سرانه شیر تا 450 کیلوگرم وجود دارد اما درکشور ما آمار مصرف شکر، سیگار و نوشابه که کالای ناسالم برای سلامت افراد به حساب می‌آید، بالاتر از میانگین‌های جهانی است.
وی تصریح کرد: برای مصرف شیر می‌توان فرهنگ‌‌سازی بیشتری صورت گیرد، همچنین بخشی از یارانه مردمی‌‌سازی یارانه‌ها را می‌توان به طور مستقیم به مصرف فراورده‌های لبنی اختصاص داد و در مقابل در مصرف کالاهای مضر مانند سیگار، نوشابه و شکر عوارض قرار داد و یارانه‌های دولتی آن را حذف کرد.
مدیرعامل صنایع شیر ایران ادامه داد: بعد از مردمی‌سازی یارانه‌ها قیمت هر کیلوگرم شیر خام از 6 هزار و 400 تومان به 12 هزار تومان افزایش یافت و نرخ حمل‌ونقل 35 درصد، دستمزد به طور میانگین 51 درصد و مواد بسته‌بندی 100 درصد افزایش یافت که در این شرایط نمی‌توان محصولات خود را با قیمت قبل عرضه کرد با این حال تعدادی از صنایع ما براساس تعزیرات به اتهام گرانفروشی جریمه شدند.
محمدپور اظهار داشت: بعد از آزادسازی یارانه کالاهای اساسی مصرف فرآورده‌های لبنی از 60 کیلوگرم موجود 28 درصد کاهش یافت اما در حال حاضر مصرف کمی افزایش یافته است و با این وجود در مقایسه با قبل از اردیبهشت ماه سال جاری شاهد 17 درصد کاهش مصرف هستیم.