برخی از رسانههای داخلی برای دشمن کوچه باز میکنند
«الیاس حضرتی» مدیرمسئول روزنامه اعتماد در ابتدای این مراسم گفت: امروز اصلیترین نبرد، نبرد رسانه است و دشمنان ما از همه امکانات رسانهایشان در جهت شکستن اراده فرزندان انقلاب اسلامی بهره میبرند.
وی ادامه داد: در این نبرد بزرگ نیاز به اقدامات بزرگی هست که متاسفانه جمهوری اسلامی غافل از این داستان بوده و همچنان این غفلت به عنوان نقیصه وجود دارد و باید بدانیم همگی یک خانواده هستیم. دشمنها از ابزارشان خوب استفاده کردند اما ما پراکنده هستیم و بیاعتمادی بینمان ایجاد شده و سنتی رفتار میکنیم. اول باید بدانیم که همه با هم برادریم و ممکن است اختلاف سلیقههایی داشته باشیم امکان دارد اختلافهایی در دیدگاههای ما وجود داشته باشد اما در اصل حاکمیت، وحدت بین همدیگر و سایر اصول یکدل هستیم. وی ادامه داد: صدها هزار اشتراک در مسائل اساسی دفاع از رهبری، وحدت بین اقوام و... وجود دارد و انشاءالله با در نظر گرفتن همه سلیقهها بتوانیم در این مسیر گام برداریم.
«مهدی رحمانیان» مدیرمسئول روزنامه شرق گفت: ما ایرانی هستیم و محوری که میتواند ما را دور هم جمع کند انقلاب است. برگزاری اینگونه جلسهها خیلی مهم است و نشان میدهد با اینکه سلیقههای مختلفی داریم اما هدفگذاریمان یکی است. تمدنها یک دوره جوانی، بلوغ، پیری و افول دارند ما در دوره تمدن جوان هستیم و باید مراقب باشیم تا به سؤالات جدید پاسخهای قدیمی ندهیم.
وی افزود: هدف همه ما ساختن ایرانی آباد و مستقل است و برای رسیدن به چنین ایرانی وجود همه جریانهای سیاسی نیاز است و بدون این جریانها به مقصد نمیرسیم. بسیج میتواند نخ تمام مهرههایی باشد که عامل وحدت و هماهنگی است و اگر این نخ از هم پاره شود هر مهره به سمت و سویی میرود. این نشستها هم باید موضوعی باشد و دستور جلسه داشته باشد.ما هم اگر موضوعی را قبول نداریم میتوانیم درباره آن گفتوگو کنیم.
«فرشاد مهدیپور» معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد در این مراسم گفت: اگر اینجا هستیم، به چند ویژگی ایرانی بودن ما برمیگردد از جمله کنشگری جمعی. اینکه اهالی رسانه چه نقشی در ارتقا یا کاهش امنیت ملی و سرمایه اجتماعی دارند، از چالشیترین موضوعات امروز ما است و در ادامه همانطور که دوستان مدیرمسئول گفتند، رسانههای چاپی هنوز دغدغههایی دارند.
وی ادامه داد: شبکههای اجتماعی و گسترش رسانهها موجب تاثیر بر مرجعیت رسانهای کشور شده است. مسائلی از جمله تغییر نسل و گسترش ارتباطات جهانی موجب تعارضهایی شده که ما به عنوان رسانه باید به این مسائل توجه کنیم. امروز مجموعهای از گسستها را داریم؛ ما اختلاف سلیقه داریم و از این دفاع میکنیم. اگر بتوانیم تعارضها را از سطح کلان به خرد تبدیل کنیم، بهتر است. از جهتی ممکن است افتراق برایمان تبدیل به موضوعی جدی شود. اگر بتوانیم تعارضها را از سطح کلان به خرد تبدیل کنیم بهتر است. آنچه اینجا مهم است بعد ذهنی امنیت است.
«حسین شریعتمداری» مدیر مسئول روزنامه کیهان در ادامه این مراسم گفت: ضمن تشکر مجدد از بسیج که مبتکر این نشست بوده است باید عرض کنم که اظهارات برخی از مدیران رسانهها جفای بزرگی درحق نظام و مردم ایران است. وی افزود؛ در تمامی آموزههای سیاسی آمده است برای ارزیابی یک نظام تازه تاسیس بایستی حداقل سه سال از عمر آن بگذرد ولی همه شاهد بودیم که جمهوری اسلامی ایران از نخستین روز پس از پیروزی با هجوم گسترده قدرتهای استکباری و دنبالههای ریز و درشت آنها روبهرو بوده است و به قول شعر؛
تا آستین به نام تو بالا زدیم شد ...
شمشیرهای تشنه به خون از کمر برون
شریعتمداری گفت: از آن هنگام تاکنون این درگیری ادامه داشته است. اما دعوا بر سر چیست؟ دشمن مردم ایران را بَرده و غارت شده میخواهد. آیا باید به خواستهاش تن میدادیم؟! مدیر مسئول کیهان افزود؛ امروز بر قله رفیع و بلندی ایستادهایم و البته مشکلات نیز هست. چرا؟ به قول پروین اعتصامی؛
محتسب مستی به ره دید وگریبانش گرفت ...
مست گفت ای دوست این پیراهن است افسار نیست
گفت مستی کاین چنین افتان و خیزان میروی ...
گفت جرم از راه رفتن نیست، ره هموار نیست.
وی گفت؛ به قول حضرت آقا، پیش روی ما یک اتوبان آسفالته و چند بانده وجود ندارد و در این میان همدلی شرط عبور از این مسیر است. شریعتمداری افزود؛ تفاوت سلیقهها هنگامی سازنده است که در اصول و مبانی مشترک باشند و در غیر اینصورت دیگر تفاوت سلیقه نیست، تفاوت راه است و گفت: اجازه بدهید با صراحت عرض کنم که متاسفانه برخی از رسانههای داخلی با دشمن همسویی دارند. یکی از برادران فرمودند چرا باید منبع خبر ما در آن سوی مرزها باشد؟ این سخن بجایی است ولی نکته دیگری هم در میان است و آن اینکه چرا باید برخی از رسانههای ما زمینههای سیاهنمایی دشمنان بیرونی علیه ایران را فراهم سازند و برای آنها خوراک تبلیغاتی تهیه کنند؟! با تاسف باید به این بیت استناد کنم که؛
دشت ما گرگ اگر داشت نمینالیدیم ...
نیمی از گله ما را سگ چوپان خورده!
مدیر مسئول کیهان به عنوان نمونه از ماجرای تاسفآور هواپیمای ساقط شده اوکراینی یاد کرد و این ماجرا را با حمله آمریکا به هواپیمای ایرباس ایران بر فراز خلیجفارس مقایسه کرد و گفت؛ در گزارش پنتاگون آمده است که ویلیام راجرز فرمانده ناو وینسنس باید میدانست که ایرباس ایران در کریدور تجاری پرواز میکند و فرماندهان دو ناو دیگری که در منطقه حضور داشتند به او اطلاع داده بودند و حتی تاکید کرده بودند که پالسهای ارسالی برای ایرباس برای هواپیماهای تجاری قابل دریافت نیستند ولی علیرغم این هشدارها فرمانده ناو وینسنس به ایرباس ایران شلیک کرد و ۲۹۹ مسافر آن را قتل عام کرد. گزارش پنتاگون نشان میدهد که اقدام ناو وینسنس از روی اشتباه یا بیخبری نبوده است ولی به فرمانده راجرز نشان شجاعت دادند. اما در این سو وقتی به هواپیمای اوکراینی شلیک شد، ابتدا تصور میرفت که کار آمریکا در واکنش حمله موشکی سپاه به عینالاسد است ولی بلافاصله پس از آنکه معلوم شد این حمله به اشتباه از سوی پدافند خودی صورت گرفته است، سردار حاجیزاده که در غرب کشور بود به این اشتباه اعتراف کرد و سردار سلامی فرمانده سپاه در جلسه علنی مجلس حضور یافت و با تواضع از اشتباه صورت گرفته یاد کرد و آنچنان متاسف و متاثر بود که آشکارا گریست. و مسئولان مربوطه مورد بازخواست قرار گرفته و حتی بازداشت شدند. شریعتمداری ادامه داد؛ بیتردید فاجعه هواپیمای اوکراینی قلب همه را به درد آورده است ولی نکته مورد نظر بنده از یکسو مقایسه دو رخداد یاد شده است. در آمریکا به فرمانده ناو که اقدامش عمد و یا حداقل شبهعمد بوده است مدال میدهند و در اینجا فرمانده سپاه پوزش میخواهد و بر شهدای فاجعه میگرید و اما سوی دیگر ماجرا برخورد برخی از رسانههای داخلی با این ماجراست. فلان روزنامه عکس بزرگی از حادثه را با تصویری از جنازه قربانیان در صفحه اول خود چاپ میکند و طوری گزارش میدهد که انگار این هواپیما به عمد مورد حمله قرار گرفته است! و یا فلان سایت خبری این ادعا را پیش میکشد که از مسافران هواپیمای اوکراینی به عنوان سپر انسانی استفاده شده است! این دیگر اختلاف سلیقه نیست، دروغ پراکنی به نفع دشمن است. مدیر مسئول کیهان افزود؛ فلان سایت خبری، اسرائيل را تبرئه میکند! آن دیگری... در این هنگام مدیر یکی از سایتها بهگونهای خارج از موضوع گفت؛ شما چرا از ملاقات خاتمی با جرج سوروس خبر دادهاید و شریعتمداری گفت؛ آقای خاتمی دو بار با جرج سوروس (سرمایهدار صهیونیست آمریکایی و پشتیبان و تامینکننده مالی فتنه آمریکایي- اسرائيلی ۸۸) ملا قات داشته است. ایشان از ما شکایت کرده که وانمود کند خبر کیهان بیاساس است ولی شکایت خود را پیگیری نمیکند چون میداند که ما یک زونکن سند مستحکم از این ملاقات داریم. شریعتمداری در پایان سخنان نزدیک به ده دقیقهای خود گفت؛ در این محفل یادی از سردار شهید حاج قاسم عزیز بیمناسبت نیست، سردار دلها در یکی از سخنرانیهای خود هشدار میدهد که برای دشمن کوچه باز نکنید! یعنی برای سوءاستفاده دشمن زمینه نسازید.
در ادامه «سردار غلامرضا سلیمانی» رئیسسازمان بسیج مستضعفین خطاب به نمایندگان رسانهها گفت: بسیج خانه شما است و همانطور که گفتید برنامهای باید بریزیم تا این جلسهها ادامه داشته باشد. بسیج رسانه یک هیئت عالی اندیشهورز دارد که میتواند به شکلگیری چنین نشستهایی به صورت مستمر کمک کند و رویه سازمان بسیج هم این است که ردههای مقاومت را پشتیبانی کنیم.
سردار سلیمانی گفت: چند روز دیگر به سه سالگی صدور بیانیه گام دوم انقلاب میرسیم و این بیانیه سند راهبردی و بسیار غنی و عمیق در گام دوم پیش روی ما است و ممکن است زاویه تحلیل طور دیگری باشد. ما انتظار تحقق بسیج نوینی در گام دوم انقلاب اسلامی داریم. جان کلام بیانیه گام دوم تحقق همه جنبههای مردمسالاری دینی است و در ادامه بنای تحقق تمدن نوین اسلامی را دارد. ما امروز یک فرصت زمانی ذیقیمتی را در اختیار داریم تا این بیانیه را تحقق ببخشیم.
گفتنی است در پایان این مراسم سردار غلامرضا سلیمانی فرمانده بسیج از حسین شریعتمداری و حجتالاسلام دعایی تقدیر کرد.