kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۱۴۶۰
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۱
وزیر اسبق جهاد کشاورزی:

70 درصد نهاده‌های دامی وارداتی در دولت قبل به نرخ آزاد فروخته می‌شد

 
 
 
وزیر اسبق جهاد کشاورزی گفت: در دولت قبل 30 درصد نهاده‌های دامی وارداتی با ارز 4200 عرضه می‌شد و بقیه آن در بازار به نرخ آزاد به فروش می‌رسید.
محمدرضا اسکندری وزیر اسبق جهاد کشاورزی در یک برنامه تلویزیونی در مورد طرح اصلاح یارانه‌ها اعلام کرد: در دولت قبل 30 درصد نهاده‌های دامی وارداتی با ارز 4200 عرضه می‌شد و بقیه آن آزاد فروخته می‌شد، بخشی از تلاطم‌های امروز بازار از طرف رانت‌خواران ارز 4200 است، در مقطع شروع دولت سیزدهم، اغلب ذخایر استراتژیک کشور صفر بوده است؛ اگر دولت سریع عمل نمی‌کرد، بحران پیش می‌آمد.
وی افزود: بحث هدفمند کردن یارانه‌ها است. اصلاح ارز ۴۲۰۰ بحث درستی است، قاعدتاً روی قیمت هم تأثیر می‌گذارد، دولت هم پیش‌بینی کرده است که یارانه و مابه‌التفاوت را به اقشاری برگرداند که آسیب‌پذیر هستند و آن را به شکل نقد به آنها بدهد که اعلام هم شده و قطعاً دولت اعلام می‌کند.
وزیر اسبق جهاد کشاورزی ادامه داد: اگر وزیر جهاد کشاورزی بخواهد پاسخگوی مردم در مسئله کالاهای اساسی باشد، باید اختیاراتش افزایش یابد.
به گفته اسکندری، اگر از ظرفیت‌های کشور به درستی استفاده کنیم، می‌توانیم غذای 300 میلیون نفر را تامین کنیم.
وی یادآور شد: هشت سال در دولت قبل برای احیای مرغ «لاین آرین» تلاش شد، اما به روش‌های مختلف طفره ‌رفتند، حال این انتقاد به دولت وجود دارد که برخی مدیران دولت قبل را تعیین تکلیف نمی‌کند.
خودکفایی امکان‌پذیر است
وزیر اسبق جهاد کشاورزی در مورد ماجرای تاکید رهبر انقلاب اسلامی برای خودکفایی در تولید گندم گفت: یک جریان سیاسی در این باره کارشکنی می‌کرد و برخی آمارهای کشاورزی در دولت اصلاحات دستکاری می‌شد.
اسکندری درباره خشکسالی به عنوان مانع خودکفایی توضیح داد: خشکسالی یک مقدار به تولید محصولات آبی لطمه می‌زند. باید ببینیم چطور می‌شود با خشکسالی مقابله کرد. آیا راهی هست؟ قطعاً راه آن وجود دارد.
وی ادامه داد: محققان ما بعضاً گیاهان مقاوم به خشکی را به آن دسترسی پیدا کرده و معرفی کرده‌اند، باید بشود آنها را ترویج کرد و وارد مدار کرد. ضمن اینکه به هر حال ما کشوری هستیم که وقتی می‌گوییم خشکسالی، در بعضی از مناطق میزان بارندگی کاهش پیدا می‌کند، ولی در بعضی از مناطق در حد نرمال است. ما باید چگونه از ظرفیت‌ها استفاده کنیم و چطور بهره‌وری را بالا ببریم؟ در کنار آن، کشور ایران که در مدار خشکی قرار دارد، پس قطعاً باید در بلندمدت روی این برنامه‌ریزی شود که چطور می‌شود از ظرفیت‌هایی که در کشور وجود دارد استفاده شود. ما اگر کشور خشکی هستیم، چرا در سال‌های پر آب، آب را هدر می‌دهیم؟ برنامه‌ریزی نشده است که چطور باید در سال‌های پرباران آب را ذخیره و استفاده کرد. برنامه آن هم وجود دارد. اگر به نیروهایی که در اصل متخصص این کار هستند میدان بدهند، به راحتی می‌شود این اتفاق در کشور بیفتد.
وزیر اسبق جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: ما آب‌های شور در کشور داریم، میزان این آب‌ها هم کم نیست، ما چه میزان از این آب‌های شور برای تأمین نیازهای کشاورزی استفاده کرده‌ایم؟ به هر حال گیاهان شوردوست مختلفی در کشور هستند که می‌شود هم برای تأمین علوفه و هم برای تأمین روغن از آنها استفاده کرد و محققان روی آنها کار کرده‌اند و در اصل کشت‌های آزمایشی را هم انجام داده‌اند؛ اما این را نتوانسته‌ایم ترویج و توسعه دهیم.
اسکندری گفت: در دنیا این اتفاقات دارد می‌افتد. ما چه میزان از پساب‌هایمان استفاده می‌کنیم؟ به هر حال آب‌های زیادی داریم که اگر کشور خشکی هستیم، باید بتوانیم به راحتی برای آن برنامه‌ریزی کنیم و کشت‌های مختلفی را در مناطقی که این آب‌ها را داریم انجام دهیم، ولی این کار انجام نمی‌شود. یعنی ما فقط بسنده کرده‌ایم به آن آبی که یا پشت سدها می‌رود و ذخیره می‌شود که بعد می‌خواهیم از آن استفاده کنیم.
وی افزود: یک بحث دیگر، آب ژرف در کشور است. عزیزانی که تخصص این کار را دارند مطالعاتی انجام داده‌اند، سفره‌هایی را شناسایی کرده‌اند، ولی دستگاه‌هایی که مسئول این کار هستند، هنوز به یک جمع‌بندی نرسیده‌اند که آیا باید از این آب ژرف استفاده شود یا نشود. آب ژرف یک ظرفیتی در کشور است، اتفاقاً آن‌جاهایی که مطالعه کرده‌اند، بعضا در نقاط کویری کشور است. در کشور ما به خصوص در بخش اجرا، در بحث اقتصاد افرادی هستند که از همان ابتدای پیروزی انقلاب، اعتقادشان به «ما نمی‌توانیم» بوده است هر فعالیت جدیدی که بخواهد در کشور صورت بگیرد با آن مخالفت می‌کنند.