kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۱۱۸۹
تاریخ انتشار : ۱۰ آذر ۱۴۰۰ - ۲۰:۲۳
معاون وزیر راه و شهر‌سازی:

شرایط سابقه سکونت در نهضت ملی مسکن تسهیل می‌شود

 
 
 
 
معاون وزیر راه و شهر‌سازی خبر داد: در نهضت ملی مسکن سابقه سکونت برای افرادی که از شهرهای بزرگ به شهرهای کوچک می‌روند به دو تا سه سال کاهش خواهد یافت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمود محمودزاده درخصوص شرایط ثبت‌نام طرح نهضت ملی مسکن اعلام کرد: یکی از شروط فرم ج سبز بوده است و اینکه متقاضیان از اول انقلاب از امکانات دولتی برای زمین و یا وام‌های یارانه‌ای استفاده نکرده باشند. همچنین تاهل و سابقه پنج سال سکونت در شهر مورد تقاضا و عدم مالکیت خصوصی متقاضیان از اول فروردین 84 از شروط اولیه بوده است که وزارت راه و شهر‌سازی مکلف شده است تا دو شرط از پنج شرط اولیه را اصلاح 
کند.
وی ادامه داد: اصلاح دو شرط از این شروط به وزارت راه و شهر‌سازی تفویض شده که حتما انجام خواهد شد. ابتدا سابقه سکونت است که برای همه شهرهای کشور پنج سال محاسبه نمی‌شود به ویژه افرادی که از شهرهای بزرگ به شهرهای کوچک می‌روند زمان به دو تا سه سال تقلیل خواهد یافت. همچنین درخصوص سابقه مالکیت خصوصی نیز بر اساس آیین‌نامه قبل باید حداقل بیش از 16 سال مالکیت نداشته باشند که این حداکثر به پنج سال کاهش پیدا می‌کند.
معاون وزیر راه و شهر‌سازی یادآور شد: افرادی که در سنوات گذشته ملک مسکونی خود را از دست داده و بر اساس آیین‌نامه امکان ثبت‌نام نداشتند بر اساس شرایط جدید امکان بهره‌مندی از طرح‌های حمایتی را پیدا می‌کنند.
محمودزاده یکی از ویژگی‌های مهم این طرح را مبلغ وام و سود تسهیلات برشمرد و گفت: این طرح و تسهیلاتی که برای آن در نظر گرفته شده است بر اساس دهک‌های درآمدی و توان خانوار است. برای دهک‌های اول تا سوم که هدف اصلی این پروژه هستند تا سقف 80 درصد قیمت مسکن به وسیله تسهیلات فراهم می‌شود و 20 درصد آورده خانوار است. همچنین 20 درصد برای دهک‌های اول تا سوم کمک‌هایی است که از طریق دستگاه‌های حمایتی به خانوارها ارایه می‌شود.
محمودزاده افزود: برای دهک‌های متوسط جامعه تسهیلات بین 50 تا 60 درصد قیمت واحد مسکونی را در برمی‌گیرد و مابقی آورده متقاضیان است. همچنین آورده متقاضیان در پنج مرحله به حساب سازندگان واریز می‌شود.
وی با اشاره به اینکه نرخ سود تسهیلات 18 درصد است توضیح داد: برای آنکه این تسهیلات در استطاعت خانوارها باشد صندوق ملی مسکن که نهاد شکل گرفته بر اساس قانون جهش تولید مسکن است مابه‌التفاوت این تسهیلات را پرداخت می‌کند. هدف گذاری اصلی این پروژه برای خانه دار کردن اقشار کم درآمدی است بخش عمده‌ای از سود تسهیلات بانکی توسط این صندوق ضمانت و پرداخت می‌شود.
معاون وزیر راه و شهر‌سازی مجموع ساخت و بازپرداخت تسهیلات را 20 ساله برشمرد و اعلام کرد: دولت هیچ واحد مسکونی را نمی‌سازد و تنها نظارت و نقش حمایتی دارد.
وی یادآور شد: با مصوبه شورای‌ عالی مسکن، طرح ملی مسکن و نهضت ملی مسکن در هم ادغام شدند. این کار با هدف برخورداری همه متقاضیان از مزایای یکسان بوده است.
فولاد تأمین می‌شود
نایب‌رئیس‌انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به برنامه دولت برای ساخت سالانه یک میلیون مسکن، گفت: ولی درباره ساخت مسکن و برنامه دولت سیزدهم هیچ مشکلی برای تأمین فولاد نداریم.
بهادر احرامیان با یادآوری این‌که تولید کنونی فولاد در کشور دو برابر نیاز داخلی است و مشکل خاصی برای تأمین نیاز قانون جهش تولید مسکن نداریم، تصریح کرد: در زمان حاضر صادرات فولاد کشور 10 تا 12 میلیون تن است که این میزان مازاد بر مصرف داخلی است و تقاضایی برای آن وجود ندارد.
وی با اشاره به این‌که تولید یک میلیون مسکن حدود شش میلیون تن فولاد نیاز دارد، تاکید کرد: در صورتی که تقاضای داخلی برای فولاد داشته باشیم به سادگی می‌توانیم فولاد تولیدی را به سمت نیاز داخلی هدایت کنیم.
در همین زمینه، مدیرعامل یک گروه‌ سرمایه‌گذاری اظهار کرد: هزینه‌های ساخت به وسیله صنعتی‌‌سازی 
30 تا 40 درصد کاهش می‌یابد و پروژه‌های مسکن زودتر به نتیجه می‌رسد، در نتیجه کم‌تر تحت تأثیر تورم قرار 
می‌گیرد.
یاسر امامی افزود: در ساخت هر مترمربع مسکن میانگین هزینه شش تا هفت میلیون تومان در متر است. البته بستگی به محل ساخت مسکن و نوع نقشه و مصالح، هزینه ساخت متفاوت است.
وی در مورد استفاده از چینی‌ها برای ساخت مسکن در قالب تهاتر با درآمد نفتی عنوان کرد: ممکن است چینی‌ها از تکولوژی جدیدی در مسکن استفاده کنند، باید از این ظرفیت استفاده کنیم، البته ممکن است بحث تهاتر نفت با ساخت مسکن هم مطرح باشد.