طحاننظیف در نشست خبری:
طرح انتقال آب دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان تأیید شد
سخنگوی شورای نگهبان از تایید طرح انتقال آب از دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان در شورای نگهبان خبر داد.
دکتر هادی طحاننظیف، سخنگوی شورای نگهبان طی سخنانی در نشست خبری با اصحاب رسانه، آخرین نظرات شورای نگهبان را تشریح کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، وی در ابتدای این نشست ضمن تسلیت شهادت امام موسی کاظم(ع) در رابطه با بررسی آخرین طرحها و لوایح گفت: در این مدت ۱۵ طرح و لایحه بررسی شد و علاوه بر آن ۱۲ استعلام از سوی دیوان عدالت اداری گرفته شد که توسط فقهای شورای نگهبان بررسی و به آن پاسخ داده شده است.
سخنگوی شورای نگهبان درباره طرح انتقال آب دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان، بیان داشت: این طرح در جلسه اخیر شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت، در مرحله قبل، ابهاماتی نسبت به این طرح داشتیم ولی با اصلاحاتی که مجلس صورت داد، آن ابهامات رفع شد لذا مصوبه مجلس با اصلاحات جدید، خلاف شرع و قانون اساسی شناخته نشد؛ تایید این طرح برای هممیهنان خوبمان در استان سیستان و بلوچستان خبر خوشی است.
طحاننظیف افزود: بر این اساس وزارت نیرو با همکاری وزارت صنعت و با استفاده از توان علمی معاونت فناوری ریاست جمهوری مکلف هستند که زمینه سرمایهگذاری داخلی و خارجی را برای برداشت آب و نمک زدایی و انتقال آب به سیستان و بلوچستان را فراهم کنند و امیدواریم با اجرای این قانون، شاهد بهبود وضعیت آب این استان باشیم.
وی در پاسخ به طرح رتبهبندی معلمان خاطرنشان کرد: شورای نگهبان به دنبال حل مسئله است و اختلافی با مجلس ندارد. این طرح در مجلس مصوب شده اما ما به صورت رسمی آن را دریافت نکردهایم و بعد از دریافت طرح در دستور کار قرار میگیرد.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره ضرورت اصلاح ساختار بودجه گفت: این اصلاح یکی از امور اساسی و مهمی است که در سالهای اخیر مقام معظم رهبری نسبت به آن تاکیدات فراوانی داشتند؛ کارهایی در این زمینه انجام شده البته بحث کارشناسی وجود دارد که تا چه حدی آنها موثر بودند، ولی آنگونه که شایسته بوده، نسبت به این موضوع پرداخته نشده است؛ دولت قبل معتقد بود که اقداماتی را انجام داده و مجلس فعلی مصوبهای را به تصویب رساند و تبدیل به قانون شد؛ در حال حاضر میتوانم بگویم که اینها گامهای مقدماتی هستند.
طحان نظیف ادامه داد: انتظار این است که دولت و مجلس گامهای بلندتر و نهایی و عملی را در این خصوص بردارند تا هم خواسته مقام معظم رهبری محقق شود و علاوه بر آن، اصلاح ساختار بودجه به عنوان یکی از موضوعات فنی و تخصصی که روی خیلی از موضوعات کشور اثرگذار است، تحقق یافته و سامان پیدا کند.
وی در پاسخ به سوالی درباره نظر شورای نگهبان در مورد دخالت نمایندگان در عزل و نصبها، بیان داشت: ممکن است گزارشهایی در این خصوص دریافت کرده باشیم که مستلزم بررسی است. اما در طرف مقابل، نمایندهای به دولت و شورای نگهبان نامه زده و تأکید کرده است که در عزل و نصبها دخالتی نمیکند که این اقدام نیز قابل تقدیر است.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به طرح شفافیت آرای نمایندگان اظهار داشت: هر چیزی که به شفافیت بیشتر کمک کند و منع قانونی و شرعی نداشته باشد با آن موافقیم اما نسبت به مفاد طرح نمیتوانم فعلا اظهارنظر کنم و باید دید چه متنی به تصویب نمایندگان مجلس میرسد تا بعد از تصویب نسبت به آن اظهار نظر کنیم.
طحاننظیف در پاسخ به سوالی درباره بودجه شرکت های دولتی گفت: شرکتهای دولتی به خاطر شخصیتهای مستقلی که دارند طبیعتاً بخشی از استقلال را برای آنها قائل هستند اما این به معنای پذیرش عدم شفافیت آنها نیست چرا که این شرکتها سهم زیادی را از بودجه کشور را به خودشان اختصاص دادهاند و باید معلوم شود که دخل و خرج این شرکتها که از منابع عمومی است، دقیقا به چه صورت است.
وی ادامه داد: مجلس باید در زمینه بودجه شرکتهای دولتی ورود کند تا مشخص شود که این اعداد و ارقام تا چه حد دقیق هستند؛ ما در شورای نگهبان خصوصاً در سالهای گذشته نسبت به بودجههای شرکتهای دولتی حساسیت داشتهایم و امسال هم همین حساسیت را خواهیم داشت.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا مجلس بر اساس قانون میتواند در بودجه تغییر محتوایی ایجاد کند یا خیر، گفت: برخلاف برخی کشورهای دیگر که فقط پارلمان میتواند بودجه را تایید یا رد کند، در نظام حقوقی ما مجلس میتواند بودجه را بررسی و رسیدگی کند و در مواردی آن را تغییر دهد مشروط بر اینکه کلیت و شاکله بودجه تغییر نکند.