امیرعبداللهیان:
هنوز تجارت خارجی به ویژه در نقاط مرزی در تراز جمهوری اسلامی ایران و گام دوم انقلاب نیست
وزیر امور خارجه گفت: متاسفانه هنوز تجارت خارجی به ویژه در نقاط مرزی، در تراز جمهوری اسلامی ایران و گام دوم انقلاب اسلامی نیست.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه در گردهمایی رؤسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه، برنامه سیاست خارجی دولت سیزدهم برای فعال سازی رابطه با همسایگان و توسعه تجارت و گردشگری را مورد اشاره قرار داد و گفت: وزارت امور خارجه در ۲۹ استان از ۳۱ استان کشور، دفتر دارد که در گذشته شرح وظایف آنها بیشتر به امور کنسولی اختصاص داشت، اما اکنون رویکرد غالب وزارت امور خارجه و دفاتر آن در استانها اقتصادی است؛ همانطور که بیش از ۴۰ درصد موضوعات سمینار سفرا کشورهای همسایه به مسائل اقتصادی مربوط شده است. امیرعبداللهیان با اشاره به اینکه متاسفانه هنوز تجارت خارجی به ویژه در نقاط مرزی، در تراز جمهوری اسلامی ایران و گام دوم انقلاب اسلامی نیست، اعلام کرد: وزارت امور خارجه در رویکرد دیپلماسی اقتصادی، با تمام ظرفیت آمادگی دارد که به وزارت کشور و استانداران یاری دهد تا موانع را از سر راه بردارند.
در این نشست، روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه و استانداران مرزی، پیشنهادات و نکات مد نظر خود را به تفصیل بیان کردند و در پایان روسای نمایندگیها در قالب گروههای کاری، به صورت جزیی و مصداقی، مسائل خود را با استانهای همجوار کشور محل ماموریت مطرح کردند.
شمخانی: سیلی محکم ایران در عینالاسد
زمینه خروج آمریکا از منطقه را فراهم کرده است
دبیر شورای عالی امنیت ملی اظهار داشت: سیلی محکمی که ایران در عینالاسد به آمریکا زد، ضمن اثبات حقانیت سیاستهای منطقهای ایران بر همگان، زمینه کاهش حضور و خروج آمریکا از منطقه را فراهم کرده است.
دریابان علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی در نشست عصر دوشنبه سفرا و رؤسای نمایندگیهای ایران در کشورهای همسایه گفت: سیاست اولویت دادن به همسایگان باید تبدیل به شاخصهای کمی شود و به صورت مستمر در قالب ارزیابی عملکرد مسئولان نمایندگیهای جمهوری اسلامی در کشورهای همسایه و استانداران استانهای مرزی اندازهگیری شود.
شمخانی با اشاره به کاهش قدرت هژمونیک آمریکا و توسعه روزافزون قدرتهای نوظهور، افزود: این شرایط موجب تغییرات بنیادین و ایجاد تنشها و رقابتهای جدید و هماوردی بزرگ بینالمللی با آمریکا شده است.
وی خاطرنشان کرد: خروج آمریکا از منطقه به دلیل شکست سیاستهایش در عراق، افغانستان و غرب آسیا و اولویت یافتن مقابله با چین به عنوان تهدیدی ژئواکونومیک و روسیه به عنوان تهدیدی ژئوپلتیک از سوی آمریکا مبتنی بر همین شرایط اتخاذ شده است.
شمخانی همچنین، شکست مجموعه ائتلاف عربی در جنگ یمن، عزم جدی حزبالله لبنان برای حفظ معادله بازدارندگی و ظهور غزه به عنوان یک قدرت مهم در مقابل با رژیم صهیونیستی را از دیگر نمونههای این تحولات برشمرد.
وی با بیان اینکه از مهمترین تحولات این دوره شکست راهبرد فشار حداکثری آمریکا و متحدانش علیه جمهوری اسلامی ایران بود گفت: امروز همه بازیگران اصلی در منطقه و جهان اذعان دارند، با پایداری کمنظیر ملت ایران نه تنها فشار حداکثری آمریکا شکست خورده بلکه ایران و جبهه مقاومت توانستهاند بر یکی از مهمترین عوامل ناامنی در منطقه یعنی داعش فائق آمده و کانون تروریسم سازمان یافته از سوی آمریکا را متلاشی کنند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: آمریکا حتی با ترور سردار سلیمانی هم نتوانست راهبرد خود در متلاشی کردن مقاومت منطقهای را محقق کند.
شمخانی تصریح کرد: مجموعه این شرایط و سیلی محکمی که ایران در عینالاسد به آمریکا زد، ضمن اثبات حقانیت سیاستهای منطقهای ایران بر همگان، زمینه کاهش حضور و خروج آمریکا از منطقه را فراهم کرده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از راهبردهای اصلی رژیم صهیونیستی ایرانهراسی و ایجاد تنش در روابط ایران با همسایگانش میباشد تصریح کرد: به همین دلیل است که هرگونه حضور این رژیم در منطقه خلیج فارس را منشأ بحران و تنش و به ضرر منافع کشورها و ملتهای منطقه میدانیم.