پیروزی 35 ساله سوسیالیست در انتخابات ریاست جمهوری شیلی
نتایج دور دوم انتخابات ریاست جمهوری شیلی نشان میدهد، «گابریل بوریچ» جوان ۳۵ ساله و چپگرای شیلیایی توانسته بر رقیب راستگرای خود پیروز شود.
نام شیلی معمولاً کودتایی را به ذهن متبادر میکند که در آن گزینه آمریکا، ژنرال «آگوستو پینوشه» رئیسجمهور قانونی و چپگرای شیلی یعنی «سالوادور آلنده» را برکنار کرد صدها نفر را کشت و 17 سال ریاست جمهوریِ البته بدون انتخابات این کشور را تسخیر کرد. حالا پس از 21 سال از کنار رفتنِ پینوشه و چند روز پس از مرگِ همسرش که یادآور نام پینوشه بود، یک جوان چپگرا در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شده و قدرت را به دست گرفته است.
مشخص شدن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در شیلی با واکنش مثبت برخی از چهرههای سرشناس چپگرا در آمریکای لاتین مواجه شد. «گابریل بوریچ» توانست در انتخابات، روز یکشنبه، دور دوم ریاست جمهوری در شیلی به پیروزی برسد و با ۳۵ سال توانست لقب جوانترین رئیسجمهور این کشور را به خود اختصاص دهد. بوریچ چپگرا و رهبر سابق اتحادیه دانشجویی شیلی در انتخابات ریاست جمهوری ۵۶ درصد آرا را کسب کرد و «خوزه آنتونیو کاست» رقیب راستگرا و ۵۵ ساله او
۴۴ درصد آرا را از آن خود کرده بود.
گابریل بوریچ بعد از مشخص شدن پیروزیاش در انتخابات در تماسی ویدئو کنفرانسی با «سباستین پینرا» رئیسجمهور کنونی این کشور که در تلویزیون پخش شد گفت: «من رئیسجمهور همه مردم شیلی خواهم بود.» پینرا که قرار است با برگزاری مراسم تحلیف، قدرت را به گابریل بوریچ رئیسجمهور منتخب شیلی تحویل دهد، خطاب به او گفت: «همه ما امیدواریم که شما یک حکومت خوب داشته باشید.»
به گزارش فارس، دور اول انتخابات ریاست جمهوری شیلی در تاریخ ۲۱ نوامبر (۳۰ آبان) برگزار شد اما هیچ یک از نامزدها نتوانستند آرای کافی برای پیروزی را اخذ کنند. در دور اول انتخابات، «خوزه آنتونیو کاست» در رده اول قرار گرفت اما در دور دوم نتیجه را به بوریچ باخت.
گابریل بوریچ که پیش از این عضو پارلمان بوده، در اعتراضات دانشجویی سال ۲۰۱۱ علیه ناعدالتی ساختاری در شیلی نقش مهمی ایفا کرده بود. او در کارزار انتخاباتی بارها وعده داد با انجام اقداماتی از قبیل اصلاحات در نظامهای بازنشستگی و درمانی کشور و کاهش ساعات کاری هفتگی از ۴۵ ساعت به ۴۰ ساعت ناعدالتی ساختاری در شیلی
را رفع کند.