وال استریت ژورنال: اروپاییها بی سروصدا در حال خرید نفت روسیهاند
سرویس خارجی-
در حالی که کشورهای اروپایی در ظاهر تلاش میکنند تا نفت و گاز روسیه را تحریم کنند اما
وال استریت ژورنال در گزارشی به نقل از منابع آمریکایی نوشته اروپاییها به صورت مخفیانه در حال خرید نفت روسیه هستند و این خریدها افزایش بسیار چشمگیری نیز داشته است.
جنگ اوکراین در آستانه دو ماهه شدن قرار دارد. طی این مدت بیش از 12 میلیون نفر در این کشور آواره شده و هزاران نفر نیز از دو طرف کشته شدهاند. اوکراین نیز در طی این مدت کاملاً ویران شده به طوری که به گفته نخستوزیر این کشور 600 میلیارد دلار بازسازی این کشور هزینه در پی دارد. اروپا و آمریکا طی دو ماه گذشته تحریمهای گستردهای را وضع کردهاند. در همین راستا کشورهای غربی تلاش گستردهای را برای بینیازی از نفت و گاز روسیه شروع کردهاند، تلاشی که به نظر میرسد تا کنون بینتیجه بوده است. «مدودف» معاون شورای امنیت ملی روسیه که زمانی هم نخستوزیر و رئیسجمهوری روسیه بود، گفته که اروپا بدون گاز روسیه حتی یک هفته هم دوام نمیآورد. در نشانهای دیگر از بروز اختلاف در اروپا بر سر تحریمهای ضد روسی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه در مصاحبهای گفت که در میان کشورهای اروپایی اتفاق نظری درباره تحریمهای جدیدی علیه روسیه به خصوص در زمینه تحریم انرژی وجود ندارد. «جوزپ بورل» در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی«رپوبلیکا» گفت: «در آینده نزدیک، ما با موضوع تحریمها باز خواهیم گشت اما برخی کشورها پیشتر گفته بودهاند که آنها این تصمیم جمعی را رد خواهند کرد.»
خرید نفت مخفیانه از روسیه
در همین راستا یک پایگاه غربی نیز نوشته کشورهای اروپایی علیرغم تهدید روسیه به تحریم همچنان در حال خرید نفت از این کشور به صورت مخفیانه هستند. منابع خبری میگویند نفت روسیه طی هفتههای گذشته راهش را به بازار اروپا باز کرده. با آنکه تهدیدها و لفاظیها برای تحریم روسیه همچنان ادامه دارند اما محمولههای نفت این کشور تحویل نفتکشها میشوند و در حالی که مقصدشان «نامعلوم» اعلام میشود سر از بازارهای نفت اروپا در آورده و در آنجا به صورت مخفیانه خرید و فروش میشوند.
به گزارش فارس پایگاه آمریکایی «فورچون» به نقل از «تانکر ترکرز» که حرکت نفتکشها را رصد میکند نوشته تنها در ماه آوریل(فروردین) به طور متوسط روزانه ۱.۶ میلیون بشکه نفت، روسیه را ترک کرده و روانه مقصدهای نامعلوم شده است. گزارشی جدید از والاستریتژورنال نیز نشان میدهد این رویه به تازگی افزایش پیدا کرده به طوری که بیش از ۱۱.۱ میلیون بشکه نفت تحویلتانکرهایی بدون مقصد معلوم شدهاند. این در حالی است که تا قبل از آغاز جنگ اوکراین آمار ارسال چنین محمولههایی تقریباً صفر بوده است.با آنکه اتحادیه اروپا هنوز به صورت رسمی واردات نفت از روسیه را تحریم نکرده، تاجران نفتی در اروپا خودشان به پیشواز تحریمهای احتمالی رفتهاند. پایگاه فورچون نوشته این تاجران نگران هستند که خرید نفت از روسیه به عنوان تأمین مالی دولتی دیده شود که به ارتکاب «جرائم جنگی» متهم شده است.از سوی دیگر بر اساس این گزارش نفت ارزانقیمت روسیه برای تاجران نفتی اروپایی وسوسهانگیزتر از آن است که بتوانند از آن بگذرند.پایگاه فورچون در پاسخ به این سؤال که عنوان «مقصد نامعلوم» چه معنایی میدهد نوشته نفت در دریا به کشتیهای بزرگتری منتقل شده و با نفتی که از مبدأهای دیگر آمده مخلوط میشود تا به این شکل، نقطه مبدأ آن نامعلوم شود.تاجران به روزنامه والاستریتژورنال گفتهاند نفتی که به عنوان نفت مخلوط لتونی یا نفت مخلوط ترکمنستان در بازار عرضه میشود حاوی مقادیر زیادی نفت روسیه است.آمریکا، کانادا، انگلیس و استرالیا کشورهایی هستند که نفت روسیه را تحریم کردهاند اما اتحادیه اروپا که وابستگی بیشتری به انرژی روسیه دارند هنوز بر سر تحریمها تصمیمی نگرفتهاند. روسیه در حال حاضر تأمینکننده ۲۷ درصد از نفت کشورهای اروپایی است.پایگاه فورچون نوشته اتحادیه اروپا متعهد شده واردات گاز از روسیه را تا دو سوم در سال کاهش دهد. قرار است ۲۷ کشور عضو این اتحادیه اواسط ماه می(اردیبهشت) طرحی را منتشر کنند که در آن برنامه بروکسل برای قطع خرید نفت، گاز و زغالسنگ از روسیه تشریح شده است.
نابودی اقتصاد آلمان
بانک مرکزی آلمان اما در جدیدترین بولتن ماهانه خود اعلام کرده که تحریم گاز روسیه منجر به کاهش ۵ درصدی تولید ناخالص داخلی آلمان در سال جاری خواهد شد که در نهایت باعث افزایش قیمت انرژی و یکی از عمیقترین رکودهای دهههای اخیر میشود. اتحادیه اروپا از ماه اوت
(مرداد 140۱) واردات ذغال سنگ روسیه را ممنوع خواهد کرد، اما تحویل گاز قرار است ادامه پیدا کند. ماه گذشته گروهی متشکل از ۹ اقتصاددان آلمانی پیامدهای تحریم کامل انرژی روسیه را قابل مدیریت خواندند و گفتند این امر بین ۰.۳ تا ۳ درصد تولید ناخالص داخلی کشور را تحت تاثیر قرار خواهد داد. با این حال، مدیران صنعتی هشدار دادهاند توقف ناگهانی واردات گاز میتواند «کل اقتصاد» آلمان را نابود کرده و بدترین بحران اقتصادی از ۱۹۴۵ را رقم بزند.
آزمایش موشک قاره پیما
همزمان با ادامه جنگ اوکراین روسیه در یک نمایش قدرت، موشک بالستیک قاره پیمای جدید با قابلیت حمل کلاهک هستهای را آزمایش کرد که به گفته پوتین دشمنان مسکو را وادار به توقف و تفکر میکند. به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، در تصاویری تلویزیونی پوتین در حالیکه ارتش به وی اطلاع میدهد موشک «سارمات» برای اولین بار از پلستسک در شمال غربی روسیه آزمایش شده و اهدافی را در شبه جزیره کامچاتکا در فاصله نزدیک به 6000 کیلومتری (3700 مایلی) مورد اصابت قرارداده است، به نمایش گذاشته شد.آزمایش «سارمات»که سالها در حال توسعه بود، غرب را غافلگیر نکرد، اما در لحظه تشدید تنش ژئوپلیتیکی رخ داد.پوتین گفت: «مجموعه جدید دارای بالاترین ویژگیهای تاکتیکی و فنی است و میتواند بر تمام ابزارهای مدرن دفاع ضد موشکی غلبه کند. این مجموعه مشابهی در جهان ندارد و تا مدتها نیز نخواهد داشت. این سلاح واقعاً منحصربهفرد پتانسیل رزمی نیروهای مسلح ما را تقویت میکند، امنیت روسیه را در برابر تهدیدات خارجی به طور قابل اعتماد تضمین میکند و برای کسانی که در تب و تاب لفاظیهای تهاجمی جنونآمیز، تلاش میکنند کشور ما را تهدید کنند، زمینه تفکر فراهم میکند.» به گفته تحلیلگران غربی، توانایی سارمات برای حمل دهها کلاهک هستهای، و توانایی روسیه برای پرتاب آن بر فراز هر یک از قطبهای زمین، چالشی بزرگ برای سیستمهای ردیابی و رادار زمینی و ماهوارهای ایجاد خواهد کرد.ارتش روسیه همچنین گفته که سارمات توانایی پرواز تا ۲۷ برابر سریعتر از سرعت صوت را دارد و در عین حال از قدرت مانور بالایی برای دور زدن سپر موشکی دشمن برخوردار است.