kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۰۵۸۹
تاریخ انتشار : ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۲:۴۷
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

بازی کثیف مدعیان اصلاحات منتقد‌سازی از اعضای دولت!

 

سرویس سیاسی-
روزنامه اعتماد روز گذشته در مطلبی با عنوان «محسن رضايي اولين قرباني انتقادات اقتصادي از دولت رئيسي» نوشت: «بسياري از رسانه‌ها مي‌گويند محسن رضايي از كابينه حذف شده و اولين ترميم كابينه رئيسي، يا به عبارت ديگر اولين واكنش رييس‌جمهور به انتقادات درباره ناكارآمدي تيم اقتصادي كابينه بوده است... حالا مشخص است كه افرادي در دولت به دنبال مقصر ناكارآمدي اقتصادي برنامه‌هاي يك سال گذشته دولت هستند و محسن رضايي اولين قرباني آنهاست. هرچند اخبار موثقي به گوش مي‌رسد كه خاندوزي و عبدالملكي هم به خاطر رقم ميزان دستمزد كارگران اختلاف نظر دارند و چهره‌هاي اقتصادي و موثر مجلس نيز، به عملكرد چهره‌هاي اقتصادي دولت انتقاد دارند.»
گفتنی است پیش از انتخاب آیت‌الله رئیسی و روی‌کار آمدن دولت‌سیزدهم جریان اصلاحات با رسانه‌ها و انتقادات فردی دولت تشکیل نشده وی را مورد هجمه قرار دادند. این روند تا پس از انتخاب آیت‌الله رئیسی و روی کار آمدن دولت سیزدهم ادامه داشت و اکنون این جریان که در دولت یازدهم و دوازدهم سکوت اختیار کرده بود و با وجود کاستی‌ها و مدیریت غلط و پر اشتباه حسن‌روحانی هیچ‌گونه انتقادی را نه در رسانه‌های خود عنوان می‌کردند و نه فعالان رسانه‌ای این جریان منتقد وضع موجود بودند، اکنون بیشترین انتقادات را به دولت نوپای آیت‌الله رئیسی ابراز می‌کنند، اما انتقاداتی که هیچ‌گاه از جنس انتقادات سازنده نبوده و صرفا با اهداف سیاسی و تخریب عنوان می‌شوند. روند اختلاف افکنی بین مسئولان و همچنین بین قوا نیز در ماه‌های اخیر شیوه‌ای جدید به خود گرفته و با کوبیدن به طبل اختلاف بین اعضای دولت و همچنین دولت و مجلس تلاش می‌کنند حواشی را بر متن خدمت به مردم قالب کند و علاوه‌بر دلسردی مردم از بهبود شرایط حاصل از ۸ سال مدیریت غلط اصلاح‌طلبان در کشور، مسئولان را درگیر پاسخگویی به حواشی کرده تا از مسئولیت اصلی خود یعنی ارائه خدمت به مردم بازبمانند.
بدون برجام هم پول­‌های کشورمان آزاد شد
کرامتی دیگر برای برجام بتراشید!
روزنامه شرق در سرمقاله خود نوشت: «۹ ماه از روی‌کار‌آمدن دولت سیزدهم‌ می‌گذرد. از شعارهای دوره مبارزات انتخاباتی که فقط با نگاه پررنگ به «صندوق رأی» و «صندلی پاستور» بر زبان کاندیداها جاری می‌شود که بگذریم، به جرئت می‌توان ادعا کرد سیاست خارجی کشور در 9 ماه اخیر در همه حوزه‌ها بلاتکلیف، سردرگم‌ و بی‌برنامه است و همچون کشتی بی‌لنگر در توصیف مولاناست که «کژ می‌شد و مژ می‌شد».
این نوشتار در ادامه آورده: «1-افق توافق هسته‌ای به‌عنوان مهم‌ترین پرونده سیاست خارجی همچنان در‌هاله‌ای از ابهام قرار دارد. بیش از یک ماه است که مذاکرات و توافق در همه موضوعات مرتبط با برجام خاتمه یافته و براساس اطلاعات موثق باقری‌کنی هم در جلسه‌ای مرتبط گفته است که دیگر کاری در وین ندارد و باید «تصمیم سیاسی» اتخاذ شود. دولت جدید شش دور مذاکرات دولت قبل را کنار گذاشت، برای توجیه جلوگیری از توافق در دسترس هفته‌های آخر دولت روحانی، مواردی را خارج از محدوده برجام، به‌عنوان شرط توافق روی میز گذاشت از مذاکره مستقیم با طرف اصلی سر باز زد و در مقابل خواسته آمریکا که گفته است اگر تحریم‌های غیر از برجام لغو شود باید درباره دیگر موارد نیز مذاکره و توافق شود، بی‌اعتنایی کرد. وزیر خارجه دولت انقلابی هم که ظاهرا فقط دستی از دور بر مذاکرات دارد، گاهی با گزاره‌هایی که نقل مجالس و فضای مجازی است، سخنرانی می‌کند.»
در ادامه این سرمقاله می‌خوانیم: «2- برجام روحانی و ظریف هر عیب و نقصی داشت، حداقل توانست پول‌های آزادشده را مستقیم به خزانه کشور بیاورد[!!] اقدامی که ترامپ بارها به خاطر آن، به شدت به اوباما حمله کرد.»
نخست آنکه در نظر جماعت مدعی اصلاح‌طلبی مقاومت در برابر زیاده‌خواهی غربی‌ها و آمریکایی‌ها و تن ندادن به برجامی با «دستاورد تقریبا هیچ» که صنعت هسته‌ای کشورمان را نیز محدود و کند کرده بود بلاتکلیفی و سردرگمی است!
دومین نکته این است که این جماعت در حالی که اقرارهای صریح دولتمردان تدبیر و امید را که بارها گفتند دستاورد برجام برای ما تقریبا صفر بوده پیش روی جامعه قرار دارد و دیگر نمی‌توانند منکر آن اقرارهای صریح شوند برای آنکه برای برجام کرامت تراشی کنند می‌گویند برجام دست‌کم پول‌های بلوکه شده ایران را آزاد کرد! در این مورد باید گفت که شگفتا از این کرامت... چرا که بدون برجام هم پول‌های کشورمان به مدد الهی آزاد شده و ان شاءالله بعد از این هم آزاد خواهد شد.
سومین نکته اینکه این جماعت به دولت سیزدهم می‌تازند که چرا معتقد است که مواردی مانند موشکی و منطقه‌ای را مواردی خارج از موضوع برجام دانسته است! اگر مقدرات کشور در دستان این طیف بود یا در دستان افرادی نظیر نویسنده این سرمقاله شرق احتمالا در برابر دستورات غربی‌ها همه کشور و امور ملت را دو دستی به غرب تقدیم می‌کرد تا برجامی بی‌خاصیت را به او بدهند.
تورم بی‌­سابقه در 70سال گذشته در سال آخر دولت روحانی
روزنامه ابتکار در مطلبی نوشت: «اخیراً معاون اقتصادی بانک مرکزی اظهار کرده است که طبق آمارهای بانک مرکزی از ابتدای دولت سیزدهم تا پایان سال گذشته حدود ۱۳ درصد نرخ تورم کاهش داشته است.»
در ادامه این مطلب به نقل از معاون اقتصادی بانک مرکزی آمده است: «آمار مربوط به تورم کماکان در بانک مرکزی تولید می‌شود و به صورت ماهانه در اختیار مقامات و مسئولان اقتصادی کشور قرار می‌گیرد. نرخ تورم از ۴۷.۱ درصد در سال ۱۳۹۹ نهایتاً به ۵۹.۳ درصد در شهریور ۱۴۰۰ [تا زمان روی کار آمدن و مستقر شدن دولت رئیسی] رسید که در هفت دهه گذشته بی‌سابقه بوده است. خوشبختانه از شهریور ۱۴۰۰ به بعد نرخ تورم ۱۲ ماهه در مسیری نزولی قرار داشته و با ۱۳.۱ واحد درصد کاهش به ۴۶.۲ درصد در اسفند ۱۴۰۰ رسیده است. بر این اساس، آماری که رئیس‌جمهور درباره کاهش ۱۳ درصدی نرخ تورم بیان کردند مستند به آمار بانک مرکزی بوده است.»
ابتکار نوشت: «قربانی (معاون اقتصادی بانک مرکزی) همچنین از کاهش چشمگیر نرخ تورم نقطه به نقطه در دولت سیزدهم خبر داد و افزود: نرخ تورم نقطه به نقطه نیز که در شهریور ۱۴۰۰ در سطح ۵۴.۹ درصد قرار داشت، با ۲۵.۴ واحد درصد کاهش به ۲۹.۵ درصد در اسفند ۱۴۰۰ رسیده است.»