هرکس حضور اشغالگران عراق را توجیه کند با مقاومت طرف است
سرویس خارجی-
کارشناسان به یاد دارند که تحلیلگرانِ سازمان تحقیقاتی «رندِ» آمریکا مستقر در کالیفرنیا، در گزارش مه ۲۰۲۰ (اردیبهشت-خرداد 1399) در مورد گزینههای آمریکا در عراق گفته بودند که یک خروج کامل به منافع آمریکا ضربه میزند. حالا تجربه خروج شرمآور آمریکا از افغانستان هم که در ذهن تحلیلگران است خروج آمریکا از عراق را ضربهای کاریتر بر پیکره آمریکا میدانند. افزون بر شواهد و قرائن، تصریحات خود مقامات آمریکایی نیز مؤید این است که آنها قصد خروج کامل از عراق را ندارند. آمریکا این رویکرد را هم در عمل و هم در موضعگیریهای خود نشان دادهاما با یک مانع جدی به نام، مقاومت مردمی عراق و مصوبه پارلمان این کشور مواجه است.
«محمود الربیعی» عضو دفتر سیاسی جنبش عصائب اهل الحق عراق در واکنش به قصد آمریکا برای ادامه حضور نظامی در عراق علیرغم قول خروج تا پایان 2021، به افراد یا جریانهایی که
در صدد توجیه ادامه حضور نیروهای خارجی هستند، هشدار داد. او به وبگاه المعلومه گفت که سلاح مقاومت حامی اصلی و ضمانت اجرایی تصمیمی است که مردم و پارلمان برای خروج نیروهای خارجی از عراق گرفتهاند و از این رو باید تمامی نیروهای نظامی وابسته به «اشغالگران آمریکایی» از عراق خارج شوند. به گزارش فارس، الربیعی تأکید کرد که هر فرد و جریانی که بخواهد به دنبال توجیه ادامه حضور نیروهای خارجی باشد با سد سلاح مقاومت برخورد خواهد کرد و اراده مردم و مقاومت نظامیان خارجی را از عراق بیرون میکنند.
در این بحبوحه دو مقام امنیتی عراقی بدون ذکر نام خود به وبگاه شفق نیوز گفتند که عملیات خروج نیروهای رزمی آمریکا از عراق تأثیری در وضعیت دو پایگاه مهم «عین الاسد» در غرب عراق و «حریر» در شمال استان اربیل نخواهد گذاشت و آمریکاییها در این دو پایگاه، هرچند در قالب نقش آموزشی و مستشاری به فعالیت خود ادامه خواهند داد. همچنین مدیر ناحیه البغدادی در استان الانبار عراق با اشاره به اینکه شمار نیروهای آمریکایی حاضر در پایگاه عینالاسد مشخص نیست گفت که طی شش ماه اخیر، هیچ عقبنشینی از این پایگاه صورت نگرفته است. پیش از این شمار آمریکاییهای موجود در این پایگاه، پس از عقبنشینی آمریکا از سوریه، هزار نفر اعلام شده بود.
«واشنگتن اگزماینر» چاپ آمریکا نیز در گزارشی نوشت که با وجود اینکه ماموریت جنگی ارتش آمریکا در عراق به پایان رسیده و خروج آنها هرچند به شکل ظاهری پس از ۷ سال از آغاز جنگ علیه داعش اعلام شده اما واقعیت نشان میدهد این نیروها هنوز به بهانه مشورتدهی به نیروهای عراقی و پشتیبانی از آنها در خاک این کشور ماندهاند.
به نظر میرسد، ژنرال «کنت مککنزی»، فرمانده عالی نیروهای اشغالگر آمریکایی در خاورمیانه، درست ارزیابی کرده باشد که حملات راکتی و پهپادی گروههای مقاومت علیه اهداف آمریکایی با نزدیک شدن به سال جدید افزایش مییابند و از آنجایی که گروههای مقاومت به دنبال خروج واقعی نیروهای آمریکایی هستند به هماناندازه که معتقدند حملات بیشتر، آمریکا را به این مسیر سوق خواهد داد، سیاستگذاران آمریکایی باید خود را برای احتمال یک محیط ناامنتر برای خودشان آماده کنند، حالا پرسش این است اگر حضور آمریکا در عراق برای کمک به جنگ علیه داعش بوده و آن جنگ هم تمام شده و داعش نیز شکست خورده، چرا نیروهای آمریکایی هنوز در عراق باقی ماندهاند؟
حمله به کاروان لجستیک آمریکا
خبر دیگر از عراق آنکه «صابرین نیوز»، صبح یکشنبه در خبری فوری نوشت، یک کاروان لجستیک ارتش آمریکا در دیوانیه مورد هدف قرار گرفت. طی ماههای اخیر بارها کاروانهای حامل تجهیزات لجستیک برای نظامیان آمریکایی مستقر در پایگاههای نظامی مختلف در عراق هدف انفجار بمبهای کنار جادهای قرار گرفته است.