kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۰۳۲۲
تاریخ انتشار : ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۶

نجف در شب 21 ماه رمضان، میزبان 3 میلیون زائر دلسوخته

 
 
 
سرویس خارجی-
شهر نجف اشرف و حرم مولا امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام شب 21 ماه رمضان میزبان حدود 
3 میلیون نفر از مسلمانان و زائران دل سوخته بودند که برای احیای دومین شب قدر و سوگواری امام اول شیعیان در این شهر و حرم گِرد هم آمده بودند.
روز جمعه مصادف با شب 21 رمضان 1443 هـ..ق، شب قدر و شب شهادت مولای متقیان حضرت امام علی‌(ع)، شهر نجف اشرف و حرم امام اول شیعیان امیرالمؤمنین‌(ع) میزبان تمام دلسوخته‌گان ولایت بود که برای عزاداری شهادت امام خود و برای برگزاری مراسم شب قدر جمع شده بودند.
 به گزارش تسنیم، صدها هزار نفر از مسلمانان شب جمعه دومین شب از لیالی قدر را در کنار حرم امام علی‌(ع) را زنده نگه داشته و برای این امام همام سوگواری کردند. خبرگزاری شفق عراق امروز شنبه گزارش داد که تعداد زائرانی که وارد شهر نجف اشرف شدند، بر اساس آمار ارائه شده مجموعاً 3 میلیون نفر برآورد شده است. منابع خبری گزارش داده‌اند نیروهای حشد‌الشعبی امنیت شهر را برای حضور زائران در این مراسم تأمین کرده‌اند.
نجف بعد از مکه مکرمه و مدینه، حرم رسول‌الله صلوات الله 
علیه و آله، پایتخت معنوی شیعیان جهان است. این شهر پیش از اسلام محل سکونت بوده است؛ اما با ساخته شدن قبه و بارگاه بر مقبره امام علی(ع) در قرن دوم قمری، تبدیل به یک شهر پر رونق شد و بسیاری از شیعیان به این شهر مهاجرت کردند.
محل دفن امام علی(ع) به مدت ۹۰ سال مخفی بود و تنها عده خاصی از یاران و اصحاب ائمه نسبت به آن آگاهی داشتند تا اینکه در سال ۱۳۵ق، امام صادق(ع)، محل دفن امام علی(ع) را آشکار کرد و نجف محلی برای زیارت دوست‌داران اهل بیت(ع) شد؛ چرا که امام علی(ع) – که در روز جمعه ۱۳ رجب در سال ۳۰ عام‌الفیل در مکه درون کعبه متولد شد – در سحرگاه ۱۹ رمضان سال ۴۰ قمری در مسجد کوفه در حال سجده، به دست ابن ملجم مرادی که یکی از خوارج بود ضربت شمشیر خورد و دو روز بعد در ۲۱ رمضان به شهادت رسید و مخفیانه دفن شد. امام اول شیعیان پس از شهادت، چنان‌که خود وصیت کرده بود، توسط امام حسن(ع)، امام حسین(ع)، محمد بن حنفیه و با همراهی عبدالله بن جعفر، شبانه و مخفیانه در نجف کنونی (غریین در آن زمان) به خاک سپرده و قبرش مخفی شد.
گفته می‌شود، از آنجایی که امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) از عداوت خاندان بنی امیه که آن زمان رهبری‌اش با معاویه بود نسبت به بنی‌هاشم و همچنین عداوت خوارج نهروان آگاهی داشت، برای پیشگیری از هتک حرمت مرقد شریفش وصیت و اصرار بر پنهان داشتن محل دفن خود و شبانه دفن شدنش داشت.
همچنین گفتنی است، حوزه علمیه این شهر از قدیمی‌ترین حوزه‌های علمیه است که طبق نقل‌های تاریخی، در قرن پنجم قمری به دست شیخ طوسی بنا نهاده شده است. عالمان و فقیهان زیادی در این حوزه تحصیل کرده‌اند، از جمله حضرات آیات شیخ مرتضی انصاری، محمدکاظم آخوند خراسانی، سید محمدکاظم طباطبایی یزدی، سید محسن حکیم، سید ابوالقاسم خویی و سید علی سیستانی.