kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۱۱۲۵
تاریخ انتشار : ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۵
واکنش مقاومت به طرح صهیونیست‌ها برای ترور رهبرانشان

اسرائیل را به آتش می‌کشیم

 
 
 
سرویس خارجی-
در شرایطی که تل‌آویو با بحران‌های داخلی متعددی در حوزه‌های امنیتی و سیاسی رو‌به‌روست، مقامات صهیونیستی به تهدید ترور و عملیات نظامی روی آورده‌اند تا شاید بتوانند بخشی از بار روانی و فشار ناشی از شکست‌های خود در برابر عملیات‌های ضداشغال جوانان فلسطینی را کاهش دهند.
در علوم سیاسی اصطلاح درباره «بازیگران بحران ساز» وجود دارد که در آن اشاره به زیست و حیات برخی بازیگران نظام بین‌الملل در دل بحران می‌شود. این نوع نگاه اشاره به آن دارد که به طور کلی برخی بازیگران در پی ایجاد بحران برای ادامه وجودشان هستند و براین اساس برخی از واحدهای سیاسی بدون بحران امکان ادامه حیات نخواهند داشت. در عین حال باید توجه داشت که رفتار بحران ساز از سوی برخی واحدهای سیاسی متمرکز بر سرریز کردن بحران از محیط داخلی خود به محیط خارجی پیرامونی است. به عبارت دیگر، هرگاه بحران در داخل گلوی یک بازیگر سیاسی را فشار دهد، بازیگر درگیر بحران تلاش خواهد کرد تا بحران درونی خود را به محیط پیرامونی سرریز کند.
این گونه رفتار بحران ساز را این روزها می‌توان از دل کشتی شکست خورده کابینه تل‌آویو به خوبی مشاهده کرد. کابینه «نفتالی بنت» در حالی که به گفته خودشان در لبه فروپاشی قرار دارد و امکان انحلال آن به‌دلیل جدایی برخی گروه‌های هم پیمان در پارلمان یا همان کنست وجود دارد، در اقدامی که بیشتر به خودزنی شبیه است، رهبران مقاومت فلسطین را به ترور تهدید کرده و برای گروه‌های فلسطینی شاخه و شانه می‌کشد و از احتمال آغاز جنگ در جنین و غزه خبر می‌دهد!
شاخ و شانه کشیدن از زبان نیابتی‌ها
مسئله قابل توجه آن است که صهیونیست‌ها وقتی بدنبال اعلام تهدیدات خود هستند، از ترس واکنش گروه‌های فلسطینی، این تهدیدات را مستقیم بر زبان نمی‌آورند، بلکه زحمت تهدیدات لفظی را به رسانه‌ها و بعضا حتی دولت‌های نیابتی واگذار می‌کنند. از جمله اینکه روزنامه انگلیسی تایمز به نقل از منابع خود گفته «اسرائیل اخیرا به همپیمانانش اطلاع داده که به منظور انتقام از حملات اخیر به اسرائیلی‌ها طی دو ماه گذشته، در تدارک اعزام تیم‌های ترور برای ترور  رهبران حماس در کشورهای دیگر است.» این روزنامه روز یکشنبه گزارش داد که به نظر می‌رسد دستگاه‌های اطلاعاتی در منطقه و اروپا نسبت به این حملات قریب‌الوقوع به حماس هشدار داده‌اند و «منابع اطلاعاتی گفته‌اند که اسرائیل، پس از یک سال پایبندی به آتش‌بس با میانجیگری مصر در پی جنگ در نوار غزه، درصدد ارسال یک پیام واضح با مضمون آمادگی برای افزایش درگیری‌ها است.»
این اقدام صهیونیست‌ها در سایه تشنج ‌سازی رسانه‌ای علیه «یحیی سنوار»، رهبر جنبش حماس به ویژه پس از عملیات شهادت‌طلبانه دو جوان فلسطینی در منطقه العاد صورت می‌گیرد. عملیات این دو جوان فلسطینی در منطقه العاد و در مجاورت تل‌آویو دوروز بعد از فراخوان سنوار برای آمادگی تسلیحاتی فلسطینیان انجام شد و منجر به هلاکت سه صهیونیست گردید، اما بار روانی و فضای تبلیغاتی منفی این عملیات علیه صهیونیست‌ها تا آن‌اندازه سنگین بوده است که تل‌آویو همچنان در تلاش برای پاک کردن لکه ناتوانی امنیتی خود از طریق تهدیدات لفظی جدید است. 
فرار از بحران
البته گزارش روزنامه تایمز انگلیس، تنها تهدید ادعا شده از سوی صهیونیست‌ها در دو روز گذشته نبوده است، بلکه همزمان پایگاه صهیونیستی آی24 نیز در گزارش روز دوشنبه خود اعلام کرده که مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی یکشنبه شب در جلسه‌ای ۴ساعته، تصمیمات و اقدامات لازم در مواجهه با عملیات‌های مقاومتی فلسطینیان را بررسی کردند و طی این گفت‌وگوها مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی با دو موضوع و سؤال اساسی مواجه شدند. اولین موضوع مورد بحث صهیونیست‌ها افزایش عملیات‌های تهاجمی در جنین و شهرهای مجاور است. طبق این گزارش‌ها، مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی به این نتیجه رسیده‌اند که در این مرحله تقریباً تمام عملیات‌های مقاومتی از جِنین آغاز می‌شود، اما صهیونیست‌ها به خوبی می‌دانند که درگیری در جنین منجر به عملیات‌های بیشتری خواهد شد و نظامیان آنها را وادار خواهد کرد تا به مناطق دیگری نیز یورش ببرند. 
در ادامه این گزارش می‌خوانیم «موضوع دوم مورد بحث که موجب سردرگمی مقامات تل‌آویو شده، میزان موفقیت اقدامات و صحیح بودن پاسخ به عملیات‌های مقاومتی است که از غزه و نوار غربی انجام می‌شوند.» «نفتالی بنت» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی هم اخیراً تهدید کرده بود آنانی را که مشوّق و حامی عملیات‌های استشهادی در اراضی اشغالی هستند، مورد هدف قرار خواهند داد. این در حالی است که مقامات امنیتی تل‌آویو، جنبش «حماس» را عامل انجام عملیات‌های مقاومتی در نوار غربی می‌دانند. به همین دلیل گزارش‌های عبری حاکی از آن هستند که مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی در پاسخ و یا عدم پاسخ به این عملیات‌ها تردید دارند؛ به‌ویژه آنکه ارتش صهیونیست‌ها در حال حاضر نیز، در نوار غربی مشغول مقابله با فلسطینیان است. 
در این گزارش‌ها اگرچه اشاره‌ای به انجام عملیات نظامی مستقیم از سوی صهیونیست‌ها در مناطق فلسطینی نشده، اما به نظر می‌رسد که نخست‌وزیر و مقامات این رژیم به‌دلیل شرایط متزلزل خود چندان هم بی‌علاقه نیست تا با به راه‌انداختن یک جنگ و درگیری نظامی تمام عیار با فلسطینی‌ها، توجهات و نارضایتی‌های افکارعمومی در مناطق اشغالی را به سمت یک درگیری خارجی سوق دهد و این همان شرایطی است که تحت عنوان «بحران زیست بودن تل‌آویو» از آن یاد می‌شود. 
علاقه صهیونیست‌ها برای به راه‌انداختن یک درگیری نظامی محدود با فلسطینی‌ها به‌ویژه زمانی بیشتر نمایان می‌شود که در چند شب گذشته اعتراضات داخلی و تظاهرات خشونت باری علیه «نفتالی بنت» در تل‌آویو برگزار شده و حتی برخی پیش‌بینی سقوط کابینه تل‌آویو را مطرح کرده‌اند. در این وضعیت شاید به زعم مقامات صهیونیست یک درگیری خارجی بتواند توجه افکار عمومی را از مشکلات ناامنی و بحران امنیتی داخلی به یک درگیری نظامی خارجی منحرف کند.
آتش در خرمن اسرائیل
مقامات صهیونیستی این روزها در برابر عملیات‌های جوانان فلسطینی چاره‌ای جز تهدید لفظی ندارند، خودشان هم این را می‌دانند که درگیری نظامی جدید و مستقیم با گروه‌های فلسطینی تیر خلاص را بر پیکره تل‌آویو خواهد زد و از همین رو نسبت به هرگونه تقابل نظامی مستقیم با مقاومت فلسطین به شدت دچار تردید و نگرانی هستند.
اگرچه هنوز هیچ درگیری نظامی مستقیمی در سرزمین‌های فلسطینی آغاز نشده، اما عضو کمیته مرکزی جبهه مردمی برای آزادی فلسطین هشدار داده است که «مقاومت با ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی به قدس و مسجدالاقصی تمام سرزمین‌های اشغالی را از شمال تا جنوب به آتش می‌کشد.» «ماهر مزهر» از اعضای کمیته مرکزی جبهه مردمی برای آزادی فلسطین تاکید کرد که قصد نهادهای صهیونیستی موسوم به «معبد» برای هجوم به مسجد مبارک الاقصی اعلان جنگ و انفجار کل اوضاع است. «مزهر» با بیان اینکه «مقاومت فلسطین هرگز اجازه نمی‌دهد رژیم اشغالگر هر بلایی بخواهد بر سر اهالی شهر قدس بیاورد» گفـت: «هر تلاشی از سوی شهرک‌نشینان جنایتکار برای هتک حرمت مسجدالاقصی با آتش و باروت پاسخ داده خواهد شد.»