ارز ۴۲۰۰ تومانی رانت کلانی را نصیب عدهای کرده است
ارسلان قاسمی در گفتوگو با خبرگزاری مهر در واکنش به تعلل دولت در حذف سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی اظهار داشت: قرار بود که این سیاست در جهت حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان اجرا شود اما فقط توانست منافع عدهای واردکننده را تأمین کند.
وی با بیان اینکه اجرای سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی، رانت کلانی را نصیب عدهای خاص کرده است، گفت: حذف یا تداوم این سیاست طی دو الی سه سال گذشته محل مناقشه دولت و مجلس بوده و تاکنون نیز نتوانستهاند به یک سیاست واحد در این زمینه دست پیدا کنند درحالیکه چنین سیاستی نیاز به یک تصمیم قاطع دارد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون سه میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی به نهادههای دامی تخصیص یافته است، گفت: همه چیز مبهم و غیرشفاف است و اصلاً مشخص نیست این ارز به چه کسی و چه مقدار تخصیص یافته و اثر این یارانه را مردم کجا میتوانند ببینند.
قاسمی افزود: تعداد کسانی که بازار نهاده کشور را در دست دارند به انگشتان یک دست هم نمیرسد اما اجرای سیاستهای نادرست در سالهای اخیر از جمله سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی منجر به این شده که این افراد بسیار قدرتمند شوند. او با اشاره به افزایش حضور دولت اضافه کرد: سهم شرکت پشتیبانی امور دام در سالهای
۹۵ تا ۹۷ از واردات نهادههای دامی یک تا دو درصد بوده اما در سال گذشته به ۳۵ درصد رسیده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون با اشاره به اینکه گفته میشود در واردات نهادههای دامی انحصار گستردهای وجود دارد که همین یکی از دلایل نابسامانی بازار نهادههاست، افزود: برخلاف اینکه در واردات نهادههای دامی ظاهراً ۹۵ شرکت فعالیت میکنند اما انحصار بسیار پیچیدهای در این حوزه وجود دارد.
قاسمی با تأکید بر اینکه دولت برای مبارزه با این رانت در قدم اول باید ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کند، گفت: حذف این سیاست نوعی جراحی در بدنه اقتصاد ایران است و هیچ جراحی بدون درد و خونریزی نخواهد بود .
او اضافه کرد: زمانی که ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود، میان واردکنندگان رقابت به وجود میآید و این رقابت جای انحصار را میگیرد؛ آن زمان بهترین کیفیت با ارزانترین قیمت اهمیت پیدا میکند.