kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۸۶۷۶
تاریخ انتشار : ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۷

امیرعبداللهیان: دولت سیزدهم دو مسیر خنثی‌سازی و لغو تحریم‌ها را ادامه خواهد داد

 

سرویس سیاسی-
وزیر خارجه کشورمان با بیان اینکه «تحریم‌های آمریکا برخلاف تمامی هنجارهای بین‌المللی و حقوق بشر است» گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران با قدرت و منطق در دو مسیر خنثی‌سازی تحریم‌ها و لغو تحریم‌ها از طریق مذاکرات وین ادامه مسیر خواهد داد.
«ابعاد و تبعات غیرانسانی تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا بر مردم کشورهای تحت تحریم» در نشستی که دوشنبه ۲۳ اسفند ماه در محل وزارت خارجه تشکیل شد، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
این‌ نشست تخصصی با حضور «محسن رضایی» معاون اقتصادی ریاست جمهوری، «امیرعبداللهیان» وزیر خارجه ایران و «منوچهر متکی» وزیر خارجه اسبق و مدیران ارشد وزارت خارجه برگزار شد.
محسن رضایی معاون اقتصادی رئیس‌جمهور در این جلسه با‌ اشاره به این‌که نقطه کانونی تحریم‌هایی که آمریکا وضع می‌کند، هدف قرار دادن اقتصاد کشورها و تحت فشار قرار دادن مردم و شکستن مقاومت مردمی است که به سیاست‌های یکجانبه‌گرایی آمریکا روی خوش نشان نمی‌دهند، تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران دارای تجارب فراوانی در خنثی‌سازی و بی‌اثر کردن و مقابله با تحریم‌های یکجانبه و ظالمانه آمریکاست.
رضایی افزود: خروج غیرقانونی و مستکبرانه دولت آمریکا از برجام، بهترین شاهد بر خوی استکباری واشنگتن است و برخورد این کشور در مذاکرات جاری نیز نشان می‌دهد که این کشور متکبرانه صرفاً خواهان اقدام و تعهد عملی کشورمان به برجام بوده و خود را موظف و ملزم به تعهداتی نمی‌داند که دولت آمریکا پیشاپیش در برجام قبول و تعهد کرده است.
معاون اقتصادی رئیس‌جمهور ابراز امیدواری کرد که دولت آمریکا با اخذ تصمیمات لازم، نشان دهد که نسبت به بازگشت به تعهداتش عزمی جدی دارد.
به گزارش فارس، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه نیز در این جلسه تأکید کرد: تحریم‌های ظالمانه و یکجانبه دولت آمریکا بر خلاف تمامی هنجارهای بین‌المللی و حقوق بشر است که بر ضد ملت‌های مستقل اعمال می‌شود.
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران با قدرت و منطق در دو مسیر خنثی‌سازی تحریم‌ها و لغو تحریم‌ها از طریق مذاکرات وین ادامه مسیر
خواهد داد.
گفتنی است حاضران در جلسه ضمن تبادل‌نظر درخصوص ابعاد مختلف تحریم‌های اعمالی و راه‌های مقابله با آن، بر مستند و مکتوب کردن تجارب موفق کشورمان در نحوه مقابله با تحریم‌های ظالمانه آمریکا تأکید کردند.
موضوعات باقیمانده در مذاکرات وین جزو خطوط قرمز ماست
امیرعبداللهیان روز دوشنبه در گفت‌وگوی تلفنی با همتای عمانی با بیان این‌که روند مذاکرات وین متوقف نشده و باقری به تلاش برای رسیدن به توافق خوب و پایدار ادامه می‌دهد، گفت: حل‌وفصل موضوعات باقیمانده که جزو خطوط قرمز ماست به اراده طرف آمریکایی و عدم اتلاف وقت مرتبط است.
رئیس دستگاه دیپلماسی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران برای حصول توافق خوب، قابل اتکا و پایدار کاملاًً جدی است.
آمریکا: چند مسئله کوچک
در مذاکرات وین باقی مانده‌اند
«ند پرایس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری در جمع خبرنگاران تصریح کرد که چند مسئله کوچک در مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین باقی
مانده‌اند.
او همچنین با بیان اینکه «مذاکرات پیچیده‌ای» در جریان است، گفت: «ما در مرحله‌ای هستیم که می‌توان آن را نزدیک به خط پایان دانست.
وقتی که شما در نزدیکی خط پایان قرار دارید، مسائلی که باقی‌ مانده‌اند به نسبت دشوارتر از همه‌
هستند.»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با‌ اشاره به تحریم‌ها علیه روسیه گفت که چنانچه این امر مانع به نتیجه رسیدن مذاکرات طرف‌های برجام در وین شود، واشنگتن مسیر‌های دیگر دیپلماتیک را بررسی خواهد کرد.
وی افزود که اکنون در جایی هستیم که می‌تواند معادل چیزی نزدیک به خط پایان باشد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پیش از این نیز با‌ اشاره به ایجاد وقفه در مذاکرات طرف‌های برجام در وین، گفت که این نیاز وجود دارد که تصمیم‌هایی در تهران و مسکو
اتخاذ شود.
وی افزود که همچنان معتقدیم که چنانچه تصمیم‌های لازم در مکان‌هایی مانند تهران و مسکو گرفته شوند، بازگشت دوجانبه به تعهدات برجامی امکان‌پذیر
خواهد بود.
اولیانوف: دستیابی به توافق در وین تنها به روسیه بستگی ندارد
میخائیل اولیانوف نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین روز دوشنبه در پیامی توئیتری خاطرنشان کرد که برخلاف «گمانه‌زنی‌های بی‌پایان»، توافق در مذاکرات وین تنها به روسیه بستگی ندارد.
این دیپلمات ارشد روس که به‌عنوان مذاکره‌کننده ارشد
کشورش مستقیماً در مذاکرات وین حضور دارد، در حساب کاربری
خود در توئیتر نوشت: «با توجه به گمانه‌زنی‌های بی‌پایان، لازم است یادآوری شود که به نتیجه رسیدن مذاکرات وین، که بسیار نزدیک است، تنها به روسیه
بستگی ندارد.»
وی افزود: «تعدادی از مشارکت‌کنندگان دیگر، سؤالاتی را مطرح کرده‌اند که باید قبل از توافق نهایی برای احیای برجام، به این سؤالات پرداخته شود.»