عملیات جبهه النصره در سوریه برای حمله شیمیایی ناکام ماند
گروههای تروریستی که از سال 2011 با کمک برخی کشورهای عربی و غربی وارد سوریه شدهاند علاوهبر کشتار مردم سوریه سعی همواره کردهاند با انجام حملات شیمیایی و نسبت دادن آنها به ارتش سوریه دولت این کشور را تضعیف کنند. در این میان عملیاتهای زیادی نیز گرفته و بارها ارتش سوریه متهم شده اما پس از گذشت مدت زمانی حقیقت برملا شده است. گروه انگلیسیِ «کلاه سفیدها» معمولا مامور چیدن چنین سناریوهایی بوده که بعدها، اعضای آنها شناسایی و معلوم شده، عضو گروههای تکفیری بودهاند.
اکنون که ارتش سوریه بر 90 درصد از خاک کشور مسلط شده تروریستهای مورد حمایت غرب نیز آخرین تلاشهای خود را با هدف ضربه زدن به دولت سوریه انجام میدهند. در همین رابطه معاون مرکز روسیه برای آشتی طرفهای متخاصم در سوریه اعلام کرده عناصر گروه تروریستی جبهه النصره در ادلب ظروف حاوی مواد سمی را برای سازماندهی اقدامات تحریکآمیز و متهم کردن نیروهای سوری به استفاده از سلاحهای شیمیایی ذخیره کردهاند.
طبق گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، «وادیم کولیت» گفته: «مرکز آشتی طرفهای متخاصم اطلاعاتی دریافت کرده مبنی بر اینکه عناصر جبهه النصره ظروف حاوی مواد سمی را در یک پناهگاه زیرزمینی در نزدیکی شهر سرمده در استان ادلب ذخیره کردهاند... بر اساس اطلاعات موجود، تروریستها قصد داشتند با سازماندهی اقدامات تحریکآمیز، نیروهای دولتی سوریه را به استفاده از سلاحهای شیمیایی علیه غیرنظامیان متهم کنند که اقدام آنها شناسایی و خنثی شد.» پیش از این نیز، نماینده سوریه در سازمان ملل گفته بود طی ۱۰ سال گذشته، برخی از کشورهای مطرح و شناخته شده اقدام به تامین تسلیحات مورد نیاز گروههای تروریستی و در راس آنها داعش کردهاند.
سفر هیئت سوری به ترکیه
از سوی دیگر، وزارت کشور سوریه در بیانیهای اعلام کرده یک هیئت امنیتی از این کشور در هشتاد و نهمین نشست مجمع عمومی پلیس بینالملل (اینترپل) در اسلامبول شرکت کرده است. بر اساس گزارش شامگاه پنجشنبه خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، هیئت مذکور به نمایندگی از جانب وزارت کشور سوریه در سلسله نشستهای اینترپل که به مدت سه روز به طول انجامیده، حضور پیدا کرده و در جریان این نشستها رئیسجدید اینترپل، دستیاران و اعضای کمیته اجرایی انتخاب شدهاند. بنابر این گزارش، در این نشست بیش از ۱۶۰ کشور حضور پیدا کردهاند که در این میان نماینده پانزده کشور در سطح وزیر، 9 کشور در سطح نمایندگان وزرا، چهار کشور در سطح مستشار بودهاند و همچنین ۵۱ مدیر امنیتی که هفده نفر از آنها در سازمانهای بینالمللی عضو هستند، در نشست مذکور شرکت کردهاند.
منابع ترکیهای خبر دادهاند که رئیساداره امنیت جنایی سوریه ریاست هیئت مذکور را برعهده داشته است. هیئت سوری در حالی وارد ترکیه شده است که روابط 2 کشور از اواسط سال ۲۰۱۱ و همزمان با آغاز بحران سوریه قطع شده است. این اولین حضور هیئت سوری در ترکیه در 10 سال گذشته به شمار میآید.
این گزارش در حالی منتشر شده است که رسانههای منطقه به تازگی از بهبود روابط کشورهای مختلف با دمشق خبر میدهند. در همین ارتباط، «حسام لوقا» مدیر سازمان اطلاعات کل سوریه که طبق تحریمهای آمریکایی موسوم به «سزار» تحت پیگرد واشنگتن قرار دارد، اخیرا در نشست سازمانهای اطلاعاتی کشورهای عربی در قاهره حضور پیدا کرد. «لوقا» در حالی در نشست مذکور مشارکت کرد که چند روز پیش از آن، «عبدالله بن زاید آل نهیان» وزیر امور خارجه امارات وارد دمشق شد و پس از 10 سال با «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه دیدار و گفتوگو کرد.