انتشار حقایق و مقابله با تحریف از جلوههای جهاد تبیین است
آیتالله سید ابراهیم رئیسی دیروز سهشنبه در سی و نهمین دوره جایزه کتاب سال و بیست و نهمین دوره جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، گفت: با وجود پیشرفتهای فناورانه و دیجیتال و ظهور شبکههای اجتماعی، کتاب همچنان جایگاه فاخر فرهنگی خود را دارد و تقریبا هیچ رسانهای نتوانسته جایگزین کتاب باشد.
رئیسی کتاب را پل ارتباطی بین فرهنگها و تمدنها و ابزار انتشار افکار و اندیشههای فرهیختگان و دانشمندان توصیف و تصریح کرد: اگر آثار بزرگانی مثل ابوعلی سینا، حافظ، سعدی، شیخ انصاری، آخوند خراسانی و شخصیتهای بزرگ دیگر در قالب کتاب حفظ و منتشر نمیشد، امروز چه کسی آنان را میشناخت؟
رئیسجمهور پس از توصیف جایگاه تعیینکننده کتاب در حیات یک ملت، گفت: انقلاب اسلامی مردم ایران به نوعی انقلاب فرهنگی بود و امام راحل و رهبر معظم انقلاب همواره مروج فرهنگ کتابخوانی و انس با کتاب بودهاند.
آیتالله رئیسی همچنین با اشاره به جایگاه والای آزادی بیان و اندیشه در جمهوری اسلامی گفت: در کنار این ارزشهای مهم، عدالت و انصاف در قلم و بیان نیز از ارزشهای فرهنگ انقلاب اسلامی است.
وی افزود: در نگاه قرآن که خداوند در آن به قلم قسم یاد کرده است، آن قلمی ارزش دارد که مایه هدایت انسانهاست و جوهر آن عدالت، عقلانیت، معنویت و اخلاق است، نه قلمی که به جای دانشافزایی و ارتقای مادی و معنوی بشر، بیاخلاقی و انحرافات را به ویژه برای جوانان، نوجوانان و کودکان ترویج میکند.
رئیسی در تشریح عدالت در بیان و قلم گفت: عدالت در بیان و قلم یعنی آنکه گوینده و نویسنده محققانه و با دقت مطالب را ارائه کند و سخن سست و بیاساس بیان نکند.
وی در ادامه، انتشار حقایق و مقابله با تحریف را از جلوههای جهاد تبیین دانست و خاطرنشان کرد: کتاب نقش مهم و اساسی در روشنگری عصرها برای نسلها دارد و میتواند ملاک مهمی برای تشخیص حق از باطل باشد.
رئیسی تالیف و نگارش مبتنی بر افشای چهره و ترفندهای دشمن را که دشمنان آن را نمیپسندند، حوزه اصلی جهاد تبیین توصیف کرد و گفت: متأسفانه امروز در عرصه فضای مجازی و حتی در عرصه نشر کتاب، آثاری منتشر میشود که تلاش دارد بدیهای خاندان خائن پهلوی را تطهیر و حقایق آشکار درباره خدمات جمهوری اسلامی و رزمندگان و مجاهدان آن را تحریف کند.
رئیسجمهور یکی دیگر از عرصههای مجاهدت نویسندگان و محققان را ثبت و انتقال حقایق به نسلها و عصرهای آینده دانست و افزود: دشمن نمیخواهد حقیقت مجاهدتها در دفاع مقدس و از خودگذشتگیهای مدافعان حرم شناخته شود؛ و اینکه رهبر معظم انقلاب سردار شهید سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس را مکتب معرفی کردند، برای آن بود که مشخص شود این شهیدان نه دو فرد بلکه قهرمانان جریانساز و نماد ایستادگی و مقاومت هستند.
رئیسی با بیان اینکه این جهاد، جهادی است که در آن صاحبان قلم و روشنفکران پیشتاز هستند، تصریح کرد: روشنفکر حقیقی کسی نیست که مردم را به فرهنگ غربی یا شرقی سوق دهد، بلکه کسی است که جامعه خود را به خوبی رصد میکند و به موقع به آحاد جامعه نسبت به آسیبها و خطرها هشدار میدهد.
رئیسجمهور تاکید کرد: این دسته از روشنفکران حقیقی، پیش و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تاثیرگذاری زیادی بر جامعه داشتند و امروز نیز رویشهای زیادی در این زمینه داریم که باید حمایت شوند تا بتوانند حقایق را برای انتقال به آیندگان ثبت و ضبط کنند.
پیش از سخنان رئیسجمهور، دکتر محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی ضمن ارائه گزارش از روند برگزاری رویداد جایزه کتاب سال و جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، توضیحاتی نیز درباره تلاشهای این وزارتخانه برای برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری با وجود همهگیری کرونا ارائه کرد.
بررسی طرح صیانت از فضای مجازی
با حضور رئیسجمهور
همچنین شورای عالی فضای مجازی دیروز در آخرین جلسه سال ۱۴۰۰ این شورا که به ریاست آیتالله رئیسی برگزار شد، بررسی وضعیت فضای مجازی کشور را در دستور کار قرار داد و روند پیشرفت ایجاد شبکه ملی اطلاعات را پیگیری کرد که مقرر شد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گزارش اقدامات سایر دستگاهها را در جهت تحقق شبکه ملی به نخستین جلسه شورای عالی فضای مجازی در سال آینده ارایه کند.
در این جلسه همچنین مقرر شد شرح وظایف کمیسیونهای عالی تنظیم مقررات شورای عالی فضای مجازی آماده و به جلسه آینده این شورا ارایه شود.
در جلسه دیروز برخی از اعضای شورای عالی فضای مجازی طرح صیانت از فضای مجازی را که در مجلس شورای اسلامی مطرح است، به بحث گذاشتند و اعضای شورا تأکید کردند چون وظیفه قانونگذاری به عهده مجلس شورای اسلامی است این طرح نیز بهتر است در مجلس به سرانجام برسد.
فراخوان انتخاب مهمترین اقدام 6 ماه گذشته رئیسجمهور
پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهور در فراخوانی از مردم دعوت کرد از میان 10 اقدام مهم و تاثیرگذار رئیسجمهور طی 6 ماه گذشته مهمترین آن را برگزینند.
1- واکسیناسیون عمومی، 2-سفرهای استانی، 3-آزادسازی سواحل دریاها و رودخانهها، 4-دیپلماسی فعال و متوازن در روابط خارجی و افزایش ارتباط با همسایگان، 5- افزایش فروش نفت در شرايط تحريم و وصول درآمدهای نفتی، 6- اعطای وام بدون ضامن، 7- حل مشکلات فاضلاب استان خوزستان، 8- اجرای طرح جهش تولید مسکن، 9- تكميل درگاه ملی صدور مجوزهای كسبوكار و 10- تعيين تكليف اموال مردم در سازمان اموال تمليكی از جمله اقدامات رئیسجمهور در طول 6 ماه گذشته و از آغاز دولت سیزدهم است که پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهور از مخاطبان خواسته تا مهمترین آن را انتخاب کنند.