kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۱۵۶۹
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۶
با دستور رئیس جمهور

همه یارانه‌بگیران قبلی یارانه ماه اول را دریافت می‌کنند

رئیس‌جمهور به سازمان برنامه و بودجه و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دستور داد، کمک معیشتی ماه اول به حساب تمامی افرادی که تا ماه قبل مشمول دریافت یارانه بوده اما در این مرحله کمک معیشتی دریافت نکرده‌اند و متقاضی تجدیدنظر در دهک‌بندی فعلی هستند، واریز شود.

آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی پیش از ظهر یکشنبه در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به سازمان برنامه و بودجه و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دستور داد، کمک معیشتی ماه اول به حساب تمامی افرادی که تا ماه قبل مشمول دریافت یارانه بوده اما در این مرحله کمک معیشتی دریافت نکرده‌اند و متقاضی تجدیدنظر در دهک‌بندی فعلی هستند، واریز شود.
رئیس جمهور در این جلسه گفت: اصل بر اعتماد به خوداظهاری مردم است لذا مبلغ کمک معیشتی ماه اول، به حساب این افراد نیز واریز شود تا به محض تأیید درخواست متقاضیان از سوی دستگاه‌های مسئول، این مبلغ توسط آنها قابل برداشت گردد و در ماه‌های آتی نیز همانند سایر مشمولان، بتوانند مبلغ کمک معیشتی را دریافت نمایند.
دکتر رئیسی با اشاره به اینکه باید به مردم فرصت بازبینی اطلاعات خانوارها داده شود تا قانون مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها دقیق‌تر به اجرا درآید، تصریح کرد: وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی موظف است حداکثر ظرف یک ماه، این درخواست‌ها را بررسی و نتیجه نهایی را به سرپرستان خانوار اعلام نماید.
رئیس جمهور همچنین از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواست نحوه محاسبه شاخص‌های دهک‌بندی خانوارها به‌طور شفاف برای مردم تبیین شود و با اطلاع‌رسانی لازم ابهامات و دغدغه‌های مردم در این زمینه برطرف و جامعه و افکار عمومی به خوبی قانع شوند.
در این جلسه همچنین وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت، گزارش‌های جداگانه‌ای از وضعیت ذخایر کالاهای اساسی در کشور ارائه کردند.
شیعه انگلیسی و سنی آمریکایی ضد وحدت
و دو روی یک سکه هستند
خبر دیگر اینکه، آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی در دیدار با جمعی از علما و روحانیون اهل سنت با اشاره به تلاش های جدی دولت برای رفع مشکلات معیشتی مردم تصریح کرد: دولت به دغدغه های مردم که به روحانیون منتقل می‌شود، توجه و برای رفع این مشکلات تلاش می‌کند.
وی با تشریح وضعیت کشور در زمان آغاز به‌کار دولت سیزدهم، گفت: کسری بودجه نزدیک به
۵۰۰ هزار میلیاردی، باقی ماندن بدهی ماهانه
۱۰ هزار میلیاردی، فوت قریب به ۷۰۰ نفر در روز با ویروس منحوس کرونا، وجود تورم بی‌سابقه، تزریق رانتی ارز ۴۲۰۰ تومانی به بازار و وضعیت نامطلوب ذخایر کالای اساسی در کشور از موضوعاتی بود که دولت در روزهای آغاز به‌کار خود با آنها درگیر بود.
اصلاح شیوه تخصیص یارانه کالاهای اساسی
گامی برای عادلانه‌تر شدن اقتصاد و رفع فقر مطلق است
آیت‌الله رئیسی یکی از مشکلات کشور را نحوه پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی دانست و خاطرنشان کرد: عملا بخش‌عمده ای از آنچه تحت عنوان ارز ترجیحی پرداخت می شد، در خدمت جریان فساد و رانت بود. در واقع هم هدررفت منابع کشور را داشتیم هم یارانه‌ها به مردم نمی‌رسید لذا به منظور جلوگیری از ادامه این وضعیت تصمیم گرفته شد این مبلغ به جای پرداخت به حلقه اول تامین کالا یعنی واردکننده‌ها به حلقه آخر و ذی‌نفع اصلی یعنی خود مردم و مصرف‌کنندگان داده شود.
رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه پرداخت
۴۰۰ هزار تومان به‌صورت ماهیانه به هر فرد کار سختی است اما کارشناسان این روش را گامی برای نزدیک شدن به عدالت و رفع فقر مطلق می‌دانند، گفت: این اقدام همه عدالت نیست بلکه یک گام برای عادلانه‌تر شدن وضعیت اقتصادی است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به جایگاه مهم هموطنان و علمای اهل سنت در تاریخ کشور، بیان داشت: شما علما و اندیشمندان در بلاد خود منشأ خدمات بسیاری هستید و سال‌ها است که شیعه و سنی در ایران اسلامی با یکدیگر زندگی می‌کنند.
آیت‌الله رئیسی به درخواست برخی از علمای اهل تسنن برای استفاده بیشتر از آنها در سمت‌های مدیریتی اشاره کرد و گفت: استفاده از شایستگان امری مهم و ضروری است و ملاک برای دولت، کارآمدی است و در هر استان که می‌روم بر استفاده از نیروی بومی در آن استان تاکید دارم.
بازارچه‌های مرزی تعطیل‌شده فعال می‌شود
دکتر رئیسی همچنین بر ضرورت سامان‌دهی به وضعیت کوله‌بران و سوخت‌بران تاکید کرد و اظهار داشت: اگر در گذشته درآمدهای مرزی به مرزنشینان داده می‌شد و بازارچه‌های مرزی فعال می‌شدند، شاهد مشکلات فعلی مرزنشینان نبودیم و به وزیر کشور دستور داده‌ام نسبت به فعال شدن بازارچه های مرزی تعطیل‌شده اقدام نماید.
وحدت شیعه و سنی
برای ما راهبرد است نه تاکتیک
رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع رشد جریان‌های تکفیری در منطقه اشاره کرد و اظهار داشت: باید مراقب نفوذ تفکرات تکفیری و سلفی در کشور باشیم؛ شیعه انگلیسی و سنی آمریکایی دو روی یک سکه هستند و هر دو ضد وحدت جهان اسلام هستند حال آنکه وحدت برای جمهوری اسلامی ایران یک راهبرد است نه یک امر تاکتیکی.
در این مراسم همچنین تعدادی از علما و روحانیون اهل سنت نیز به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند.
امیدواری به حل مشکلات با تدابیر دولت سیزدهم، حمایت از تلاش‌ها و برنامه‌های دولت برای ساماندهی مشکلات اقتصادی و عادلانه کردن تخصیص یارانه‌ها، ابراز مخالفت با تفکرات تکفیری و افراطی، تلاش برای سامان یافتن تجارت مرزی و کوله بری و تاکید بر همراهی با اجرای اصلاحات اقتصادی از جمله مهم‌ترین مسائل مطرح شده از سوی علما و روحانیون اهل تسنن در این دیدار بود.