kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۵۷۸۸
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۱

سناتور آمریکایی: از تحریم‌ها علیه ایران چیزی نصیب آمریکا نشد

نماینده مجلس سنای آمریکا می‌گوید اجرای سیاست فشار حداکثری علیه ایران از طریق تحریم‌ها هیچ حاصلی برای ایالات متحده به همراه نداشته است.

 

سرویس سیاسی-

«کریس مورفی»، نماینده مجلس سنای آمریکا دیروز سه‌شنبه (۱۲ بهمن/ ۲ فوریه) از اجرای سیاست موسوم به «فشار حداکثری» که بعد از خروج از برجام در دوران ریاست‌جمهوری «دونالد ‌ترامپ»، علیه ایران به کار گرفته شد انتقاد کرد.
کریس مورفی دیروز عصر در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «از تحریم‌های «فشار حداکثری» ‌ترامپ علیه ایران چیزی نصیب ایالات متحده نشد. در واقع اوضاع بدتر شد. حملات بیشتر به نیروهای آمریکا صورت گرفت و برنامه هسته‌ای [ایران] بزرگ‌تر شد. باید آماده‌باشیم آن تحریم‌ها را در ازای بازگشت ایران به پایبندی به توافق هسته‌ای کاهش دهیم.»
واشنگتن: ایران تصمیم بگیرد امکان توافق وجود دارد
دور فعلی مذاکرات وین برای رفع تحریم‌های یکجانبه علیه جمهوری‌ اسلامی ایران در حالی پیش می‌رود که گمانه‌زنی‌های متفاوتی درباره روند این مذاکرات از سوی طرف‌های مذاکره‌کننده مطرح می‌شود و در تازه‌ترین این موارد، یکی از مقام‌های ارشد وزارت خارجه ایالات متحده روز دوشنبه در جمع خبرنگاران توپ را بار دیگر به زمین ایران انداخت و گفت راه به سوی رسیدن به توافق در مذاکرات وین وجود دارد اما ایران باید «هم‌اکنون تصمیمات سیاسی سخت و مهمی» اتخاذ کند.
وبگاه «اکسیوس» در این خصوص گزارش کرد که اظهارات این مقام وزارت خارجه آمریکا نشانه دیگری از خوش‌بینی دولت بایدن برای رسیدن به توافق در شرایطی است که مذاکرات برجامی وین به نقطه تصمیم‌گیری نزدیک‌تر می‌شود. هفته گذشته، «برت مک گورک» هماهنگ‌کننده امور غرب آسیا در کاخ سفید تصریح کرد که ایالات متحده و ایران در مسیر رسیدن به یک توافق احتمالی هستند.
این مقام وزارت خارجه آمریکا که به شرط ناشناس بودن با خبرنگاران صحبت می‌کرد گفت که مذاکرات وین این هفته وارد «مرحله نهایی» می‌شود و توضیح داد: «همچنان شکاف‌های مهمی وجود دارد اما اگر ایران به سرعت تصمیمات مهمی اتخاذ کند، مسیری به سوی توافق را می‌توانیم شاهد باشیم».
به گزارش فارس، این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا درخصوص ادامه مذاکرات وین گفت که ایالات متحده می‌تواند تنها برای چند هفته دیگر به مذاکرات ادامه دهد در غیر این صورت برنامه هسته‌ای ایران بسیار پیشرفته خواهد شد.
دوحه:
بازگشت به توافق هسته‌ای را
عامل ثبات منطقه می‌دانیم
«محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی» وزیر خارجه قطر به اظهارنظر درباره محتوای گفت‌وگوی «تمیم بن حمد» امیر قطر و «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا پرداخت.
وی به شبکه «الجزیره» گفت، گفت‌وگوی طرف قطری با ایرانی‌ها و آمریکایی‌ها برای انتقال پیام نیست، دوحه معتقد است که بازگشت به توافق هسته‌ای، عامل ثبات منطقه است.
محمد بن عبدالرحمن ادامه داد، دوحه از کانال‌های باز میان واشنگتن و تهران برای نزدیک کردن دیدگاه‌ها استفاده می‌کند و علاقمند به حصول یک توافق درخصوص برنامه هسته‌ای ایران است.
وزیر خارجه قطر افزود،دوحه از ارائه نگرانی‌های همه طرف‌ها به منظور گفت‌وگو درباره آن استقبال می‌کند و تهران تمایل خود برای حسن همجواری را نشان داده است.
وی درخصوص گفته‌های اخیر پیرامون بحران انرژی احتمالی در اروپا گفت، قطر آماده همکاری با تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان گاز است و طرف هیچ‌گونه دو قطبی‌سازی سیاسی در این خصوص
نخواهد بود.
بلینکن: اتحاد تل‌آویو- واشنگتن در برابر ایران ضروری است
«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا گفت‌وگو با «یائیر لاپید» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی را فوق‌العاده توصیف کرد و گفت که روابط ایالات متحده با رژیم صهیونیستی در مواجهه با چالش‌هایی چون ایران حائز اهمیت است.
وی در پیامی که در صفحه توییتر خود منتشر کرد، در ارتباط با گفت‌وگوی خود با لاپید نوشت: «امروز (سه‌شنبه) گفت‌وگوی عالی با یائیر لاپید وزیر خارجه و نخست‌وزیر جایگزین اسرائیل داشتم. روابط دوجانبه مستحکم ایالات متحده و اسرائیل در مواجهه با چالش‌های مشترک از جمله خطرات تهاجمات بیشتر روسیه علیه اوکراین و تهدیدات ایران حائز اهمیت است.»
با شروع دور جدید مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین بین تهران و طرف‌های برجام که با حضور آمریکا به‌عنوان عضو خارج شده از توافق در حال انجام است، مقامات رژیم صهیونیستی نیز در کنار شرکای غربی خود، لفاظی و جوسازی علیه این گفت‌وگوها را از سر گرفته‌اند و تلاش می‌کنند تا ایران را به‌عنوان یک تهدید جلوه دهند.
اخیراً نیز «نفتالی بنت» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی دو بار در مناسبات مختلف گفته است که تل‌آویو بر ضربه‌زدن به ایران متمرکز است و به هیچ‌گونه توافق جامعه بین‌الملل با ایران پایبند نخواهد بود. مقام‌های صهیونیست و آمریکایی بارها گفته‌اند که در قبال ایران اختلافاتی با یکدیگر دارند اما در عمل هر دو سیاست‌های ضدایرانی و فشار به جمهوری اسلامی را پیش می‌برند.
بنت اخیراً در گفت‌وگو با روزنامه جروزالم‌پست ضمن ابراز مخالفت با هرگونه توافق با ایران گفت: «راهبرد اسرائیل به اینکه توافقی وجود داشته باشد یا خیر، بستگی ندارد. ما خودمان از خود محافظت می‌کنیم. حتی اگر توافقی هم صورت بگیرد، ما به آن متعهد نخواهیم بود. ما آزادی خود برای آنکه اقدامی انجام دهیم را حفظ می‌کنیم.»
دور فعلی مذاکرات وین در حالی پیش می‌رود که گمانه‌زنی‌های بسیاری درباره روند این مذاکرات وجود دارد اما تقریباً نظر تمامی طرف‌ها به این سمت پیش می‌رود که علی‌رغم شکاف‌های باقیمانده، همچنان امکان رسیدن به توافق در مذاکرات وین
وجود دارد.
مقام آمریکایی: مذاکرات وین وارد مرحله نهایی می‌شود
یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که مذاکرات وین وارد مرحله نهایی می‌شود و همه طرف‌ها باید تصمیمات سیاسی سختی بگیرند.
این مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، به خبرنگاران رسانه‌های بین‌المللی گفت که دور آخر مذاکرات در وین، فشرده‌ترین مذاکراتی بود که تا به امروز داشتیم. در کاهش اختلاف‌ها و محدود کردن آنها به اولویت‌های کلیدی همه طرف‌ها پیشرفت داشتیم. به همین دلیل اکنون زمان تصمیم‌گیری‌های
سیاسی است.
وی در تداوم سیاست‌های واشنگتن برای فشار بر ایران در میز مذاکرات با بیان اینکه ما در مرحله نهایی هستیم، مدعی شد با توجه به سرعت پیشرفت‌های هسته‌ای ایران، ما فقط چند هفته برای رسیدن به توافق فرصت داریم.
این مقام آمریکایی در عین حال مدعی شد این یک تهدید و ضرب‌الاجل تصنعی (ساختگی) یا اولتیماتوم نیست. ایرانی‌ها از مدت ها پیش مطلع هستند که در حال نزدیک شدن به لحظه نهایی هستیم که بعد از آن دیگر در وضعیتی نیستیم که به برجام برگردیم زیرا این توافق آن زمان در بردارنده همان ارزشی که مذاکره کردیم، نخواهد بود.
مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا با ابراز امیدواری نسبت به بازگشت به برجام مدعی شد بایدن به صراحت گفته است که آماده بازگشت به برجام و اتخاذ تصمیمات سیاسی لازم برای دستیابی به این هدف هستیم.
وی به رغم شکست سیاست‌های فشار حداکثری و اذعان آمریکا در این زمینه مدعی شد که در غیراین صورت فکر دیگری خواهیم کرد و به فشارهای اقتصادی، دیپلماتیک و غیره‌ اشاره کرد.
این مقام آمریکایی تمایل واشنگتن برای گفت‌و‌گوی مستقیم با ایران را همچنان تکرار کرد و مدعی شد که با توجه به چارچوب زمانی محدود، گفت‌و‌گوی مستقیم بسیار به نفع روند مذاکرات خواهد بود.
این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا با بیان اینکه ما هنوز مستقیما ملاقات نکرده‌ایم، در عین حال ادعا کرد نشانه‌ای وجود ندارد که پس از بازگشت مجدد به مذاکرات، این اتفاق رخ دهد.
بر اساس گزارش‌های رسانه‌های بین‌المللی، این مقام آمریکایی همچنین مدعی شده است واشنگتن پیش از این مشخص کرده که برای رفع تحریم‌هایی که با توافق هسته‌ای مغایرت دارد، حاضر است چه کاری انجام دهد.
این مقام آمریکایی در ادامه ادعا کرد اکنون زمان آن است که ایران تصمیم بگیرد و آمادگی خود را برای اتخاذ تصمیمات لازم جهت بازگشت متقابل به پایبندی به برجام نشان دهد.
مذاکرات وین به نقطه‌ای رسیده که جدیت آمریکا و اروپا
برای توافق را نشان خواهد داد
پرویز اسماعیلی سفیر ایران در کرواسی در گفت‌وگو با روزنامه «وچرنی لیست» کرواسی در مورد مذاکرات ایران با 1+4 در وین گفت: مذاکرات وین به نقطه‌ای رسیده است که جدیت آمریکا و اروپا برای توافق را نشان
خواهد داد.
وی ادامه داد: توافق ناقص و موقت به نفع کسی نیست؛ ایران به‌دنبال توافق متوازن و پایدار است و مهم‌تر از دستیابی به توافق، ارائه تضمینی است که توافق جدید به راحتی
نقض نشود.
سفیر ایران در کرواسی با بیان اینکه ‌ترامپ از برجام خارج شد، چون مطمئن بود که اروپا در برابر او منفعل خواهد بود، گفت: طبق سند برجام، کل اتحادیه اروپا باید تعهدات آن را اجرا کند. ما دلایل کافی برای عدم اعتماد داریم، لذا مبتنی بر رفتارِ طرف مقابل مذاکره می‌کنیم.