هاآرتص: روسیه، چین و ایران میدانند نظم آمریکایی به پایان رسیده است
یک روزنامه صهیونیستی در یادداشتی نوشت، روسیه، چین و ایران دریافتهاند که نظم جهانی آمریکایی به پایان رسیده و رئیسجمهور جدید آمریکا نیز نمیتواند آن را احیا کند.
روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» روز دوشنبه در یادداشتی نوشته:«با در نظر گرفتن گزارشهای اخیر رسانههای غربی درباره تحرکات و استقرار نیروهای روسی در مجاورت مرزهای اوکراین و انتشار خبر بازگشت 10 هزار نظامی روس به پایگاهها پس از اجرای رزمایش در این مناطق، این امر که روسیه در حال تنشزدایی تدریجی باشد، قابل پذیرش است.»
در ادامه گزارشهاآرتص آمده: «قطعیتی وجود ندارد که پوتین قصد حمله تمامعیار را داشته باشد و او حتی بدون انجام چنین حملهای و صرفاً با در معرض دید قراردادن نقاط ضعف دولت اوکراین و ائتلاف غربی ناتو که در بیانیههای خود صریحاً اعلام کرد به کمک اوکراین نخواهد رفت، به اهداف سیاسی چشمگیری دست پیدا کرد.»
هاآرتص در اینباره توضیح میدهد: «پوتین چه قصد حمله به اوکراین را داشته باشد یا نداشته باشد، یقیناً میخواهد همسایگانش و دیگر کشورهای جهان این باور را داشته باشند که او قادر است این کار را انجام دهد.» در ادامه این یادداشت آمده است: « پوتین حتی بدون صدور دستور چنین حملهای، تصور مداخله نظامی غرب در اوکراین را منسوخ کرد و بهطور چشمگیری جایگاه [ولودیمیر زلنسکی] رئیسجمهور اوکراین را تضعیف کرد. او (پوتین) بار دیگر به آنچه باراک اوباما علاقه داشت «نظم قانون محور» بنامد، ضربه وارد کرد.»
این روزنامه صهیونیستی میافزاید: «این اتفاق در زمان دونالد ترامپ و زمانی که آمریکا هرگونه ظواهر تعهد به «قوانین» را رها کرد نیز
رخ داد و اکنون با روی کار آمدن جو بایدن در کاخ سفید نیز همچنان صدق میکند. روسیه در به تمسخر گرفتن این قوانین تنها نیست. در صورتی که نیروهای روسیه ظرف هفتههای آینده دوباره استقرار یابند پوتین چیزی را از دست نداده است. او همین حالا اثبات کرده که میتواند زمان و مکان حمله را تعیین کند. در مورد چین که حریم هوایی و دریایی تایوان را بارها در سال ۲۰۲۱ نقض کرده نیز صدق میکند.»
در این یادداشت آمده است: «با اینکه ایران قدرت جهانی مشابه روسیه و چین را ندارد، امسال تاکتیکهای مشابهی را در مذاکرات دشوار و کند بر سر بازگشت به توافق هستهای اتخاذ کرده است. در سه سال و نیم گذشته و از زمانی که ترامپ از توافق با ایران خارج شده و تحریمهای «فشار حداکثری» را اعمال کرده، ایران توانسته ثابت کند (البته کمک روسیه و چین کم نبوده) که میتواند در برابر این فشارها مقاومت کرده و هم توان هستهای خود را توسعه دهد و هم نیروهای نیابتی خود در منطقه را تجهیز کند.»
هاآرتص در پایان مینویسد، اگر هر کسی این توهم را داشت که با ورود رئیسجمهوری بهجز ترامپ به کاخ سفید،این قوانین (نظم جهانی آمریکا) احیا خواهد شد، سال ۲۰۲۱، سالی بود که غیاب هرگونه قانون دیکته شده از سوی غربیها کاملاً واضح و روشن شد و روسیه، چین و ایران بر این واقعیت اتفاق نظر دارند.