kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۲۰۳۰
تاریخ انتشار : ۲۱ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۱
یک نظرسنجی نشان داد

انگلیسی‌ها بوریس جانسون را نمی‌خواهند

نتایج یک نظرسنجی جدید در انگلیس نشان می‌دهد، همزمان با افزایش گزارش‌های رسواکننده از دولت این کشور، محبوبیت حزب حاکم و نخست‌وزیر انگلیس به‌شدت کاهش یافته و اکثریت مردم خواستار استعفای او هستند.

 

سروس خارجی-

«بوریس جانسون»، نخست‌وزیر انگلیس با دفاع جدی از ایدۀ «برگزیت» و خروج از اتحادیۀ اروپا توانست به این مَسند برسد و این ایده، ایده‌ای محافظه‌کارانه‌ است که این روزها در کل اروپا طرفدارانی جدی هم پیداکرده است. اما 2 روز پیش نتایج یک نظرسنجی منتشر شد که نشان می‌داد اکثریت مردم انگلیس خواستار بازگشت کشورشان به اتحادیه اروپا هستند و اگر همه پرسی صورت بگیرد، برای الحاق مجدد به این اتحادیه رای می‌دهند. گویا خیلی زود نتایج سوء برگزیت را دیده‌اند و تب و تاب برگزیتی حالا به تبِ سردِ پسابرگزیتی بدل گشته است. وقتی تب برگزیت فروبنشیند به تبع، آنان که با برگزیت و برای برگزیت به قدرت رسیدند نیز محوبیتشان افول می‌کند.
بر اساس نتایج نظرسنجی منتشر شده در روز شنبه، حمایت از نخست‌وزیر انگلیس و حزب حاکم محافظه‌کار به ریاست او، پس از یک سری رسوایی‌ها به شدت کاهش یافته و اکثریت رای‌دهندگان معتقدند که او اکنون باید استعفا دهد. به گزارش فارس، این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد که ۵۷ درصد از مردم انگلیس معتقدند که او باید استعفا دهد، در حالی که همین رقم در دو هفته پیش ۴۸ درصد بود.
نظرسنجی مؤسسه «آپینیوم» برای روزنامه «آبزرور» حاکی از آن است که حمایت از حزب محافظه‌کار انگلیس که از زمان پیروزی قاطع در انتخابات ۲۰۱۹ در نظرسنجی‌ها پیشتاز بوده‌اند، چهار درصد کاهش یافته و به ۳۲ درصد رسیده است، در حالی که حمایت از حزب مخالف یعنی کارگر به
۴۱ درصد افزایش یافته که بزرگترین پیشروی این حزب از سال ۲۰۱۴ است.
مخرب‌ترین گزارش‌ها مربوط به برگزاری یک مهمانی در خیابان داونینگ در زمان قرنطینه کریسمس سال ۲۰۲۰ است که برگزاری چنین جشن‌هایی ممنوع بود، همچنین ویدیویی که در همین هفته از آن مراسم منتشر شد که نشان می‌داد کارکنان دفتر نخست‌وزیری در مورد آن می‌خندند و شوخی می‌کردند که این ویدیوی اخیر نیز خود موجب خشم بیشتری شده است.
«آدام دراموند» رئیس‌مؤسسه افکارسنجی آپینیوم درباره این تحقیق توضیح داد: «یافته‌های آخرین نظرسنجی ما مطمئناً قابل توجه است زیرا با کاهش ویرانگر حمایت از محافظه‌کاران و سقوط محبوبیت نخست‌وزیر (جانسون) همراه است.»
گفتنی است، بوریس جانسون حضور کشورش در اتحادیه اروپا را اعظم مشکلات کشورش می‌شمارد و با وعدۀ خروج سریع از این اتحادیه به مسند نخست‌وزیری رسید؛ او از همان اقتصاد ملی‌گرایانه‌ و افراطی حمایت می‌کرد که راست‌گرایان دیگر می‌کنند. اما آن ایده‌ها با برآمدن نتایج بدش در حال منفور شدند. گرچه روند تغییر افکار عمومی فراز و نشیب دارد، اما به هر روی دیگر حرف‌های جانسون در گوش مردمان این روزها نمی‌گیرد، شاید مدتی بعد دوباره اقبالی به آنها شود.