انتقاد پلیس راهور از کیفیت پایین خودروهای تولید داخل و جادههای غیراستاندارد
جانشین رئیسپلیس راهنمایی و رانندگی ناجا از تاثیر کیفیت پایین خودروهای تولید داخل و جادههای غیراستاندارد در وقوع تصادفات رانندگی خبر داد.
سردار سید تیمور حسینی به خبرگزاری ایسنا گفت: تصادف موضوعی چند وجهی و پیچیده است که جزو دغدغههای اصلی پلیس راهنمایی و رانندگی محسوب میشود. در این خصوص اما دستگاههای بسیاری نیز مسئولیت دارند که تاکنون اظهارنظرهای مختلفی در مورد آن مطرح شده است.
حسینی با اشاره به سه عنصر راه، وسیله نقلیه و انسان در وقوع تصادفات، اظهارداشت: ما به راههای استاندارد و وسایل نقلیه استاندارد نیاز داریم. متأسفانه این موضوع محقق نشده است. در حوزه راه ممکن است گفته شود که مثلا بخشی از یک مسیر ایمن سازی شده یا فلان جاده استاندارد است. اما سؤال اینجاست که فرض کنیم که فاصله مبداء تا مقصد ما هزار کیلومتر باشد. آیا اگر در این میان ۵۰ کیلومتر از راه استاندارد شده باشد و مابقی غیر استاندارد باشد، میتوان امیدوار بود که این موضوع روی کیفیت رانندگی اثر بگذارد؟ قطعا باید تمام راهها استاندارد باشد و در غیر اینصورت تغییری در شرایط ایجاد نمیشود.
وی افزود: کارشناسان ترافیک در سراسر جهان بر این باورند که ۹۵ درصد از مشکلات حوزه ترافیک با مهندسی ترافیک حل خواهد شد و تنها نزدیک به پنج درصد آن مربوط به اجرای قوانین و مقررات است، اما متاسفانه در کشور ما این انتظار وجود دارد که تمام امور به واسطه جریمه حل و فصل شود و همین سبب شده تا صرفا بابت وقوع هر تصادف یا مشکل ترافیکی از پلیس انتظار داشته باشند.
جانشین رئیسپلیس راهور ناجا با انتقاد از وضعیت ایمنی و کیفیت خودروهای ساخت داخل گفت: کیفیت و ایمنی خودروها نیز باید ارتقاء پیدا کند. امروز ما آنقدر سطح توقعمان از محصولات تولید داخل را پایین آوردهایم که اگر خودرویی بتواند استاندارد دست و پا شکسته یورو ۵ را پاس کند، بگوییم تکلیفش را انجام داده است. نباید اینطور باشد. امروز شرکتهای بزرگ خودروسازی در جهان در حال کار روی خودروهای هوشمند هستند و ما آنقدر سطح توقعمان را پایین آوردهایم که به ترمز ضد قفل رضایت دادهایم.
حسینی در پاسخ به این پرسش که آیا برای اصلاح این موارد نیازی به اصلاح قانون وجود دارد یا خیر؟ بیان داشت: همه اینها مربوط به قانون نیست. یکسری از این موارد به ملاحظات بر میگردد.