kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۱۴۱۷
تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۷
قالیباف:

گاز به‌جای نفت باید مبنای جهت‌گیری تجارت ایران شود

رئیس مجلس با تأکید بر اینکه برای دور زدن تحریم‌ها، ثبات درآمد و افزایش ارزش افزوده باید جهت‌گیری‌ها را اصلاح کنیم، عنوان کرد: در این راستا لازم است گاز را مبنای صادرات قرار دهیم که با ثبات‌تر بوده و ارزش افزوده آن کمتر از حوزه نفت در فناوری است.

 

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی صبح دیروز در افتتاحیه بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران حضور یافت. رئیس مجلس شورای اسلامی پس از بازدید از سالن‌های این نمایشگاه در سالن خلیج فارس با بیان اینکه همواره خام‌فروشی را نقد می‌کنیم و می‌گوییم هزینه کردن 70 یا 80 درصد آن در هزینه‌های کشور بد است اما باز هم این شیوه را در پیش گرفته‌ایم، گفت: بدتر از خام‌فروشی، خام‌اندیشی و بد حکمرانی کردن بر حوزه صنعت نفت، گاز و انرژی در کشور است که در حقیقت باید از ثروت حاصل از نفت صیانت کنیم به جای اینکه از خود نفت خام صیانت کنیم.
رئیس مجلس یازدهم ادامه داد: زمانی که از اقتصاد مردمی سخن می‌گوییم، منظور همین مردم هستند که در سخت‌ترین روزها، پیچیده‌ترین حوزه‌های دفاع مقدس و نظامی را به لحاظ تکنیک و تاکتیک متحول کردند و اگر امروز اقتصاد زمین‌گیر است به خاطر حذف خواسته یا ناخواسته مردم از اقتصاد است.
وی در ادامه تمام خصولتی‌ها و نهاد‌های عمومی غیردولتی را شبه‌دولتی دانست و افزود: نهاد خصوصی که از جنس اقتصاد مردمی باشد نداریم، اما لازم است مردمی کردن اقتصاد انرژی را در دستور کار قرار دهیم که در این راستا قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه‌گذاری مردمی زمانی در مجلس تصویب و ابلاغ شد که البته اشکالاتی داشت و در مجلس یازدهم بازنگری و اصلاح و سپس مجددا ابلاغ شد.
قالیباف همچنین با بیان اینکه نقدینگی زیاد و سرگردانی در کشور داریم که هر روز نیز شتاب می‌گیرد، عنوان کرد: میزان نقدینگی در گذشته ۱۷ درصد بود که بعد از مدتی به ۲۴ درصد رسید، اما این میزان امروز به ۳۴ درصد رسیده که اصلا قابل قبول نیست و این سرمایه باید به سمت تولید برود. دلیل اینکه به سمت تولید نمی‌رود نیز این است که مسیر‌هایی که باید به تأمین مالی پروژه‌ها بینجامد، بازآفرینی نشده است.
ایمان به اقتصاد مردمی
رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه وظیفه ما و دولت این است که به اقتصاد مردمی ایمان داشته باشیم و راه فرصت‌طلبی‌ها را در اقتصاد بیمار کشور ببندیم، ابراز داشت: نقدینگی باید به سمت تولید برود و باید بدانیم تا زمانی که مستقل باشیم و نخواهیم زیر یوغ ابرقدرت‌ها باشیم، سرمایه‌گذاری خارجی نیز نخواهیم داشت از این رو باید از سرمایه داخلی و سرمایه‌های ماندگار بین نسلی استفاده کنیم که راه درست آن نیز اصلاح قانون و نیاز‌ها با توجه به قرارگرفتن در آستانه تدوین برنامه توسعه هفتم است.
قالیباف در ادامه با تأکید بر هماهنگی و دقت نظر وزارتخانه‌های نفت و صمت در زمان تدوین برنامه توسعه هفتم و استفاده آنها از تجارب گذشته، اظهار کرد: باید پای شعار سال رهبر معظم انقلاب تحت عنوان دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین که این روز‌ها همه جا استفاده می‌کنیم، بمانیم و در برنامه توسعه پنج ساله آن را تحقق بخشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نیروی جوان و رشد قابل قبولی در کنار ظرفیت‌ها داریم و ۴۰ سال برای پختگی در این حوزه کافی بوده است لذا امروز جای آزمون و خطا نیست.
وی در ادامه همچنین به دیپلماسی فعال حوزه انرژی اشاره و بیان کرد: ارقام نشان می‌دهد، مجموعه نفت و گاز کشور در دنیا اول است و این ظرفیت نیز خدادادی است و امروز زمان جهاد تصمیم‌گیری فرا رسیده تا همه در یک جهت حرکت کنیم. همچنین موضوع امروز، تجارت انرژی است که متأسفانه در کشور ما مبتنی بر نفت خام است و گاز در حداقلی به سر می‌برد.
 قالیباف در ادامه با بیان اینکه برای دور زدن تحریم، ثبات درآمد، افزایش ارزش افزوده و... باید جهت‌گیری را اصلاح کرده و گاز را مبنای صادرات قرار دهیم، اظهار داشت: گاز با ثبات‌تر و ارزش افزوده آن کمتر از حوزه نفت در فناوری است از این رو ما که قصد استقلال داریم، باید بدانیم توجه به حوزه گاز، آسیب‌پذیری‌های سیاسی و امنیتی را کاهش می‌دهد و اگر قصد داریم تحت فشار‌هایی از جنس تحریم نباشیم باید به این موضوع توجه کنیم.
رئیس قوه مقننه در ادامه با یادآوری این مطلب که تاکنون نفت ایران دو بار تحریم شده است، اما لوله‌های گاز به ترکیه و عراق رفت، عنوان کرد: در حقیقت تولید، سهم، ترانزیت، قیمت و بازار جهانی نفت در سلطه استکبار و قدرت‌های بزرگ است که به ما فشار می‌آورند.