kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۵۷۵۶
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۰

افزایش 300 درصدی نفرت‌پراکنی علیه اقلیت‌ها در دولت بایدن

طبق آمار مرکز مطالعه نفرت‌پراکنی و افراط‌گرایی در آمریکا، جرایم ناشی از نفرت علیه آسیایی‌تبارها در این کشور در سال ۲۰۲۱ نسبت به سال ۲۰۲۰ میلادی ۳۳۹ درصد افزایش داشته است.

ویروس «نژادپرستی» در تار و پود ساختارهای سیاسی واجتماعی آمریکا نفوذ و سرایت کرده است. از زمان استقلال رسمی آمریکا در سال 1776 این ویروس در آمریکا بوده و روز به روز قویتر شده است. در جدیدترین نشانه از گسترش نژادپرستی در جامعه آمریکا داده‌های منتشر شده نشان می‌دهد که جرایم ناشی از نفرت علیه آمریکایی‌های آسیایی‌تبار در سال میلادی گذشته بیش از ۳۰۰ درصد افزایش یافت است.
به گزارش وبگاه خبری آمریکایی «هیل»، مرکز مطالعه نفرت‌پراکنی و افراط‌گرایی مجموعه‌ای از داده‌های مربوط به جرایم ناشی از نفرت را در این هفته منتشر کرد که نشان می‌دهد جرایم ناشی از نفرت علیه آسیایی‌تبارها در آمریکا در سال ۲۰۲۱ نسبت به سال ۲۰۲۰ در حدود ۳۳۹ درصد افزایش داشته است. درخصوص همه جرایم ناشی از نفرت به طور کلی، لس آنجلس حوادث بیشتری را نسبت به سایر شهرهای آمریکا گزارش کرده و پس از آن نیویورک قرار دارد. در اکثر شهرها، داده‌ها نشان می‌دهد که سیاه‌پوستان آمریکایی همچنان بیشترین گروه در معرض این گونه جرایم هستند. 
آن طور که خبرگزاری فارس نوشته این گزارش شامل داده‌هایی در مورد حوادث ناشی از نفرت است که اشکال غیرخشونت‌آمیز تبعیض مانند آزار و اذیت و دوری جستن را شامل می‌شود. بین مارس ۲۰۲۰ و سپتامبر ۲۰۲۱ (11 اسفند 98 تا 10 شهریور 1400) حدود ۱۰ هزار و ۳۷۰ مورد حوادث ناشی از نفرت توسط گروه «توقف نفرت علیه آسیایی‌تبارهای آمریکا» گزارش شده است. این گزارش می‌افزاید: «ماه گذشته، اداره پلیس نیویورک اعلام کرد که جرایم ناشی از نفرت ضد آسیایی‌تبارها در سال ۲۰۲۱ میلادی ۳۶۱ درصد افزایش یافت و از ۲۸ مورد در سال ۲۰۲۰ به ۱۲۹ مورد در سال ۲۰۲۱ رسید. داده‌های اولیه اداره پلیس سانفرانسیسکو نیز نشان داده که جرایم ناشی از نفرت علیه آمریکایی‌های آسیایی‌تبار و ساکنان جزایر اقیانوس آرام در سال گذشته (۲۰۲۱) ۵۶۷ درصد افزایش یافت.»
در ادامه این گزارش آمد است: در پی افزایش چشمگیر جرائم ناشی از نفرت علیه آمریکایی‌های آسیایی‌تبار، اردیبهشت امسال مجلس سنای آمریکا لایحه جدیدی را تصویب کرد. «کاتریک راماکریشنان» بنیان‌گذار و مدیر گروه توقف نفرت علیه آسیایی آمریکایی‌ها پیش‌تر گفته بود تحقیق درباره استفاده «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا از سخنان نژادپرستانه نشان می‌دهد که این الفاظ او تأثیر به‌سزایی بر رفتار مردم با گروه‌های اقلیتی داشته است. یک تحقیق جداگانه نیز نشان داده است، استفاده مقامات ارشد حزب جمهوری‌خواه از کلمات «ویروس چینی» و «ویروس چین» به‌جای ویروس کرونا، موجب تغییر درک مردم آمریکا نسبت به آسیایی‌تبارها شده است. این گزارش‌ها و تصاویر ضرب‌وشتم و آزار آسیایی‌تبارها در آمریکا در ماه‌های اخیر، برخی اعتراض‌ها را به همراه داشت و شهروندان آمریکایی با تظاهرات در چند شهر مختلف خواستار خاتمه تبعیض نژادی علیه این اقلیت شدند. این تظاهرات پس از آن برگزار شد که در نتیجه سه تیراندازی مرگبار در شهر آتلانتا، ۸ نفر از جمله ۶ زن آسیایی‌تبار جان خود را از دست دادند.
تهدید سیاه پوستان
خبر دیگر از افزایش نژادپرستی در آمریکا اینکه رسانه‌های این کشور گزارش داده‌اند دست‌کم ۶ دانشگاه و کالج در آمریکا که سابقاً محل تحصیل سیاه‌پوستان این کشور بوده‌اند تهدید به بمب‌گذاری شده‌اند. برخی از این دانشگاه‌ها مجبور شده‌اند برای ساعاتی تعطیل شده و کلاس‌های خود را معوق کنند. طبق گزارش رسانه‌های محلی آمریکا «دانشگاه ایالتی آلبانی» در ایالت جورجیا، «دانشگاه ایالتی دلاور» در ایالت دلاور، «دانشگاه ساوثرن و کالج ای‌اند ام» در ایالت لوئیزیانا، «دانشگاه هوارد» در واشنگتن، «دانشگاه ایالتی بووی» در ایالت مریلند و «دانشگاه بثون-کوکمن» در ایالت فلوریدا جزو دانشگاه‌هایی بودند که به بمب‌گذاری تهدید شدند.پایگاه «میامی‌هرالد» گزارش داده در دانشگاه ایالتی بووی از تمامی حاضران در ساختمان‌ها خواستند تا زمان کسب اطلاعات بیشتر در مکان‌هایی که هستند پناه بگیرند. سگ‌های بمب‌یاب و تکنسین‌های بمب اقدام به جست‌وجو در ساختمان‌ها کردند و پس از آن اوضاع به حالت عادی بازگشت.دانشگاه‌های سیاه‌پوستان آن دسته از موسسات آموزش عالی هستند که قبل از تصویب «قانون حقوق مدنی» در سال ۱۹۶۴ برای تحصیل آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار در آمریکا احداث شدند. اکثر این موسسات آموزشی در سال‌های بعد از جنگ داخلی آمریکا ساخته شده‌اند و در ایالت‌های جنوبی قرار دارند.تهدید به بمب‌گذاری علیه دانشگاه‌های تاریخی سیاه‌پوستان موضوع تازه‌ای نیست. کمتر از یک ماه قبل، هم رسانه‌های آمریکا از تهدید به بمب‌گذاری علیه هشت دانشگاه سیاه‌پوستان خبر دادند.