اروپا به ناکارآمدی تحریمها علیه روسیه اعتراف کرد
به گزارش راشاتودی، «متئوس موراویکی»؛ نخستوزیر لهستان، اعتراف کرد: تا الان ما شاهد آن هستیم که روسیه با تحریمها به شکل مناسبی کنار آمده است. برای اصلاح این شرایط ورشو در حال کار روی اعمال سیاستهای تنبیهی بیشتر علیه روسیه است.
در عین حال اورسولا وندر لین، دبیر کمیسیون اروپایی، اعلام کرده است که اتحادیه اروپا به شدت در حال کار بر روی یک طرح جدید برای مقابله با مسکو است.
وی گفته ششمین بسته تحریمها علیه روسیه به زودی اعمال میشود. ما به شدت در تلاش هستیم تا نه تنها از زغال سنگ، بلکه از واردات نفت از روسیه هم فاصله بگیریم. همچنین به گزارش اویل پرایس، نمایندگان آلمان در اتحادیه اروپا با یک تغییر موضع جدی اعلام کردند آلمان دیگر مخالف تحریم کامل نفت روسیه نیست با این شرط که فرصت کافی برای جایگزینی نفت این کشور داشته باشد.
«رابرتهابک»؛ وزیر اقتصاد آلمان در اوایل همین هفته گفت: «در حال حاضر کشورش میتواند تحریم کامل نفت روسیه را مدیریت کند و امیدوار است طی چند روز جایگزینی برای آن بیابد.»
آلمان سهم نفت روسیه از کل واردات نفت خود را تا 12 درصد پایین آوردهاست. این کشور قبل از جنگ اوکراین، 35 درصد از نفت مورد نیاز خود را از روسیه وارد میکرد.
«لیز تراس»؛ وزیر خارجه انگلیس هم بامداد پنجشنبه خواستار قطع واردات انرژی شامل نفت و گاز از روسیه شد و افزود: «روسیه از درآمدهای نفت و گاز عایدی کسب میکند تا نفوذ بیشتری در جهان داشته باشد. ما منابع مالی پوتین را برای جنگش خشک میکنیم.»
ادعای آمریکا- اعتراف اروپا
«آنتونی بلینکن»؛ وزیر امور خارجه آمریکا، بامداد پنجشنبه روی دست آلمان و انگلیس بلند شد و ادعا کرد: «روسیه به دلیل تحریمهای اعمال شده علیه خود، قادر به نوسازی صنعت دفاعی خود نخواهد بود. اقتصاد روسیه هم به دلیل تحریمهای سخت و مهاجرت صدها شرکت از روسیه در حال فروپاشی است و اتحادیه اروپا در حال بررسی اعمال تحریم نفت روسیه به عنوان گام بعدی است.»
با اینحال او اعتراف کرد: «ما در ماه می، در دوران ریاست خود بر شورای امنیت سازمان ملل بر موضوع امنیت غذایی تمرکز خواهیم کرد. مشکل امنیت غذایی با تجاوز روسیه به اوکراین تشدید شده است.»
ادعای وزیر خارجه آمریکا درباره فروپاشی اقتصادی روسیه در حالی است که به گزارش خبرگزاری تاس، «پائولو جنتیلونی»؛ کمیسر اقتصادی اروپا اذعان کرد که اقتصاد اتحادیه اروپا در پی جنگ روسیه و اوکراین با رکود مواجه است.
وی در یک کنفرانس اقتصادی که روز پنجشنبه برگزار شد، گفت: وضعیت در اوکراین عامل عدم اطمینان و غیرقابل پیشبینی بودن آینده اروپاست؛ بدیهی است که رشد اقتصادی با خطر رکود، کند میشود. شرایط اقتصادی اروپا بسیار به مدت درگیریها، افزایش مقیاس تحریم روسیه در بخش انرژی و واکنش تجارت جهانی بستگی دارد.
کمیسر اقتصادی اروپا خاطرنشان کرد: همهگیری ویروس کرونا دومین موضوعی است که ممکن است بر رشد اقتصاد کشورهای عضو اتحادیه اروپا تأثیر منفی بگذارد. مقابله با هر دو چالش از طریق پاسخهای مشترک امکانپذیر است، چرا که با توجه به ارز مشترک کشورهای اتحادیه اروپا، تشویق به (اقدامات) متفاوت خطرآفرین است. آخرین تحولات «ممکن است روند دستیابی به خودمختاری استراتژیک» اروپا را تسهیل کند.